Skocz do zawartości
Krzysi3kk

Pomoc Z Angielskim

Rekomendowane odpowiedzi

witam musze przygotowac na angielski, na czwartek, wypowiedz ustna o tym jaki powinien byc dobry nauczyciel

prosze o pomoc

z gory dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam musze przygotowac na angielski, na czwartek, wypowiedz ustna o tym jaki powinien byc dobry nauczyciel

prosze o pomoc

z gory dziekuje i pozdrawiam

Sam nie jestes w stanie czegoś wymyślić ?

Ehh :ninja::blink::ermm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po polsku bym cos wymyslił, ale juz porzadnie to przetlumaczyc na angielski( gramatyka czasy itp) to nie dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po polsku bym cos wymyslił, ale juz porzadnie to przetlumaczyc na angielski( gramatyka czasy itp) to nie dla mnie

Ogólnie coś bym wymyślił ale nie jestem aż tak twórczy :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie coś bym wymyślił ale nie jestem aż tak twórczy :)

a jak bym ulożyl tekst po polsku to pomogł bys mi i przetłumaczył na angielski ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak bym ulożyl tekst po polsku to pomogł bys mi i przetłumaczył na angielski ??

Hmm wątpie zebym dał rade ;) na ale ułóż jakis jeśli mi sie nie uda to może ktos inny pomoże ;D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ogarniam czemu to jest w humorze :D

Daj ten tekst, wspólnymi siłami może Ci pomożemy, od czego jest konsolowa brać :D

Edytowane przez kill
Właśnie też nie wiem, dlatego leci do Offtopa.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry nauczyciel powiniene przede wszystkim miec dobre porozumienie z uczniami i być wymagający. Dobry nauczyciel powinien bardzo dokładnie tłumaczyc tematy i gdy uczen ma problem podejsc i pomoc.

Jeśli nauczyciel wymaga od uczniow bardzo duzo, robi to tylko dla ich dobra aby w przyszlosci nie mieli zadnych problemow. Nauczyciel to osobo ktora w zyciu ucznia pełni wazną rolę, powinna być ona tak aby uczen był chętny do nauki, a nie uciekał z lekcji. Neuczyciel moze byc surowy, aby uczniowie wiedzieli ze zrobienie pracy domowej jest ich obowiazkiem. Nauczyciel nie powinien byc msciwy poniewaz w ten sposob nic nie zyska, a uczen tylko straci.

Jeżeli chce ktos dodąc cos od siebie to prosze bardzo

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc dałeś kilka słówek których z pewnością nie znasz, skoro potrzebujesz naszej pomocy ;) i ten tekst jest przeciętnie poprawny po polsku, za dużo powtórzeń, brak spójności, "powinna być ona tak aby uczen był chętny do nauki" to mnie zmiażdżył... - ale to nie moja sprawa ;) Więc nie wiem czy Twój nauczyciel nie będzie coś tam marudził.

W jakiej jesteś szkole i klasie?

Tak czy siak łap tu próbkę, niech jakiś ekspert się potem jeszcze wypowie, bo mój poziom jest myślę dobry - jak na szkołę średnią, skończoną - jest zachowany sens tego co napisałeś...

In my opinion a good teacher must have agreement with students and he must be exigent. A good teacher should very carefully explain and when a student have a problem, help him. If a teacher is demanding, he do this for students, that would be good for future of them. The teacher is very important person in student life, and he should encourage for learning, of course he must be strict, students must know about their obligations and must do homeworks. The teacher can't be revengeful, because he.... nie wiem.

założyłem że mówisz o nauczycielu, nie nauczycielce.

Edytowane przez Flo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc dałeś kilka słówek których z pewnością nie znasz, skoro potrzebujesz naszej pomocy ;) i ten tekst jest przeciętnie poprawny po polsku, za dużo powtórzeń, brak spójności, "powinna być ona tak aby uczen był chętny do nauki" to mnie zmiażdżył... - ale to nie moja sprawa ;) Więc nie wiem czy Twój nauczyciel nie będzie coś tam marudził.

W jakiej jesteś szkole i klasie?

Tak czy siak łap tu próbkę, niech jakiś ekspert się potem jeszcze wypowie, bo mój poziom jest myślę dobry - jak na szkołę średnią, skończoną - jest zachowany sens tego co napisałeś...

In my opinion a good teacher must have agreement with students and he must be exigent. A good teacher should very carefully explain and when a student have a problem, help him. If a teacher is demanding, he do this for students, that would be good for future of them. The teacher is very important person in student life, and he should encourage for learning, of course he must be strict, students must know about their obligations and must do homeworks. The teacher can't be revengeful, because he.... nie wiem.

wielkie dzieki

język polski jak i języki obce nigdy nie były moją mocną stroną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Whooy bledow w tym tekscie..

In my opinion a good teacher should have an agreement and understanding with his students and be demanding at the same time. A good teacher should carefully explain everything and help his students when they have a problem. When a teacher is demanding, he does that for the students, he has their future on his mind. A teacher is a very important person in students' life, and he should encourage them to learn, he should also be strict, remind them about their obligations such as homeworks. The teacher should never be vindictive because while there's no personal gain for him from it, it's harmful to the students (po hooy takie zdanie to nie wiem)...

Zamiast sleczec na forum i jeczec zeby Ci ktos zadanie odrobil powinienes dupe ruszyc i nauczyc sie podstaw bo jak juz teraz takim leniem smiedzacym jestes to jest duza szansa ze podstawowy angielski Ci sie przyda w niedalekiej przyszlosci... :down:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cwir spokojnie, ja nie siedzę w Londynie :P

I moja znajomość ograniczyła się do bezproblemowego zdania przedmiotu i matury ;)

No i oczywiście masz racje i Twój jest cacy - zazdroszczę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cwir spokojnie, ja nie siedzę w Londynie :P

I moja znajomość ograniczyła się do bezproblemowego zdania przedmiotu i matury ;)

No i oczywiście masz racje i Twój jest cacy - zazdroszczę ;)

Nie no luzik, napisalem tylko ze sporo bledow, ale przynajmniej tekst napisac potrafisz. A bledy i tak nie jakies mega razace, zwlaszcza do ustnej wypowiedzi.

A jezyka sie nauczylem zanim do Londynu wyjechalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mamy też geniuszy od matematyki ( na poziomie matury ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi