Krzysi3kk 0 Napisano 7 Czerwiec 2010 witam musze przygotowac na angielski, na czwartek, wypowiedz ustna o tym jaki powinien byc dobry nauczyciel prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 7 Czerwiec 2010 witam musze przygotowac na angielski, na czwartek, wypowiedz ustna o tym jaki powinien byc dobry nauczyciel prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam Sam nie jestes w stanie czegoś wymyślić ? Ehh :ninja::blink::ermm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysi3kk 0 Napisano 7 Czerwiec 2010 po polsku bym cos wymyslił, ale juz porzadnie to przetlumaczyc na angielski( gramatyka czasy itp) to nie dla mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 7 Czerwiec 2010 po polsku bym cos wymyslił, ale juz porzadnie to przetlumaczyc na angielski( gramatyka czasy itp) to nie dla mnie Ogólnie coś bym wymyślił ale nie jestem aż tak twórczy :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysi3kk 0 Napisano 7 Czerwiec 2010 Ogólnie coś bym wymyślił ale nie jestem aż tak twórczy :) a jak bym ulożyl tekst po polsku to pomogł bys mi i przetłumaczył na angielski ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 7 Czerwiec 2010 a jak bym ulożyl tekst po polsku to pomogł bys mi i przetłumaczył na angielski ?? Hmm wątpie zebym dał rade ;) na ale ułóż jakis jeśli mi sie nie uda to może ktos inny pomoże ;D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flo 20 Napisano 8 Czerwiec 2010 (edytowane) Nie ogarniam czemu to jest w humorze :D Daj ten tekst, wspólnymi siłami może Ci pomożemy, od czego jest konsolowa brać :D Edytowane 8 Czerwiec 2010 przez kill Właśnie też nie wiem, dlatego leci do Offtopa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysi3kk 0 Napisano 8 Czerwiec 2010 Dobry nauczyciel powiniene przede wszystkim miec dobre porozumienie z uczniami i być wymagający. Dobry nauczyciel powinien bardzo dokładnie tłumaczyc tematy i gdy uczen ma problem podejsc i pomoc. Jeśli nauczyciel wymaga od uczniow bardzo duzo, robi to tylko dla ich dobra aby w przyszlosci nie mieli zadnych problemow. Nauczyciel to osobo ktora w zyciu ucznia pełni wazną rolę, powinna być ona tak aby uczen był chętny do nauki, a nie uciekał z lekcji. Neuczyciel moze byc surowy, aby uczniowie wiedzieli ze zrobienie pracy domowej jest ich obowiazkiem. Nauczyciel nie powinien byc msciwy poniewaz w ten sposob nic nie zyska, a uczen tylko straci. Jeżeli chce ktos dodąc cos od siebie to prosze bardzo Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flo 20 Napisano 8 Czerwiec 2010 (edytowane) Szczerze mówiąc dałeś kilka słówek których z pewnością nie znasz, skoro potrzebujesz naszej pomocy ;) i ten tekst jest przeciętnie poprawny po polsku, za dużo powtórzeń, brak spójności, "powinna być ona tak aby uczen był chętny do nauki" to mnie zmiażdżył... - ale to nie moja sprawa ;) Więc nie wiem czy Twój nauczyciel nie będzie coś tam marudził. W jakiej jesteś szkole i klasie? Tak czy siak łap tu próbkę, niech jakiś ekspert się potem jeszcze wypowie, bo mój poziom jest myślę dobry - jak na szkołę średnią, skończoną - jest zachowany sens tego co napisałeś... In my opinion a good teacher must have agreement with students and he must be exigent. A good teacher should very carefully explain and when a student have a problem, help him. If a teacher is demanding, he do this for students, that would be good for future of them. The teacher is very important person in student life, and he should encourage for learning, of course he must be strict, students must know about their obligations and must do homeworks. The teacher can't be revengeful, because he.... nie wiem. założyłem że mówisz o nauczycielu, nie nauczycielce. Edytowane 8 Czerwiec 2010 przez Flo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysi3kk 0 Napisano 8 Czerwiec 2010 Szczerze mówiąc dałeś kilka słówek których z pewnością nie znasz, skoro potrzebujesz naszej pomocy ;) i ten tekst jest przeciętnie poprawny po polsku, za dużo powtórzeń, brak spójności, "powinna być ona tak aby uczen był chętny do nauki" to mnie zmiażdżył... - ale to nie moja sprawa ;) Więc nie wiem czy Twój nauczyciel nie będzie coś tam marudził. W jakiej jesteś szkole i klasie? Tak czy siak łap tu próbkę, niech jakiś ekspert się potem jeszcze wypowie, bo mój poziom jest myślę dobry - jak na szkołę średnią, skończoną - jest zachowany sens tego co napisałeś... In my opinion a good teacher must have agreement with students and he must be exigent. A good teacher should very carefully explain and when a student have a problem, help him. If a teacher is demanding, he do this for students, that would be good for future of them. The teacher is very important person in student life, and he should encourage for learning, of course he must be strict, students must know about their obligations and must do homeworks. The teacher can't be revengeful, because he.... nie wiem. założyłem że mówisz o nauczycielu, nie nauczycielce. wielkie dzieki język polski jak i języki obce nigdy nie były moją mocną stroną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 8 Czerwiec 2010 In my opinion a good teacher must have agreement with students and he must be exigent. A good teacher should very carefully explain and when a student have a problem, help him. If a teacher is demanding, he do this for students, that would be good for future of them. The teacher is very important person in student life, and he should encourage for learning, of course he must be strict, students must know about their obligations and must do homeworks. The teacher can't be revengeful, because he.... nie wiem. założyłem że mówisz o nauczycielu, nie nauczycielce. Whooy bledow w tym tekscie.. In my opinion a good teacher should have an agreement and understanding with his students and be demanding at the same time. A good teacher should carefully explain everything and help his students when they have a problem. When a teacher is demanding, he does that for the students, he has their future on his mind. A teacher is a very important person in students' life, and he should encourage them to learn, he should also be strict, remind them about their obligations such as homeworks. The teacher should never be vindictive because while there's no personal gain for him from it, it's harmful to the students (po hooy takie zdanie to nie wiem)... Zamiast sleczec na forum i jeczec zeby Ci ktos zadanie odrobil powinienes dupe ruszyc i nauczyc sie podstaw bo jak juz teraz takim leniem smiedzacym jestes to jest duza szansa ze podstawowy angielski Ci sie przyda w niedalekiej przyszlosci... :down: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flo 20 Napisano 8 Czerwiec 2010 Cwir spokojnie, ja nie siedzę w Londynie :P I moja znajomość ograniczyła się do bezproblemowego zdania przedmiotu i matury ;) No i oczywiście masz racje i Twój jest cacy - zazdroszczę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 8 Czerwiec 2010 Cwir spokojnie, ja nie siedzę w Londynie :P I moja znajomość ograniczyła się do bezproblemowego zdania przedmiotu i matury ;) No i oczywiście masz racje i Twój jest cacy - zazdroszczę ;) Nie no luzik, napisalem tylko ze sporo bledow, ale przynajmniej tekst napisac potrafisz. A bledy i tak nie jakies mega razace, zwlaszcza do ustnej wypowiedzi. A jezyka sie nauczylem zanim do Londynu wyjechalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 8 Czerwiec 2010 A mamy też geniuszy od matematyki ( na poziomie matury ) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 8 Czerwiec 2010 A mamy też geniuszy od matematyki ( na poziomie matury ) ? I hate math ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach