misiek9939 0 Napisano 8 Czerwiec 2010 Mam zamiar kupić sobie mocną kartę graficzną, lecz nie wiem za bardzo jak ją wybrać. 1GB - ówki chodzą w różnych cenach a nie mam pojęcia czym się różnią. Proszę o pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaco 1 Napisano 8 Czerwiec 2010 przedewszystkim patrz na szybkosc zegarow bo to nie jest tak ze im wiecej pamieci to zaraz karta jest zajefajna i z doswiadczenia doradze abys wybral Radeony gdyz oferuja duzo bajerow za rozsadna cene :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 8 Czerwiec 2010 Radeon 5850. Karta za tysiaka, a zjada najnowsze Gforce'y. Popatrz sobie na testy w necie. Jedna z najbardziej wydajnych kart na rynku w bardzo rozsądnej cenie jak na możliwości jakie posiada. Kilka tygodni temu zmieniałem PC i właśnie ją polecało mi wiele internetowych fachowców. Skusiłem się i nie żałuje nawet złotówki. Super się kręci i na chwilę obecną odpala każdą grę na maxa. Polecam gorąco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rizo 0 Napisano 8 Czerwiec 2010 Radeon 5850. Karta za tysiaka, a zjada najnowsze Gforce'y. Popatrz sobie na testy w necie. Jedna z najbardziej wydajnych kart na rynku w bardzo rozsądnej cenie jak na możliwości jakie posiada. Kilka tygodni temu zmieniałem PC i właśnie ją polecało mi wiele internetowych fachowców. Skusiłem się i nie żałuje nawet złotówki. Super się kręci i na chwilę obecną odpala każdą grę na maxa. Polecam gorąco. Moze i zjada ale starsze modele ;] Konkurentem 5850 jest GTX 470 poza tym gejforce obsluguja physx gdzie radeony maja problemy z tym fantem ;] a nie musze wspominac ze nie ktore gierki korzystaja z Nvidia PhysX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 9 Czerwiec 2010 470 to chyba najgłupszy zakup jaki można zrobić. Ewentualnie jak się wygrało w totka to można pomyśleć o 480 za 2200 :P to już będzie lepsza niż radeony. Dobre podsumowanie na stronie 11 ;) http://pclab.pl/art41736.html Bierz misiek 5850, albo dołóż 3 paczki i weź 5870 - będziesz miał potwora w domu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaco 1 Napisano 9 Czerwiec 2010 łooooo 5870 to jest zabojca :D ale jak to chcesz kupic to lepiej szukaj duuuzej obudowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rizo 0 Napisano 9 Czerwiec 2010 470 to chyba najgłupszy zakup jaki można zrobić. Ewentualnie jak się wygrało w totka to można pomyśleć o 480 za 2200 :P to już będzie lepsza niż radeony. Dobre podsumowanie na stronie 11 ;) http://pclab.pl/art41736.html Bierz misiek 5850, albo dołóż 3 paczki i weź 5870 - będziesz miał potwora w domu. "GeForce GTX 470 jest średnio o około 2% wydajniejszy od Radeona HD 5850." a jednak ;o jest jeszcze kwestia Nvidia PhysX i tego ze nie kazdy woli radeony. Patrzac w kilku sklepach 5850 jest za 1300 zl GTX 470 za 1400 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 9 Czerwiec 2010 Właśnie sam się zastanawiam jak to jest z tym PhysX. Niedawno odpalałem jakąś grę, która tego wymagała. Ściągnęła sobie plik, zainstalowała i bez problemu się grało. Teraz mam PhysX normalnie jako sterownik w systemie. Szperałem trochę po sieci ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Może to działa programowo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 9 Czerwiec 2010 Ja mam Radeona 4890 i jestem zadowolony. :) Może i nie ma wsparcia DX11, ale na obecną chwilę mi to nie potrzebne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach