Skocz do zawartości
misiek9939

Karty Graficzne Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić sobie mocną kartę graficzną, lecz nie wiem za bardzo jak ją wybrać. 1GB - ówki chodzą w różnych cenach a nie mam pojęcia czym się różnią. Proszę o pomoc!smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedewszystkim patrz na szybkosc zegarow bo to nie jest tak ze im wiecej pamieci to zaraz karta jest zajefajna

i z doswiadczenia doradze abys wybral Radeony gdyz oferuja duzo bajerow za rozsadna cene :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 5850. Karta za tysiaka, a zjada najnowsze Gforce'y. Popatrz sobie na testy w necie. Jedna z najbardziej wydajnych kart na rynku w bardzo rozsądnej cenie jak na możliwości jakie posiada. Kilka tygodni temu zmieniałem PC i właśnie ją polecało mi wiele internetowych fachowców. Skusiłem się i nie żałuje nawet złotówki. Super się kręci i na chwilę obecną odpala każdą grę na maxa. Polecam gorąco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 5850. Karta za tysiaka, a zjada najnowsze Gforce'y. Popatrz sobie na testy w necie. Jedna z najbardziej wydajnych kart na rynku w bardzo rozsądnej cenie jak na możliwości jakie posiada. Kilka tygodni temu zmieniałem PC i właśnie ją polecało mi wiele internetowych fachowców. Skusiłem się i nie żałuje nawet złotówki. Super się kręci i na chwilę obecną odpala każdą grę na maxa. Polecam gorąco.

Moze i zjada ale starsze modele ;]

Konkurentem 5850 jest GTX 470 poza tym gejforce obsluguja physx gdzie radeony maja problemy z tym fantem ;] a nie musze wspominac ze nie ktore gierki korzystaja z Nvidia PhysX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

470 to chyba najgłupszy zakup jaki można zrobić. Ewentualnie jak się wygrało w totka to można pomyśleć o 480 za 2200 :P to już będzie lepsza niż radeony.

Dobre podsumowanie na stronie 11 ;)

http://pclab.pl/art41736.html

Bierz misiek 5850, albo dołóż 3 paczki i weź 5870 - będziesz miał potwora w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łooooo 5870 to jest zabojca :D ale jak to chcesz kupic to lepiej szukaj duuuzej obudowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

470 to chyba najgłupszy zakup jaki można zrobić. Ewentualnie jak się wygrało w totka to można pomyśleć o 480 za 2200 :P to już będzie lepsza niż radeony.

Dobre podsumowanie na stronie 11 ;)

http://pclab.pl/art41736.html

Bierz misiek 5850, albo dołóż 3 paczki i weź 5870 - będziesz miał potwora w domu.

"GeForce GTX 470 jest średnio o około 2% wydajniejszy od Radeona HD 5850."

a jednak ;o jest jeszcze kwestia Nvidia PhysX i tego ze nie kazdy woli radeony.

Patrzac w kilku sklepach 5850 jest za 1300 zl GTX 470 za 1400 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie sam się zastanawiam jak to jest z tym PhysX. Niedawno odpalałem jakąś grę, która tego wymagała. Ściągnęła sobie plik, zainstalowała i bez problemu się grało. Teraz mam PhysX normalnie jako sterownik w systemie. Szperałem trochę po sieci ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Może to działa programowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Radeona 4890 i jestem zadowolony. :) Może i nie ma wsparcia DX11, ale na obecną chwilę mi to nie potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi