Skocz do zawartości
Gość corpse

Ps3 a telewizor CRT

Rekomendowane odpowiedzi

Gość corpse

Witam!

Nosze sie z zamiarem zakupu ps3 posiadam jednak telewizor crt samsung cw-29z418p, zastanawiam sie czy wszystie gry beda na nim chodzily, no i oczywiscie czy zobacze na tym telewizorku roznice jaka jest pomiedzy ps3, a ps2, bo jak bedzie niewidoczna to lepiej zaoszczedzic to 1000zl . Od razu mowie ze dziekuje za rady w stylu kup sobie tv full hd za 4 tys bo nie mam na ten cel nawet 400zl. Prosze o rady czy wogole warto cos takiego odpalac na takim telewizorku czy lepiej sobie odpuscic i kupic gumowa lalke:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice będzie widać, tyle że nie kolosalną jak w przypadku FULL HD. Poza tym kolejna generacja to nie tylko grafika. Z pewnością wszystkie gry będą chodziły na twoim telewizorze, przynajmniej ja nie widzę przeciwwskazań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak se kupisz ps3 to prędzej czy później i tak kupisz lcd lub plazme...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na początku grałem na CRT i powiem ci, że gra się totalnie nieprzyjemnie, wszystko jest jakieś takie zamazane i mało widoczne, już lepiej pomyśl o połączeniu do monitorka. Będzie naprawdę WIELKA różnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak se kupisz ps3 to prędzej czy później i tak kupisz lcd lub plazme...

Jestem tego samego zdania co Energit, ja nie miałem zamiaru kupić żadnego nowego TV, ale porównałem grywalność u taty (Samsung 42' Full HD) i u siebie w domu (Grundig 24') i powiem że bez porównania, kupiłem TV LCD Mirai 32' HD Ready za 2k i jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!

Nosze sie z zamiarem zakupu ps3 posiadam jednak telewizor crt samsung cw-29z418p

Kup Xklocka360, bedziesz sie na takim tv bawił świetnie, a za rok jak potanieją FullHD zmienisz na PS3 i jakis telewizorek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Na początku grałem na CRT i powiem ci, że gra się totalnie nieprzyjemnie, wszystko jest jakieś takie zamazane i mało widoczne, już lepiej pomyśl o połączeniu do monitorka. Będzie naprawdę WIELKA różnica.

Ja grałem ponad 2 miesiące na 30 calowym CRT'eku i było świetnie, S!X3 widocznie miał CHU**Y TV, bez obrazy, bo u mnie nic zamazane nie było, i grało się fajnie, ale prędzej czy później zapragniesz LCDeka tak jak każdy ja teraz bym już nie wrócił, jeśli jednak kupisz PS3, to poszukaj bardzo dobrej jakości kabelka RGB i będzie wszystko śmigało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S!X3 ty sam jesteś rozmazany i niewyraźny... Weź Rutinoscorbin.. Gram na Sony Trinitronie 32" 16:9 100Hz CRT od samego początku. Jakość grafiki jest naprawdę dobra (bez przesady z tym co oni piszą...), różnica pomiędzy SD, a HD Ready nie jest taka duża (właściwie w Motorstormie widzę ją tylko w oświetleniu) i gra się naprawdę totalnie przyjemnie. Poza NBA, w którym obraz SD wygląda gorzej niż na PS2 zawsze uraczyłem pięknej jakości grafikę! Uncharted i na moim CRT wygląda obłędnie. Fakt, że jednak jest to obraz 16:9. a na 4:3 dostaniesz pasy, ale nie przejmuj się tym co mówią. Nie zmienię mojego TV na HD póki MGS4 nie kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dante, ja widzę różnicę w Motorstormie pomiędzy LCD HD, a CRT. Jednocześnie nie mówię, że na CRT jest słaba jakoś, ja gram często na CRT i nie narzekam, ale trzeba przyznać że lepszy obraz jest na LCD HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że lepszy, ale za bardzo to wyolbrzymiacie, gdybym nie widział wcześniej obrazu HD w MS'ie to grając w SD i tak stwierdziłbym, że grafika jest obłędna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
różnica pomiędzy SD, a HD Ready nie jest taka duża (właściwie w Motorstormie widzę ją tylko w oświetleniu)

Hee?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dobra, koniec, niech będzie ProroKowi i Dante'mu - odchodzę z forum. BTW. Grałem na dość dobrym SONY CRT i po prostu umywa się do HD.

CIESZYCIE SIĘ xD? Wyluzowałem, uwierz to tylko żart był xD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Dobra, koniec, niech będzie ProroKowi i Dante'mu - odchodzę z forum. BTW. Grałem na dość dobrym SONY CRT i po prostu umywa się do HD.

CIESZYCIE SIĘ xD?

Człowieku wyluzuj się, czy ja odchodziłem jak mnie 99% fanbojów GTA przez 2 tyg na forum goniło ^^ ?? naucz się albo przyznawać do błędu albo trzymać swojego zdania >,< i się wyluzuj, to jest internet nie życie, nie musisz otwierać postów w których nie masz ochoty pisać, nie musisz czytać tego co inni o tobie piszą, zlewka kapujesz.. ehh ludzie za bardzo się przejmujecie ^.^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - temat zamykam.

Warnów tym razem nie będzie. Proponuje wrócić na świątecznego serniczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.