Skocz do zawartości
Kisiel-PL

Obniżki Cen Gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem nieco ponad miesiąc przerwy od ps3 i w ogóle nie zaglądałem na allegro czy też nie czytałem nowinek. Coś stoi za tym, że wiele gier tanieje? Kumpel kupił GOW 3 za 85zł. Jak ja chciałem kupić wcześniej to stała ponad 130... Wiem ,że z czasem gry tracą na wartości, ale że aż w tak szybki sposób?

Inny przykład, Lost Planet 2. Niby nowa gra, a już chodzi po 90zł.

And I'm askin' you! What the hell is going on there?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne co raz więcej osób już miała tę grę wiec ceny spadają i tak jest z każdą. To tak jak z samochodem po wyjeździe z salonu już traci na wartości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne co raz więcej osób już miała tę grę wiec ceny spadają i tak jest z każdą. To tak jak z samochodem po wyjeździe z salonu już traci na wartości.

Dobry przykład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to jest akurat świetne :) Skate 3 już w dniu premiery kosztował jakieś 120 zł :) Jeżeli tak dalej pójdzie, gdy na PS3 będą w cenie gier na PC :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry przykład.

Czy ja wiem czy dobry przyklad? Kupiony juz samochod po wyjezdzie z salonu traci sporo na wartosci ale ten co nadal jest w salonie kosztuje tyle co kosztowal. Gra niedlugo po premierze nawet uzywana nadal sporo kosztuje. Bardziej chodzi o to ze gry ogolnie szybko tanieja. I to nowe (w sensie w sklepie - przez to tez i uzywki). Pomijajac megahiciorow jak np MW2, BFBC, GOW, HR czy RDR, to gry generalnie maja "normalna" cene (w UK £40 funtow) gora przez miesiac od premiery. Czesto duzo krocej. Dlatego ja np juz sie nauczylem cierpliwie czekac na obnizki cen i pomijajac premierowe must-have'y to spokojnie sobie czekam az gra bedzie kosztowac w granicach £20. I tak mam malo czasu na granie odkad mam corke wiec nie cisnie mnie juz jak dawniej :)

Tak czy siak, ewidentnie mozna zauwazyc sprzyjajace graczom zjawisko szybkiego spadku cen gier :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale salon samochodowy można porównać do np. Empiku jeśli chodzi o gry gdzie gry tracą na wartości ale bardzo mało i dalej taki GoW III 200 zł choć na Allegro już około 100 zł. Czyli tak jak w salonie ten sam samochód nie stanieje o połowę swojej wartości ale tylko o kilka/ kilkanaście procent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi