Kisiel-PL 492 Napisano 23 Czerwiec 2010 Miałem nieco ponad miesiąc przerwy od ps3 i w ogóle nie zaglądałem na allegro czy też nie czytałem nowinek. Coś stoi za tym, że wiele gier tanieje? Kumpel kupił GOW 3 za 85zł. Jak ja chciałem kupić wcześniej to stała ponad 130... Wiem ,że z czasem gry tracą na wartości, ale że aż w tak szybki sposób? Inny przykład, Lost Planet 2. Niby nowa gra, a już chodzi po 90zł. And I'm askin' you! What the hell is going on there? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZordonPL 0 Napisano 23 Czerwiec 2010 To normalne co raz więcej osób już miała tę grę wiec ceny spadają i tak jest z każdą. To tak jak z samochodem po wyjeździe z salonu już traci na wartości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 23 Czerwiec 2010 W dniu 23.06.2010 o 21:14, ZordonPL napisał: To normalne co raz więcej osób już miała tę grę wiec ceny spadają i tak jest z każdą. To tak jak z samochodem po wyjeździe z salonu już traci na wartości. Dobry przykład. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Code 17 Napisano 24 Czerwiec 2010 Ale to jest akurat świetne :) Skate 3 już w dniu premiery kosztował jakieś 120 zł :) Jeżeli tak dalej pójdzie, gdy na PS3 będą w cenie gier na PC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 24 Czerwiec 2010 W dniu 23.06.2010 o 21:21, Killzone_15 napisał: Dobry przykład. Czy ja wiem czy dobry przyklad? Kupiony juz samochod po wyjezdzie z salonu traci sporo na wartosci ale ten co nadal jest w salonie kosztuje tyle co kosztowal. Gra niedlugo po premierze nawet uzywana nadal sporo kosztuje. Bardziej chodzi o to ze gry ogolnie szybko tanieja. I to nowe (w sensie w sklepie - przez to tez i uzywki). Pomijajac megahiciorow jak np MW2, BFBC, GOW, HR czy RDR, to gry generalnie maja "normalna" cene (w UK £40 funtow) gora przez miesiac od premiery. Czesto duzo krocej. Dlatego ja np juz sie nauczylem cierpliwie czekac na obnizki cen i pomijajac premierowe must-have'y to spokojnie sobie czekam az gra bedzie kosztowac w granicach £20. I tak mam malo czasu na granie odkad mam corke wiec nie cisnie mnie juz jak dawniej :) Tak czy siak, ewidentnie mozna zauwazyc sprzyjajace graczom zjawisko szybkiego spadku cen gier :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZordonPL 0 Napisano 24 Czerwiec 2010 Ale salon samochodowy można porównać do np. Empiku jeśli chodzi o gry gdzie gry tracą na wartości ale bardzo mało i dalej taki GoW III 200 zł choć na Allegro już około 100 zł. Czyli tak jak w salonie ten sam samochód nie stanieje o połowę swojej wartości ale tylko o kilka/ kilkanaście procent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach