Lukasz 76 Napisano 25 Czerwiec 2010 Poszukuję programu typu Windows Movie Maker , chcę skleić filmik , konkretnie ze zdjęć , z tym że ten wcześniej wymieniony strasznie psuje jakość i szukam czegoś lepszego . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 25 Czerwiec 2010 Adobe Premiere Pro? :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 25 Czerwiec 2010 Poszukuję programu typu Windows Movie Maker , chcę skleić filmik , konkretnie ze zdjęć , z tym że ten wcześniej wymieniony strasznie psuje jakość i szukam czegoś lepszego . Sony Vegas pro 9. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 25 Czerwiec 2010 Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź , bo zależy mi na czasie . Zobaczę i napiszę czy się sprawdza , jak nie będzie tak niszczył jakości jak WMM , a będzie tak prosty w obsłudze jak WMM , to będzie dobry . O Sony Vegas już dawno słyszałem , ale obiło mi się też o uszy , że jest skomplikowany , a nie mam czasu się go uczyć w tej chwili . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 25 Czerwiec 2010 Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź , bo zależy mi na czasie . Zobaczę i napiszę czy się sprawdza , jak nie będzie tak niszczył jakości jak WMM , a będzie tak prosty w obsłudze jak WMM , to będzie dobry . O Sony Vegas już dawno słyszałem , ale obiło mi się też o uszy , że jest skomplikowany , a nie mam czasu się go uczyć w tej chwili . Sony Vegas jest troche zagmatwany ( dla początkujących ) ale naprawde ma wiele możliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 25 Czerwiec 2010 Wiem , wiem , kiedyś na youtube'ie widziałem jakie efekty ciekawe można w nim zrobić , ale ja potrzebuję po pierwsze na już , a po drugie tylko zdjęcia poskładać bez żadnych bajerów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 25 Czerwiec 2010 (edytowane) Wiem , wiem , kiedyś na youtube'ie widziałem jakie efekty ciekawe można w nim zrobić , ale ja potrzebuję po pierwsze na już , a po drugie tylko zdjęcia poskładać bez żadnych bajerów . No to na zdjęcia wystarczył by chyba Move Marker ? PS. Doczytałem , że psuje jakość , wiec wybierz taki jaki ci odpowiada :D Edytowane 25 Czerwiec 2010 przez Killzone_15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 25 Czerwiec 2010 W WMM jest masakra , film z 23 zdjęć ( razem 63 mb ) zajmuje 520 kb i wygląda tragicznie . I chyba nic się nie da z tym zrobić , to jest coś w stylu jpeg zapisywanych w paincie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 25 Czerwiec 2010 Ty korzystasz z tego Adobe'a i możesz mi coś podpowiedzieć ? Złożyłem pierwszy na próbę , jest 300 tysięcy razy lepiej niż na tamtym badziewiu od majkrosoftu , ale nadal nie jest to taka jakość w jakiej są zrobione zdjęcia . Tak jak mówię , na razie zrobiłem na próbę , miałem źle ustawiony aparat , zdjęcia robiłem z ręki ( muszę się właśnie zaopatrzyć w statyw ) , także są delikatnie poruszone i następnym razem będę robił lepsze , natomiast w programie znowu mi je rozmaże . Już nawet w programie to widać , gdzie po lewej mam podgląd zdjęcia , którego używam do filmu , a po prawej podgląd filmu , ustawiam podgląd na zdjęcia i klatke z filmu z tym zdjęciem , tak żebym miał ten sam fragment , który jest na zdjęciu i niestety od razu widać , że na filmie jest delikatnie rozmazane . Można to poprawić , coś ustawić czy cokolwiek z tym zrobić ? Różnica nie jest wielka , ale jak się ktoś przyjrzy , to od razu widać . Jest dużo lepiej niż w WMM , bo tamten to i rozdzielczość zaniżał , tak że w sumie wychodziła jedna wielka paćka pikseli , w Adobie jest lepiej , ale nie jest jeszcze idealnie . Na razie pokazuje tą próbkę , co mi właśnie wyszła . Jeszcze na ten moment krótkie i mało ciekawe , robione z balkonu , jak będę mieć program gotowy , to wtedy się zabiorę do roboty . Wiem , że to na razie śmiesznie wygląda , jest tego dosłownie 2 sekundy z kilkudziesięciu zdjęć , niektóre są poziomo , niektóre pionowo , format nie dopasowany do Youtube'a , ale to będę wszystko poprawiać , narazie chodzi mi o tę utratę jakości , na końcu zostawiłem jedno zdjęcie , nie jest tak ostre , jak powinno być . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killzone_15 52 Napisano 26 Czerwiec 2010 Ty korzystasz z tego Adobe'a i możesz mi coś podpowiedzieć ? Złożyłem pierwszy na próbę , jest 300 tysięcy razy lepiej niż na tamtym badziewiu od majkrosoftu , ale nadal nie jest to taka jakość w jakiej są zrobione zdjęcia . Tak jak mówię , na razie zrobiłem na próbę , miałem źle ustawiony aparat , zdjęcia robiłem z ręki ( muszę się właśnie zaopatrzyć w statyw ) , także są delikatnie poruszone i następnym razem będę robił lepsze , natomiast w programie znowu mi je rozmaże . Już nawet w programie to widać , gdzie po lewej mam podgląd zdjęcia , którego używam do filmu , a po prawej podgląd filmu , ustawiam podgląd na zdjęcia i klatke z filmu z tym zdjęciem , tak żebym miał ten sam fragment , który jest na zdjęciu i niestety od razu widać , że na filmie jest delikatnie rozmazane . Można to poprawić , coś ustawić czy cokolwiek z tym zrobić ? Różnica nie jest wielka , ale jak się ktoś przyjrzy , to od razu widać . Jest dużo lepiej niż w WMM , bo tamten to i rozdzielczość zaniżał , tak że w sumie wychodziła jedna wielka paćka pikseli , w Adobie jest lepiej , ale nie jest jeszcze idealnie . Na razie pokazuje tą próbkę , co mi właśnie wyszła . Jeszcze na ten moment krótkie i mało ciekawe , robione z balkonu , jak będę mieć program gotowy , to wtedy się zabiorę do roboty . Wiem , że to na razie śmiesznie wygląda , jest tego dosłownie 2 sekundy z kilkudziesięciu zdjęć , niektóre są poziomo , niektóre pionowo , format nie dopasowany do Youtube'a , ale to będę wszystko poprawiać , narazie chodzi mi o tę utratę jakości , na końcu zostawiłem jedno zdjęcie , nie jest tak ostre , jak powinno być . Sprobuj z Sony Vegas , ludzie naprawde go chwala , ja osobiście go nie używam bo nie potrzebuje ale zastanawiam sie nad kupnem np. do robienia gameplay'ów albo jakichś przeróbek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach