Skocz do zawartości
Natsu

Problemy Płci Pięknej

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.thebitbag.com/2010/06/06/game-meets-girl-im-a-gamer-music-video/

A jak wy zachowujecie się, gdy usłyszycie damski głos w hs albo nasze panie coś powiedzą czy owy filmik ma coś wspólnego z prawdą :)

Ja ze swojej strony powiem, że kiedyś wspólnie się bawiłem z Panią o ksywce Alfi, która z bobasem na ramieniu ostro wymiatała w wow-a i była najlepszym magiem w gildii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mogę się wypowiedzieć? ;)

Przede wszystkim nie mam żadnych problemów - jak to ująłeś w temacie ;) Osobiście nie spotkałam się jakimiś komentarzami po drugiej stronie, ale często okazywano zdziwienie (czego zupełnie nie rozumiem). Raz w MW2 miałam taką sytuację, że grałam meczyk z samymi polakami, przyjaciółmi przyjaciela z psn, zagrałam z nimi raz, zobaczyli, że jestem dziewczyną itd. Kolejnego dnia znów do nich dołączyłam i w oczekiwniu na rundę ozwały się głosy zachwytu typu - "oooo, Kamila z nami gra!". WTF? :sweat:

Już nawet przestałam wspominać, że lubię głównie gry FPS, bo zaraz wszyscy wypisują z pytaniami czy mam mężą, ile mam lat i gdzie mieszkam :ninja:

A tak na marginesie - swego czasu też "ostro wymiatałam z bobasem na ramieniu"... ale w Mortal Kombat na ps2.

Mój mąż mówi, że jestem nienormalna...

Edytowane przez Kami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kami, to bardzo trudno spotkać jakaś dziewczynę/kobietę na hs.

Większość dziewczyn/kobiet uważa gry za głupotę i stratę czasu, tak więc nie dziw się, że dostawałaś takie pytania :]

No tak w ogóle to jak chcesz to w jakiegoś FPS-a możemy pograć, hs załatwię xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nawet przestałam wspominać, że lubię głównie gry FPS, bo zaraz wszyscy wypisują z pytaniami czy mam mężą

A masz ? :rolleyes:

A ten mortal dobrze dzieciakowi zrobi będzie odbierał więcej bodźców i zdrowsze urośnie / urosło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natsu czytanie ze zrozumieniem xD

Dobrze czytam, nie mogłem się po prostu powstrzymać chciałem mieć pewność :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mogę się wypowiedzieć? ;)

Przede wszystkim nie mam żadnych problemów - jak to ująłeś w temacie ;) Osobiście nie spotkałam się jakimiś komentarzami po drugiej stronie, ale często okazywano zdziwienie (czego zupełnie nie rozumiem). Raz w MW2 miałam taką sytuację, że grałam meczyk z samymi polakami, przyjaciółmi przyjaciela z psn, zagrałam z nimi raz, zobaczyli, że jestem dziewczyną itd. Kolejnego dnia znów do nich dołączyłam i w oczekiwniu na rundę ozwały się głosy zachwytu typu - "oooo, Kamila z nami gra!". WTF? :sweat:

Już nawet przestałam wspominać, że lubię głównie gry FPS, bo zaraz wszyscy wypisują z pytaniami czy mam mężą, ile mam lat i gdzie mieszkam :ninja:

A tak na marginesie - swego czasu też "ostro wymiatałam z bobasem na ramieniu"... ale w Mortal Kombat na ps2.

Mój mąż mówi, że jestem nienormalna...

Łoo , ja Cię zaraz zapraszam na Psn do znajomych xD i chętnie bym w coś z Tobą zagrał jak się trafi okazja :D , a i widzę , że też z Wrocławia jesteś ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja koleżanka gra w WOWa , zazdroszczę szczęściarzom , którzy z nią grają , jest niezła :D a raczej o nią mogę być zazdrosny :D

ogólnie to fajnie by było spotkać jakąś grającą dziewczynę , a żeby jeszcze była taka niczego sobie... to hoho... :D

Edytowane przez andryush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to chyba coraz częściej można spotkać grającą dziewczynę :biggrin:

andyrush: ale niestety trudno jest sprawdzić "jaka jest" Hmn po avatarze też ciężko :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trudno tak , ale jak już ktoś chce dążyć w tym kierunku , to kiedyś i tak wszystko wyjdzie na jaw :D najwyżej jeśli nie trafi w mój gust , to jakoś się załagodzi sytuację , nie wiem , proponując dalszą współpracę w grze? xD

Ogólnie to nie mam zwyczaju rozwijania takich growych znajomości , a no i grającej w multi dziewczyny chyba jeszcze nigdy nie spotkałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale tak z dziewczyną pograć to by ciekawe było :], aczkolwiek grałem juz z paroma na konsoli ale to na jednym telewizorze, ale to była gra taka bardzo na niskim poziomie trudności :/ .Dobrze by było pograć z dziewczyną na równym poziomie bądź wyższym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja spotkałem wiele dziewczyn w grach :P Jedną grając w bf:bc 1 napisała mi ze świetnie gram :D ( byłem pierwszy na liście przez kilka meczów ) a potem pogrywałem z nią w gta 4 :D ( miała 16 lat )

Nastepną a raczej następne poznałem w gta 4 :D ( miały od 13- 18 lat )

Znajomości przetrwały do dziś ale niestety nie są one Polkami :( natomiast i tak sie dogadujemy :P

PS. Na PC spotkałem tez wiele dziewczyn ( najcześciej grając w starego dobrego CS'a ) miło gadało sie z nimi przez słuchawki :D

Edytowane przez Killzone_15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktem niezaprzeczalnym jest to że dziewczyn gra w online czy nawet offline mało. Sam zdziwiłem się kiedyś jak usłyszałem damski głos na Składzie Tharsis. Chwilowe zdziwienie i koniec tematu, gram dalej. Nie rozumiem typów co piszą od razu do nich w/w wiadomości ..;] może dlatego że ten damski głos w grze jest jedynym damskim ( poza ich mamą) jaki słyszą ;)) \9z przymrużeniem oka oczywiście )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie rozumiem typów co piszą od razu do nich w/w wiadomości ..;] może dlatego że ten damski głos w grze jest jedynym damskim ( poza ich mamą) jaki słyszą ;)) \9z przymrużeniem oka oczywiście )"

Hahaha... dobre, dobre ;]

Nie no ale sami powiedźcie, dziewczyna która podziela zainteresowania o grach... trudno o takie :]

Edytowane przez sebek1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie rozumiem typów co piszą od razu do nich w/w wiadomości ..;] może dlatego że ten damski głos w grze jest jedynym damskim ( poza ich mamą) jaki słyszą ;)) \9z przymrużeniem oka oczywiście )"

Hahaha... dobre, dobre ;]

Nie no ale sami powiedźcie, dziewczyna która podziela zainteresowania o grach... trudno o takie :]

Fakt , mało takich :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale chyba coraz więcej.... i nie mówię tu o Simsach :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po raz kolejny wałkowany jest temat grających kobiet. Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Jakbyście co najmniej mamuta zobaczyli w swoim ogródku.

Ja również gram, jeśli dołączam do znajomych to również używam HS, jest w tym coś dziwnego?

"Problemy płci pięknej" LOL! Kobiety potrafią grać i powiem więcej - grać przy jednoczesnym korzystaniu z HSa (nie po to, by porozmawiać o serialu lub o złamanym paznokciu), jeśli tak trudno Wam w to uwierzyć, to chyba Wy macie problem. Dajcie już spokój z tymi tematami , nie przyciągniecie nimi raczej kobiet do tego, by z Wami pograły. Żony raczej też nie znajdziecie.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam słowa pani moderator, jak gra to używa HS, raczej rzadko zanudza o paznokciach albo połamanych szpilkach :teehee:

A tak na poważnie, no to nie rozumiem tego tematu(chyba jestem za głupi) ale jaka to różnica czy grasz z gościem czy laską? Zdarza się że pogramy czasem z Agą w BC2 i ciesze sie ze ma HS bo przynajmniej wiem ze jak siedzi w krzakach to chowa się przed wrogiem (udziela takowej informacji) a nie bezsensownie kampi na faraga albo wali kupę.

Proponował bym ten temat spuścić w kiblu podwójną dawka wody z domieszką kostki co by smrodu po sobie nie zostawił za dużego.

Co ma piernik do wiatraka?? "Problemy płci pięknej" to np. pojawiające się w pewnym wieku uciążliwe zaparcia, albo co miesięczna akcja "tampon" a nie tam jakieś pierdoły.

WAKACJE NIE ZWALNIAJĄ WAS Z MYŚLENIA panowie.

boot_fail.jpg

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Sebek nie ma przebacz ban dla ciebie :biggrin:

żarcik hehehe .Ale niektórych dziwi to że kobiety grają .Mnie mało bo sam miałem kiedyś kobietkę co ze mną pogrywała.Ale panie nie denerwować się tak niektórym staje (pad) jak słyszą głos kobiecy na hs

Edytowane przez 1908borsuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi tutaj o jaranie się typu

.. ja piernicze dziewczyna gra, łooo zaproszę ją do friends-ów, łooo.....

Gry są dla wszystkich tylko dziewczyn jest o wiele mniej i jak ktoś już wspomniał gra bez hs..., a jak już ma to jest szał bo jakaś kobitka pyka...

Prawda jest taka, że większość kobiet szybko przerywa granie. Zazwyczaj gry w jakie grają dziewczyny to Simsy (wiem to z własnego doświadczenia) :teehee:, ale nie wszystkie jak koleżanka z forum Kami lubi FPS-y :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche po czasie, wybaczcie ze odswiezam ale chce wtracic swoje 3 grosze :)

Po raz kolejny wałkowany jest temat grających kobiet. Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Jakbyście co najmniej mamuta zobaczyli w swoim ogródku.

Ja również gram, jeśli dołączam do znajomych to również używam HS, jest w tym coś dziwnego?

Hah, zajebiste porownanie z tym mamutem :thumbsup:

Ale do rzeczy, problem jest taki, ze kobiet faktycznie malo gra, i jak ktos pisal na pierwszej stronie wiekszosc z nich uwaza gry za glupia strate czasu. Nic wiec dziwnego powinno byc w fakcie ze takie tematy powstaja i jesli ktos podczas meczu np w Modern Warfare 2 uslyszy kobiecy glos zachowuje sie jakby w/w mamuta w ogrodku zobaczyl. Rembix i AGArtha, spojrzcie na to z troszke szerszej perspektywy, wy czesto ze soba gracie, wiec dla was takie cos jest na porzadku dziennym, ale wezmy dla przykladu (pozwolcie ze uzyje waszych nickow jako wytyczne) ze grajacych online jest (liczby czysto dla przykladu i latwiejszego (mam nadzieje) zobrazowania tego co mam na mysli) 10.000.000 z czego przykladowo 10.000 to kobiety w tym AGArtha, zalozmy optymistycznie teraz, ze 1.000.000 (w tym Rembix) zna kogos z tych 10.000 kobiet, i powiedzmy sobie co z reszta ? No wlasnie, ta reszta to ci ktorzy jakims trafem przypadkowo spotkaja jakas kobiete grajaca z przyjaciolmi i mowia sobie pod nosem gromkie "WTF, laska?" piszac tego typu tematy (lub wlasnie wstawiajac filmiki na youtubie), albo ci, ktorzy dalej zyja w blogiej nieswiadomosci zastanawiajac sie "czemu dziewczyny/kobiety uwazaja gry wideo za bezsensowne".

Tak to wyglada z mojej, szerszej, perspektywy ...

Osobiscie podczas mojej 7-letniej "kariery" w Counter-Strike'a spotkalem 2(!!) kobiety uzywajace mikrofonu, z 1 postanowilem nawiazac znajomosc pelen obaw i stereotypowych mysli o przyslowiowych gadkach o "paznokciach i pantofelkach" i co sie okazalo ? Trafilem na zawodowa graczke ktora 2 razy byla w klanie mistrzow polski (nick Blondi - stad te stereotypowe mysli - kto jest obcykany w tematach lig csowych kobiecych powinien kojarzyc), niestety byl to juz okres kiedy przeszla na "emeryture" ze tak powiem, znalazla prace itp itd ...

Od tamtej pory zmienilem zdanie o grajacych kobietach o cale 180 stopni i przestalem je traktowac jak swietego graala, a w Blondi to sie normalnie zakochalem kiedy podczas pytania "skad jestes / jak masz na imie" odpowiadala przez mikrofon do ludzi teksty typu "a co gowniarzu ksiazke piszesz?". Aczkolwiek mimo iz zmienilem zdanie, i juz nie traktowalem grajacych kobiet jak znalezienie igly w stogu siana ktorym w glowie paznokcie, to faktem jest iz gra ich bardzo malo i takie tematy sa zrozumiale, przynajmniej dla mnie, bo wiem ze kiedys mialem bardzo podobne mysli do tych co dalej sie dziwia na dzwiek kobiecego glosu podczas grania, a szczegolnie w FPSy.

The End :D

Pozdro.

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram autora^^ tej wypowiedzi w stu procentach. Ja z kolei nie spotkałem płci pięknej w sieci, a jedyne słowa jakie od nich usłyszałem to słowa krytyki mojego nawet amatorskiego konsolowania. Choć 10. miesięczna córeczka śpi obok mnie (22),we wrześniu bronię licencjat z dziennych studiów, w między czasie praca na nocki to dalej uważany jestem za dzieciaka. Moja kobieta z którą mieszkam też mi gada że to głupota itd. Do czego zmierzam: otóż któregoś pięknego wieczoru, robiłem któregoś z kolei speed runa w ME i co? dosiada się do mnie pani mojego serca: "pokaż to badziewie" :o myślałem, że się zdoję w majty ze szczęścia. Zanim jej wytłumaczyłem o co chodzi itd to w sumie grała a ja patrzyłem przez circa godzinę. Grająca kobieta nie jest żadną rewelacją, jednak jest zjawiskiem wciąż nietypowym, jak kobieta spawacz, pani dźwigowa (a znam taką) czy pan na poczcie. Kwestia otwartego umysłu zarówno odbiorcy jak i nadawcy takich niecodziennych zjawisk. Podejrzewam, że żadna dziewoja, która gra online z HS nie chce słyszeć w/w tekstów, bo sam fakt, że gra oznacza, że jest zdeterminowana i potrafi grać więc APEL do panów: wyluzujcie z jaraniem się dziewczynami w FPSach. To tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój znajomy gra z koleżanką w bfbc2 w dodatek w którym się bije czas i grali 3 goście i 1 dziewczyna ona była medykiem i co mają takie czasy wyczesane że masakra. Np moja żona lubi zagrać ale w eye pet-a i jakieś tam gierki inne ale nie wczuwa się :) ale że nie jest jakimś zajaranym graczem to nie będę ją zmieniać. ( przynajmniej ja tylko korzystam z konsoli :) [żarcik] ) Córka mi dorasta więc ona będzie grać za ok 2 lata i wtedy tylko dziecięce gry będą w napędzie więc się nie zdziwcie :) LOL Nie mówię nie , zagrał bym z jakąś dziewczyną i na pewno bym nie patrzył na nią jak na kogoś gorszego bo płeć przeciwna :whistling: W naturze przeciwieństwa się przyciągają :)

Pozdrawiam graczy obu płci :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi