Skocz do zawartości
Lusstrator

Być kolekcjonerem, czy nie być, oto jest pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyżej temat ten zakładam z myślą o poznaniu waszego zdania na temat kolekcjonerstwa. Według was lepiej posiadać kolekcje, czy zaoszczędzić pieniądze ? Czy poświęcilibyście kilka tytułów nie grając w nie na rzecz swojej prywatnej kolekcji gier ? Zapraszam do dyskusji !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

"O wilku mowa" :>

Mi się tak właśnie składają i składają płytki. Ale nie dlatego żeby kolekcje robić tylko.....z lenistwa :>

Ot po prostu za dużo zabawy żeby sprzedawać czy się wymieniać

Aczkolwiek zbieram się w sobie żeby jakieś płytki które mi totalnie leża i się tylko kurzą wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak patrzę na puste pólki i stwierdzam że jeszcze wiele gier na PSX/PS2/PS3 muszę zakupić

Oglądam dużo Angry Video Game Nerd'a i jedo kolekcja konsol jak i gier na nie mnie inspiruje Też tak chcę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuję rzeczy tylko te z których korzystam. Jeszcze nie zdarzyło mi się abym kupił grę po prostu aby stała na półce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Gier to ja kolekcjonerem jestem, ale gram w każdy kupiony tytuł oczywiście. I przechodzę. Mam jednak kilka komiksów w specjalnej folii nawet nie otwarte (z Ameryki, gdzie jest tak, że jak taki komiks rozpakujesz on traci wartość). Lubię zbierać, kolekcjonować i mam całkiem niemałą kolekcję tych gier ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym "kolekcjonować" gry, jednak kasa nie pozwala i zamiana/sprzedaż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdecydowanie jestem kolekcjonerem lecz tytułów 'niebanalnych' takich które zaistniały i 'coś' zrobiły... od 95r mam tytuły które postawiły świat do góry nogami gdy wyszły na rynek, na PSX seria FinalFantasy, Tekken, Tomb Raider, Resident Evil, Wipeout, FF1, RidgeRacer, GranTourismo, Crash Bandicoot i inne (w sumie 29), na PS2 również wyżej wymienione serie + seria JAK, GTA i inne (w sumie 34) i teraz na PS3 z pewnością kolejne tytuły Tekken, FinalFantasy i Uncharted... o PSP nie wspominam bo mam 2 gry które używam jedynie na wyjazdach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupuję rzeczy tylko te z których korzystam. Jeszcze nie zdarzyło mi się abym kupił grę po prostu aby stała na półce...

Właśnie szperałem po allegro i znalazłem kilka typowo "półkowych" tytułów. Takich must have'ów Na przykład najgorsze tytuły w swoich gatunkach

@ Zia: Allegro to kopalnia okazii! Dobra gra za 25-30zł w stanie idealnym? Możliwe!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od zawsze kolekcjonuje płyty =] nielubie przejśc gre a potem ją sprzedac gdyż kiedyś znów mi może na nią przyjdzie ochote i jeszcze raz kupie bezsens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ja kupuje gry i nie sprzedaje szkoda mi sprzedać. [; mama na mnie mówi chomik po wszystko przechowuje tz chomikuje. [; ;pp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nawet sprzedawał gry, ale to się po prostu nie opłaca. Kupić grę za 229zł i po tygodniu sprzedać za np. 160zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam uprzejmie

Kupuję tylko takie tytuły, których nie sprzedaję. Perełki

Dokładnie tak samo jak szanowny kolega.Choć od czasu do czasu zdarzy sie jakaś mina z którą szybko się żegnam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie też stworzyłem listę tytułów, które muszę mieć na półce i mam nadzieję, że dopnę celu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie lubie nic kolekcjonowac jak cos mi nie potrzebne to sie tego pozbywam ;p

Kolekcjonowalem znaczki,monety,mineraly,pokemony xD i wszystko wywalilem ;p Nie ma sensu trzymac w domu czegos co tylko kurz zbiera.

Moja mama gada ze stare rzeczy maja zla energie czy costam xD Fajna Fang shui i czk to sie pisze ^ ^ i cos w tym jest xD Bo zawsze jak sie pozbywalem starych rzeczy to sie lepiej czulem i nie zalowalem ze sie ich pozbylem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zatrzymać tylko te gry w które na pewno kiedyś jeszcze zagram, lub stale gram po sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem typowym kolekcjonerem. Od 7 lat zbierałem filmy na DVD i uzbierało się tego ponad pół tysiąca Teraz sprzedaję wszystko i zaczynam zbierac kolekcję Blu-Rayów Gry na Ps3 tez kolekcjonuję. Mam na półce juz ponad 20, ale gram tylko w trzy Od zawsze zbierałem wszystko - naklejki, puszki, znaczki, monety. Teraz zbieram tez karty do EoJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakis czas temu przejzalem swoje zbiory i troche mnie ciarki przeszly po plecach, jak pomyslalem ile tam kasy utopilem...od teraz postanowienie noworoczne - gry, do ktorych rzeczywiscie wracam (bez znaczenia sam,czy po sieci) bede zostawiac, reszta na podmianki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi się tak właśnie składają i składają płytki. Ale nie dlatego żeby kolekcje robić tylko.....z lenistwa :>

Ot po prostu za dużo zabawy żeby sprzedawać czy się wymieniać

Mam tak samo. Chociaż, niektórych gier za nic bym nie sprzedał.

Kolekcjonuję płyty Audio, ale nie po to, żeby na nie patrzeć tylko żeby ich słuchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem typowym kolekcjonerem. Od 7 lat zbierałem filmy na DVD i uzbierało się tego ponad pół tysiąca

Szacunek!!! Ja zbieram od jakiegoś roku i mam "tylko" ok. 100 DVD...

Ale raczej ich nie sprzedam Za wiele wspomnień z każdą płytą mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi