Skocz do zawartości
cwir

Civilization V

Rekomendowane odpowiedzi

civcivl.jpg

Jako że jestem mega-fanem serii, a we Wrześniu wychodzi 5 część tej najwspanialszej gry kiedykolwiek stworzonej, zakładam temat dla civmaniaków, wierząc że jest nas tutaj więcej. Odezwijcie się :)

Na początek pierwsze wrażenia z gry na gamecorner.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od piatku wieczor do teraz przegralem jakies 15 godzin w ta gre. Jest genialna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagralem i wygralem jedna gre w Civ5 i musze przyznac, ze jest niesamowicie dobra. Duzej stycznosci nie mialem z poprzednimi czesciami, mimo to gra jest bardzo intuicyjna i po kilku turach juz moglem sie skoncentrowac na grze, a nie tym gdzie klikac, zeby wykonac taka a tak akcje(dodam, ze nigdy nie gram tutoriali i nie sprawdzam ksiazeczek).

Przyjemna grafika, przejzysty interface i dobry gameplay. Dawno nie mialem okazji zagrac w dobra gre na PC, az do teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem po magicznym weekendzie - na razie takie pierwsze szlify (12h) zrobione. Moim zdaniem gra jest "szybsza" w rozgrywce, chociaż i tak zajmuje masę czasu. Genialna sprawa z możliwością zajmowania jednego segmentu powierzchni tylko przez jedną jednostkę wojskową - dla mnie na plus. Ponadto co już gdzieś czytałem faktycznie bardzo czytelne menu, obsługa i to co najważniejsze już teraz nam nie umknie. Gra śmiga, że aż miło.

Dzisiaj może urwę godzinkę na trudniejszych poziomach - czas zwiększyć zaawansowanie.

Gorąco Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi