Skocz do zawartości
PsycholPK

GameBoy Micro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcialbym kupic jakas kieszonkowa konsolke i zastanawiam sie nad GBM.

PSP jest jak dla mnie za duze! i balbym sie z nim chodzic zeby sie nie rozwalilo ;p

Nie zalezy mi na super mega grafice. Wiadomo ze PSP i GBM nie da sie pod tym wzgledem porownac ^ ^

Jakie sa wasze opinie na temat tej konsolki ? Dla mnie jest ona super a do plusow zalicze m.in

Wielkosc , Estetyke , Metroida ^ ^ , Mario & Contra (NES) I OldsCOOLowy charakter

Prosze o opinie z gory wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, powiem tak... ja mam PSP i cenię sobie w niej to że jest taka "mini multimedialna"! Co do bania się że ją uszkodzę to kiedyś też miałem te obawy ale w dobie osprzętu jaki do PSP robią już sie tym nie martwię, mam komplet Logitech Street Gear i nie martwię się o ryski i uszkodzenia, ponad to bajerem jest dla mnei to że mogę na tym oglądać filmy i słuchać muzy oraz grać w gry z PSX zassane z PSStore...

To co wybierzesz zależy od Ciebie, ja wyraziłem swoje 'ALE' nt PSP!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie sluchac MP3 i ogladac filmy na GBM

Duzo biegam i skacze i naprawde balbym sie ze zepsuje PSP pozatym wcale takie male ono nie jest (Mialem pare X PSP kumpla w kieszeni i raczej biegac sie z nim nie da xD Chodzi mi glownie o opinie jak sie na nim gra, czy wszystkie gry z NESa dzialaja i czy istnieja jakies Homebrew albo programy na ta konsolke ?

Widzialem w necie nagrywarki dzieki ktorym mona czytac ebooki, ogladac filmy , sluchac muzki i grac w gry z NESa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 250zł konsolke z całym kompletem pokrowcem i piecioma gierkami

Castelvania,advance wars,driver3,007,NFS Carboon.

O konsoli coż mogę napisać.Jest świetna:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow

Napisz na PSN:PsycholPK chetnie o niej pogadam zeby nie zasmiecac forum ^ ^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównam tutaj tak jak chcesz 3 kieszonkosolki, które miałem - NDS, PSP i GBM

1. PSP (Slim & Light)

+ dużo lżejszy i mniejszy od poprzedniczki!

+ multimedialność!

+ super gry!

+ świetna kompatybilność z PS3

+ Gry i Filmy na UMD!

+ Duża ilość pamięci

+ Łatwo zainstalować homebrew

- Cena

- Delikatny

- Rozmiar

2. Nintendo DS Slim

+ Lekki

+ Łatwo przerobić

+ 2 ekraniki

+ Japoński charakter

+ wytrzymały

- Stosunek cena/jakość

- grafika..

3. Game Boy Micro

+ cena

+ rozmiary i waga

+ oldschool

- zbyt mały ekranik

- mała dostępność gier

- bardzo ograniczona ilość pamięci

Jeżeli kochasz Nintendo i naprawdę obawiasz się o konsolę to bierz Micro. Jeżeli kochasz Nintendo i ufasz swojej konsoli to bierz NDS (jest naprawdę wytrzymałe!). W każdym innym przypadku bierz PSP Slim & Light

Jeżeli chcesz naprawdę Micro to do 200zł za konsolę musisz dodać jeszcze minimum 180zł za coś takiego http://www.allegro.pl/item291630211_super_..._gba_micro.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kopcham Niny pop chce mala konsolke ktorej nie zepsuje A jest pare gier w ktore chetnie pogram

Mam jeszcze pytanie dotyczace nagrywarek ? Czy wszystkie z GBA dzialaja ? Czy np karta 2GB SD bedzie dzialac ?

I na jakiej zasadzie sa ROMy z neta ? Czy to piractwo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągasz ROM, wrzucasz na to cacko za 180zł (można do niego wrzucić dowolną kartę miniSD do 8GB, w zestawie jest 1GB) i grasz! Na tą samą kartę możesz wrzucić pełno gier, muzykę itd. ... Oczywiście, że to piractwo...

Dodam jeszcze od siebie, że sam rozważam ponowny zakup Micro lub PSP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema o konsolce wiem tyle co napisałem i że jest w super stanie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GBM 8GB ^ ^ Niezle

Mam pare pytan dotyczacych tej nagrywarki

1.Czy wszystkie romy dzialaja i czy dzialaja Save,y (Czytalem ze w niektorych nagrywarkach sa problemy)

2.Czy Wszystkie gry z NESa dzialaja

3.Czy sa jakies programy Homebrew do GBM ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PSP jest strasznie duża jak dla mnie. Nawet pakiet slim and light - ciężko nazwać to handheldem już, tylko mini centrum multimedialnym do noszenia w etui i użytku w domu. NDS jest dla mnie za drogie jak na swoje bebechy, a GCM już chyba nie jest wspierany. Nie wiem...decyzja należy do Ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym czy jest wspierany mi nie bardzo zalezy Mario , Contra , Metroid i jestem szczesliwy

Ogladalem pelno filmikow o tej konsolce i sie w niej zakchalem <3

Czy ktos moze mi odpowiedziec na pare pytan dotyczacych glownie nagrywarek?

Czy kzda nagrywarka oferuje MP3,MP4,GBA rom,NES rom i ebook ? Glownie chodzi o romy.

W filmikach na YT jest pokazane jak koles albo gra w romy z GBA albo NESa

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak mam ci Psychol odpowiedzieć na to pytanie. Ja miałem dokładnie to co ci pokazałem i karte 2Gb miniSD i działało mi wszystko co chciałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam PSP fakt, jest trochę duże ale w kieszeni da się nosić i służy mi do słuchania mp3 ^^

Tak poza tym na PSP emulatorek NES'a, GBA, Nintendo 64, comodore, atari i masę innych rzeczy ci odpali.

Poza tym ma duży ekran jak na przenośną konsolkę i filmy fajnie sie ogląda ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PSP jest zdecydowanie za duze i balbym sie ze je rozwale

Co do GBM muze sie jeszcze zastanowic ale na 99% kupuje

PS.Czy moglby mi ktos pomoc w sprawie nagrywarek ? Szukalem info w necie ale malo tego

Wyczytalem tylko ze najlepsza nagrywarka to EZ Flash 4 + 2GB MiniSD i mam pytanie ? Czy moge gry pop skopiowac na karte czy trzeba to zrobic jakims programem ?

Z tego co czytalem patchowac trzeba tlko gry typu Pokemony i wszystkie gry na Magic Carda czy ktos moze mi pomoc

Z gory wielkie dzieki pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam czarno - białego GMB i powiem że wrażenia nie zapomniane ze starych lat, kiedy przyszłem z nim do school 1 klasie podstawówki to każdy patrzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz nagrywarke czy na oryginalach grasz ?

Jakbys chcial sprzedac to chetnie bym kupil Narazie sie jeszcze zastanawiam

PS.Dowiedzialem sie ze wszystkie gry trzeba patchowac (jesli ktos sie z tym nie zgadza prosze pisac) wiec kopiowanie przez linuxa nie mozliwe

Trza bedzie zlozyc kompa aldo do kumpli latac ^ ^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam chyba 5 gier orginalnych Mario, Mortal Kombat, Tennis i cos tam jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli stawiasz po przeciwnych stronach szali Micro oraz PSP.To będzie ciekawy feud.Z jednej strony otrzymujesz ostatnie tcheninie lini GameBoy na którego wyszło wiele wspaniałych gier. Natomiast PSP oferuje szereg tytołow rodem wyrwanych z PS2.Hmmm CO do grafiki to napewno zwyciezca jest konsolka sony i to bez dwóch zdań.Natomiast grywalność leży po srodku w sumie obydwie konsole oferują podobną jakość.Jakość wykonania konsoli przypada GameboyMicro.Od lat slyszy sie o kruchości przycisków lekko tandetnej PSP.Cena też przeważa na korzyść wielkiego N.

Moja rada: Jezeli posiadasz PS2 to lepiej zakup sobie Micro dostaniesz wiele a nawet wiekszosc gier ktore nie ujrzaly swiatla dziennego na Konsole sony.A jezeli nie potrafisz sie rozstawać z hitami wydanymi na drugie dziecko Sony to wybieraj PSP.Decyzja nalezy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GameBoy to jest to. Klasyka. Jeśli nie miałeś wcześniej żadnej z kieszkonsolek Ninny, to warto zacząć od Micro. Podoba mi się jej oldschoolowy charakter. PSP mam, ale jakoś ostatnio na nim nie gram (pewnie dlatego, że wciąż męcze PS3 i nowiuśkiego Gamecube'a:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi