Skocz do zawartości
Kitana

Czego Wam Brakuje W Ps3?

Rekomendowane odpowiedzi

Lepsza taka niż żadna, nieraz musiałem nawet sterowniki do laptopa pobrać i spokojnie działała bez żadnych problemów.

Dużym minusem PS3 jest brak obsługi systemu plików NTFS, jest to denerwujące, bo na zewnętrznym dysku muszę robić dwie partycje, jedną z FAT32, a drugą z NTFS.

ja mam w sieci domowej nas duo(netghear) ps3 widiz go jak serwer multimedialny wiesz może czy w jakiś magiczny sposób moge na nim instalwoac gry z psn??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady instalować gier na dyskach zewnętrznych. Tylko ten wmontowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstecznej kompatybilności w wersjach innych niż 60GB FAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.lepszej przeglądarki internetowej, obecna jest tragiczna!

2.Tańszych gier oraz cen w sklepie PlayStation Store

3.Więcej portów USB

I to chyba tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zaczęło mi brakować zapamiętywania różnych sieci wifi. Niestety często przenoszę konsolę i za każdym razem ustawienie internetu jest męczace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie czy podłączenie huba usb nie osłabi lub spali tego wejścia sprzedawcy twierdzą że tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam, w sprzedaży jest pełno rozdzielaczy USB, wiele tzw porządnych firm więc gdyby nie było to bezpieczne dla sprzętu to by tego nie produkowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , wg mnie konsola powinna mieć wyświetlacz, chociażby do odtwarzania muzy, bardziej rozbudowany odtwarzacz muzyczny( kodeki, wiecej ustawień korekcyjnych), ponadto wiecej kodeków filmowych, dwa USB z tyłu urzadzenia, wejścia słuchawki-mikrofon. Taka firma jak SONY nie powinna także dziadowac na takich dodatkach jak: pilot, kable HDMI lub ładowarka do kontrolerów, które powinny wchodzić w standardowy zestaw.

Edytowane przez immortal32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi brakuje USB z tyłu (na kamerkę), odtwarzania pełnego kontenera mkv, formatu dysku NTFS, jukebox music i move (okładek do filmów i muzyki).

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez satinado

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje bardzo instalacji całej gry, żeby nic nie czytało z płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Instalacji całej gry z płytki.

2. Wejścia na karty pamięci (w slimce nie ma, nie wiem, czy w facie jest).

3. Kompatybilności wstecznej z grami z poprzednich PSów.

4. Obsługi pamięci masowej sformatowanej w NTFS (ale to chyba marzenie ściętej głowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Equalizera do odtwarzacza muzyki.

2. Jak już było wspomniane - USB z tyłu. Jak ktoś ma ładnie zagospodarowane kable, to wygląda to smutno (głównie kamerka).

3. Lepsza przeglądarka.

4. Poprawienie podwójnego zapisywania (w GT5 trzeba zapisywać gry przed wyjściem - pomimo, że chwilę wcześniej zapisywała się sama - możliwe, że w niektórych grach jest podobnie).

5, Poprawienie doczytywania (pełna instalacja), czekanie dobija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Instalacji gier na dysk.

2. Lepszej przeglądarki internetowej.

3. Kompatybilności z PS2/PSP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze większej liczby obsługiwanych formatów video oraz czytania napisów z oddzielnego kontenera, bo obecnie ino wmuxowane i hardcodowane czyta. (a wmuxowane też tylko w avi bo w mp4 nie ma opcji).

po drugie możliwość instalacji gier na dysk

po trzecie obsługa ntfs

po czwarte przeglądarka do poprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym...przeca można instalowac gry na dysku...nie wszystkie ale można...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ac 2 i brotherhood, heavy rain, unchartedy, god of wary, red dead redemption, little big planet. castlevanie i żadna nie istaluje się w pełni (żebym potem nie musiał wkładac płyty do napędu)

A co do tematu to przypomniało mi się.

Dużo bym dał za możliwość robienia screenów w grach. Ech... marzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak możliwości instalacji całej gry, to faktycznie duża niedogodność. Z żalem i ciężkim sercem słucham, jak mój napęd grzmoci płytę z Fifą 13 przy każdej grze i doczytuje wszystko, na czele z fragmentami komentarza. Brzmi to fatalnie. A EA to głupki, że nie dają możliwości instalacji na dysk. Przynajmniej przy Black Ops 2 taka opcja się pojawiała i oby częściej, oby częściej. Przykład Assassin's Creed 3 też pokazuje, że praktycznie przez całą grę, płyta w napędzie może siedzieć cicho.

Nie ma co narzekać i wytykać braki. Należy docenić np. możliwość grania w używki, czego niestety na nowej generacji nie uświadczymy. Ten atut bije na głowę wszystkie braki, jakie można się w PS3 doszukać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@blackhawkPL

Ty takie rzeczy słyszysz :cool:? Chyba masz coś rozrypane z konsolą albo grasz bez dźwięku, bez urazy. W takich grach jak GT5 to rozumiem, ale przy każdym coś takiego dawać to niedobrze.

Niech półświatek używanych gier zdycha. Nie dość, że piractwo, to jeszcze walą cenami z kosmosu. Gdyby za grę wartą 200 stów chcieli 90zł, to jestem w stanie to znieść, ale za używkę dawać 80% oryginalnej ceny to przegięcie, już lepiej dopłacić te 20% i niech producenci mają.

Edytowane przez LONG3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@blackhawkPL

Ty takie rzeczy słyszysz :cool:? Chyba masz coś rozrypane z konsolą albo grasz bez dźwięku, bez urazy. W takich grach jak GT5 to rozumiem, ale przy każdym coś takiego dawać to niedobrze.

No wieczorami, gdy nie chcę obudzić domowników i jednocześnie nie posiadam słuchawek, to słychać konkretnie. Co innego, podczas gry w dzień, czy w towarzystwie :) I konsola chodzi tak od momentu, jak ją kupiłem, podobnie chodzi u znajomych, bo sam sprawdzałem, więc raczej nic rozrypane nie jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gier używanych nie jest źle już takiego black opsa 2 co wyszedł 2miesiące temu można kupić używanego za 135zł wersja pl więc nie jest źle ale to prawda nie dość że zarabiają kokosy to za grę trzeba zapłacić 200zł ameryka tego nie odczuwa bo tam jak człowiek zarabia 2k $ to co to jest 60dolarów mu wydać a nie jak w PL 2k zł praca 200zł gra

Edytowane przez kupczyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak cię nie stać to nie graj,... większość wydawanych w Polsce gier jest produkcji zachodniej, firmy wydawnicze są zachodnie, wydawane u nas gry muszą zwrócić koszty produkcji, muszą zarobić na pracowników polskich oddziałów tych firm, no i muszą przynieś zysk zachodniemu wydawcy, jak sam wspomniałeś oni przeliczają wszystko w dolarach, zysk dla nich musi być w dolarach, przez co wyższy, bo co by im było z tego zarobią u nas na grze 5zł kiedy za ten 5zł u nich nie kupisz nawet burgera? gdyby polska była liczącym się rynkiem sprzedaży gier, gdyby Polacy tworzyli więcej gier które mogłyby na równi konkurować z tymi z zachodu, to wtedy moglibyśmy liczyć na jakieś obniżki,

Edytowane przez nathrent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi