Skocz do zawartości
Gość PryncVictis

HUBY - Rozdzielacz Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PryncVictis

Tak ostatnio myślałem, że 2 porty USB w 40gb wersji PS3 to trochę mało. Więc wpadłem na pomyśł, żeby sobie kupić rozdzielacz USB, ale nie wiem czy na PS3 będzie on działał bez problemów i bez potrzeby instalowania żadnych nieoficjalnych programów. Wie ktoś czy działa on bez problemów na PS3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Huba mam do neigo podpiete dzyndzle od Klawy i Myszki czytnik kart pamieci i aparat i wszystko dziala bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu ma być problem? Specyfila połączenia USB pozwala na takie rzeczy bezproblemowo. Jedyny "problem" to taki iż te większe podziałki muszą mieć zasilanie z sieci eletrycznej dodatkowo.

Thats it

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PryncVictis

Dzięki. Nie myślałem, że będą jakieś problemy, ale chciałem się upewnić. Możecie polecić mi jakiś konkretny model ( tak żeby nie trzeba było podłączać dodatkowego podłączenia z sieci elektrycznej [ale żeby miał conajmniej 4 porty] i żeby był ogólnie dobry) , bo jak kupiłem sobie to PC, to po krótkim czasie niektóre porty USB przestały w nim działać. Z góry dzięx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam! jak w temacie ile urządzeń można maksymalnie podłączyć do ps3 przez port usb?? są 2 porty jeden mam do ładowania padów, a 2gi jest chwilowo wolny, ale myślę o klawiaturze na usb! - i pendrive przydało by się podłączyć!!

I pytanie: ile można maksymalnie podłączyć do ps3 po przez port usb, oraz rozgałęźnik portu usb urządzeń?? tak aby konsola nie siadła-była stabilna i zasilacz się nie spalił???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm no właśnie , ile urządzeń można podłączyć pod usb jednocześnie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

USB pozwala, na podłączenie do jednego gniazda max 127 urządzeń.

Konsola zgodnie z standardem USB 2.0, na każdy swój port daje max 0.5A, który w momencie podpięcia rozdzielacza bez własnego zasilacza będzie dzielony na ilość urządzeń , które są podłączone.

Nie polecam kupowania huba usb bez własnego zasilacza, bo jak podepniemy kilka urządzeń, które wymagają dużej ilości prądu do zasilania to po prostu, nie będę działać, albo będą sprawiać problemu.

A na pewno w cenie wina marki wino.

Nie pochodzi długo, a ciebie skaże być może na serwis konsoli z powodu uszkodzenia gniazda USB w konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie polecam kupowania huba usb bez własnego zasilacza, bo jak podepniemy kilka urządzeń, które wymagają dużej ilości prądu do zasilania to po prostu, nie będę działać, albo będą sprawiać problemu.

A na pewno w cenie wina marki wino.

Ja chyba nie ryzykowałbym huba USB z własnym zasilaniem. Jakieś przepięcie czy inne zwarcie i konsola może iść do serwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

kabel ładujący do pada, "wtyczki" od buzzerów, guitar hero i singstara i czasem jakaś pamieć flashowa to więcej niż standardowe dwa porty a chowanie/szukanie po szufladach sprzętu aktualnie nie podpiętego troche mnie wkurza stąd pytanie: czy ktoś probował podpinać jakiś hub usb i czy to będzie bezproblemowo działało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu ma nie działać?? Pewnie że działa

Tylko najlepiej kup huba z zasilaniem zewnętrznym bo jak podłączysz za dużo to mogą być problemy z zasilaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nowy jestem to sie przedstawie - Marcin mam na imie mieszkam w dublinie ;)

A teraz do rzeczy:

mam ps3 80gb z 2 usb (gruba). W zwiazku z tym, ze na dzien dobry kupilem klawiature z usb odbiornikiem pozbawilem sie obu portow usb (pad+odbiornik).

No to wpadlem na pomysl, ze wsadze sobie usb huba i bedzie gitara - no niby jest (jakis tani hub za 2 euro), ale dalej mialem problemy z ladowaniem pada (konsola musi byc wlaczona) a chcialem dokupic drugiego pada. Wiec zakupilem ladowarke na 2 pady swordfisha (porazka zwykla podstawka z gniazdkiem usb nic nie zmienila w mojej sytuacji) dodatkowo zapragnalem zakupic fraga bezprzewodowego i moze kiere a telefon tez mam ladowany z usb.... ;)

Wiec finalnie wyszlo tak:

usb1 >tani hub na 4 (wpiety tylko dongle od pilota docelowo rowniez dongle od fraga i ew kierownicy)

usb2> rownie tani czytnik kart pamieci z hubem usb (zasilany z zasilacza 5v dodatkowo). 1 gniazdko usb podlaczylem do swordfisha>pad a pozostale kable zostawilem luzem do ladaowania obu czesci fraga i ew komorki.

Niestety kupa i nie dziala.

tzn z tego drugiego huba moge ladowac pada, ale juz nie ma komunikacji zwrotnej do ps3. Ma ktos jakis pomysl zanim kupie nastepne wiadro hubow usb (mam juz 2 ktore, z ps3 nie dzialaly)

Chcialbym by pady etc jednoczesnie sie ladowaly (nawet gdy ps3 wylaczona) i mialy pelna komunikacje z konsola (zwykla ladowarka tego nei zapewnia)

na dzien dzisiejszy chcialbym minimum 5 portow docelowo pewnie kolo 7

Ps kur.. co byl za problem dac to zasilanie na usb w konsoli? lubie firme sony bo sie na nich nie zawiodlem nigdy i np w nagrywarce sony mam port usb, ktory dziala nawet jak jest wylaczone (uzywam go do ladowania mp3 i komorki czasami jak laptop wylaczony)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie mam możliwości rozszerzenia portów usb w ps3.

Też próbowałem włączyć huba na 4 porty i kupa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby to dzialalo to hub musi byc aktywny, to znaczy z wlasnym, osobnym zasilaniem. jesli wasz taki nie jest, to nic dziwnego ze nie dziala - spada napiecie i urzadzenie nie sa poprawnie obslugiwane. cale szczescie ze nie spaliliscie portu usb w konsoli. ja mam osobiscie zasilanego 4-portowego huba i dziala idealnie - wszystko co w niego wpialem (mikrofony singstar, dongle od buzza, dongle od gitary, przewod do pada, kamera ps3eye, parowanie headseta).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo PS3 nie ma nic do rzeczy - samo USB ma w standardzie zapewnioną obsługę 127 urządzeń bodajże na jednym wejściu, problem jedynie w zasilaniu - aktywny HUB i po problemie

Edytowane przez Sebol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby to dzialalo to hub musi byc aktywny, to znaczy z wlasnym, osobnym zasilaniem. jesli wasz taki nie jest, to nic dziwnego ze nie dziala - spada napiecie i urzadzenie nie sa poprawnie obslugiwane. cale szczescie ze nie spaliliscie portu usb w konsoli. ja mam osobiscie zasilanego 4-portowego huba i dziala idealnie - wszystko co w niego wpialem (mikrofony singstar, dongle od buzza, dongle od gitary, przewod do pada, kamera ps3eye, parowanie headseta).

Guzik z tego. mam huba z osobnym zasilaniem (wspomnialem o tym)

wszystkie 3 wyjscia maja napiecie w czasie gdy konsola wylaczona(testowalem komorka i sie laduje) 2 leza luzem (beda sluzyly do sfx'a) 3 jest wpiety w ladowarke swordfisha, ktora swieci (wiec dziala?) mimo to po wlaczeniu konsoli pad wlozony w ladowarke nie dziala wcale.

ps sorki jak cos oczywistego pomine, ale mam konsole niedlugo posluchajcie:

Wlasnie sie pobawilem troche i koniec poddaje sie. NIC nie dziala (robilem remont w domu wszystkie kable mialem odlaczone wczoraj przez przypadek wlaczylem konsole i nie majac padow ani tv podlaczonych wylaczylem ja przyciskiem z tylu). Dzisiaj dla testu wlaczylem i absolutnie nic jak wciskam przycisk ps na padzie jak kabel odlaczony to migaja diody bez kabla nie dzieje sie nic (probowalem poprzez ps3>hub aktywny>swordfish, ps3>hub aktywny>kabel, ps3>hub zwykly>kabel, ps3>kabel, probowalem tez piloto/pada (competition pro) w tym ostatnim po kazdym wcisnieciu klawisza miga dioda ale nic sie nei dzieje)

na ekranie tv mam ten "plywajacy dymek" po wlaczeniu dioda z czerwonej zmienila sie na zielona. Nic nie dziala...

PS 1 restart konsoli pozniej (twardy przyciskiem z tylu) wszystko dziala (przez oba hub'y etc....)

Specjalnie zostawilem cala tresc posta a noz ktos tez bedzie mial podobnego zwisa konsoli...

Dziekuje wszystkim za odzew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guzik z tego. mam huba z osobnym zasilaniem (wspomnialem o tym)

usb1 >tani hub na 4 (wpiety tylko dongle od pilota docelowo rowniez dongle od fraga i ew kierownicy)

usb2> rownie tani czytnik kart pamieci z hubem usb (zasilany z zasilacza 5v dodatkowo). 1 gniazdko usb podlaczylem do swordfisha>pad a pozostale kable zostawilem luzem do ladaowania obu czesci fraga i ew komorki.

ja tu widzę czytnik kart z hubem, a nie hub, spora różnica, sam hub bez żadnych czytników, po prostu zwykły hub usb z własnym zasilaniem działa jak trzeba ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha a ja jestem pełen podziwu całemu temu motłochowi... Ładowanie komurki z usb w konsoli ps3. Gościu od czego są komputery i specjalne przejściówki do gniazdka z wyjściem usb? Niezłe pomysły to ludziska mają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha a ja jestem pełen podziwu całemu temu motłochowi... Ładowanie komurki z usb w konsoli ps3. Gościu od czego są komputery i specjalne przejściówki do gniazdka z wyjściem usb? Niezłe pomysły to ludziska mają...

moze ty masz kompa dzialajacego 24/7 ja uzywam laptopa i wlaczam 1-2 razy dziennie nie chce mi sie po niego siegac jak mam komorke naladowac i tyle ?(a staram sie minimalizowac ilosc urzadzen na stole bo po remoncie mi 20 gniazdek braklo na wszystko co na nim lezy). Za to zupelnie nie rozumiem ciebie bo:

1 wtracasz sie a nic w temacie nie masz do powiedzenia

2 krytykujesz bez sensu (co nie naladuje sie komorka ?)

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom to podłączasz Telefon, a odłączasz inne urządzenie. Proste. Ludzie lubią sobie pod górkę życie układać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

USB to USB. W standardzie jest 5V to i tyle jest w PS3. Zewnetrzne zasilanie nie jest wymagane. Poki wydoi zasilacz w konsoli to nie trzeba podpinac zewnetrznego zasilania. Zewnetrzne zasilanie potrzebne jest, gdy chcemy podpiac jakies bardziej pradozerne urzadzenie typu dysk 3,5" albo grzalke do kubka. Swoje tez robi oczywiscie masa mniejpradozernych urzadzen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

USB to USB. W standardzie jest 5V to i tyle jest w PS3. Zewnetrzne zasilanie nie jest wymagane. Poki wydoi zasilacz w konsoli to nie trzeba podpinac zewnetrznego zasilania. Zewnetrzne zasilanie potrzebne jest, gdy chcemy podpiac jakies bardziej pradozerne urzadzenie typu dysk 3,5" albo grzalke do kubka. Swoje tez robi oczywiscie masa mniejpradozernych urzadzen.

Oj. Wiesz to tak zwana 3 prawda bo:

po pierwsze dysk 3,5 bedzie potrzebowal 5 i 12v (tylko 2,5 jakie spotkalem dzialaly na 5v)

po drugie konsola daje napiecie na usb tylko jak jest wlaczona (a gadamy o stadium gdy jest wylaczona)

po trzecie skad masz informacje, ze konsola podgrzewacza nie pociagnie etc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam takie badziewie - coś jak przedłużacz usb, który zwiększa ilość portów z 1 na 4. Zastanawiam się czy mogę to wykorzystać w slimce bez szkody dla konsoli i czy to w ogóle będzie działać. Czy mogę podłączyć do tego np 3 pendrivy i konsola będzie je widzieć? Albo naraz kamerkę, DFGT, kabel do ładowania i pendriva?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huby USB działają z PS3, ale nie wiadomo czy uciągnie to prądowo - dlatego najlepiej kupić HUBa aktywnego - z własnym zasilaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi