Skocz do zawartości
Gość PryncVictis

HUBY - Rozdzielacz Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Nie powinno to wyrządzisz szkody PS3. Mam nadzieję że Sony znowu nie wymyśli że taki typ urządzenia może wybuchnąć :D.

Sam mam taki Hub 1 > 4 i problemów nie mam. Ważne aby kable USB, które podłączasz były wystarczająco mocne, tzn. kupiłem przedłużkę USB 3m i ładowałem pada używając kabla od samego pada podłączyłem tą przedłużką i było OK, ale gdy podłączyłem kabel od HeadSet'a do tej przedłużki i pada, połączenie przerywało co chwilę.

Edytowane przez Screen-PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,proszę o poradę przy zakupie hub'a usb,z tego co się orientuje nie każdy model działa pod ps3,czy to prawda że musi mieć zewnętrzne zasilanie? Jaki model najlepiej zakupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zewnętrznego zasilania to nie trzeba, zależy co podłączasz, tak jak napisał qgar wyżej. Z tego co wiem to jedynym wymogiem jest chyba to, że hub musi być USB 2.0. Sam mam hub'a z MediaMarktu za 4 dychy i myślę, że nie ma się co rozwodzić nad modelami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy po podłączeniu huba do Ps3, mogę podpiąć do niego 3 pady przewodowe i będą działały bezproblemowo ?

Mam jeszcze jedną prośbę, czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś HUB'a ? Gdyż jestem jeszcze w tym zielony a w ciemno nie chciał bym niczego kupować.

Z góry dziękuję ^ ^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą działać. A huba możesz kupić dowolnego, polecam poszukać w Mediamarkcie. Ważne tylko, żeby to nie był jakiś stary rupieć. Ja zafundowałem sobie taniego - za 40 złotych i działa normalnie. Zresztą, patrz post wyżej.

Edytowane przez Lars06
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy po podłączeniu huba do Ps3, mogę podpiąć do niego 3 pady przewodowe i będą działały bezproblemowo ?

Mam jeszcze jedną prośbę, czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś HUB'a ? Gdyż jestem jeszcze w tym zielony a w ciemno nie chciał bym niczego kupować.

Z góry dziękuję ^ ^

Ze swojej strony polecam: KLIK

Mam 2 takie urządzenia. Jedno do kompa, drugie do ps3. Jeśli podłączam coś co nie wymaga zasilania (np. tylko odbiornik klawiatura + mysz lub tylko pad) nie trzeba podłączać zasilania. Jesli coś mocniejszego lub więcej urządzeń - włączam zasilacz hub-a. Nie wiem jak jest z innymi hub-ami, ale aby dodać nowe urządzenie do konsoli, trzeba było podłączyć je po raz pierwszy bezpośrednio do konsoli. Przy następnym użyciu prawidłowo działa przez tego hub-a. Posiada on zabezpieczenia przed nadmiernym obciążeniem (zasilanie z portu). Jesli przeciążymy któreś gniazdo - zgaśnie przy nim dioda. Trzeba odłączyć prądożerny sprzęt, wyłączyć i włączyć huba i po sprawie - nic nie trzeba naprawiać. Naprawa konsoli chyba jest droższa niż około 100 zeta, które trzeba zapłacić za ten sprzęt. Moim zdaniem urządzonko warte tej ceny. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie do Was drodzy koledzy.

Posiadam cztery pady na USB i chciałbym zagrać ze znajomymi w LBP2.

Czy można te cztery pady podłączyć pod jeden port USB przez taki hub: HUB USB?

Pozdrawiam, i dzięki za odpowiedzi i pomoc. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak da się,ale musisz kupić HUB aktywny, czyli z własnym zasilaniem. Ja mam jakiś Pentagram na 4 porty i mam do niego podłączone dwa pady, kamerę, odbiornik do buzzerów i odbiornik do fragfx. Wszystko działa porawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy możesz np grać w buzza na 8 osób i z wykorzystaniem kamerki? Interesowałem się czymś takim, ale właśnie nie wiem, czy to na to pozwoli. Ten Twój hub pozwala na takie podłączenie buzzów i kamerki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy możesz np grać w buzza na 8 osób i z wykorzystaniem kamerki? Interesowałem się czymś takim, ale właśnie nie wiem, czy to na to pozwoli. Ten Twój hub pozwala na takie podłączenie buzzów i kamerki?

A kamerka w Buzzie ma jakieś zastosowanie? Można widzieć z kim się gra w małym podglądzie? :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwala robić zdjęcia w trakcie gry z zaskoczenia, jak i np ustawiane na początku i końcu rozrywki, a później istnieje możliwość przesyłania ich wraz z wynikami m.in. na facebook

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,jakiego Hub'a najlepiej kupić ? czy musi mieć zasilanie zewnętrzne czy nie ? Jeśli to możliwe proszę o link np do allegro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodając 3 grosze do tego wątku chciałbym się podzielić pewnym spostrzeżeniem przy kupnie rozdzielacza USB.

Zakupiłem sobie taki z zewnętrznym zasilaniem i okazało się, że po wyłączeniu konsoli na rozdzielaczu nadal było zasilanie z niezależnego zasilacza podpiętego do gniazdka i np. dyski pracowały non-stop.

Postanowiłem to zmodyfikować. Koszt operacji to 5 zł za przekaźnik zamontowany w środku rozdzielacza, który włącza zasilanie na porty po otrzymaniu impulsu w postaci 5V z gniazda konsoli.

Teraz po włączeniu konsoli włącza się zasilanie rozdzielacza USB a po wyłączeniu konsoli wszystko na rozdzielaczu gaśnie.

Polecam taką modyfikację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi