DJYano 278 Napisano 15 Październik 2010 daje link aby zainteresowani przeczytali bo jest to temat niszowy dla naszego kraju jak i zapewne forum ... sam jestem ciekawy kto ( oprocz mnie ) posiada owa gre ... chetnie zagralbym z polakiem .... generalnie nigdy w zyciu nie widzialem tak wspanialego baseball'a czapki z glow i do tego exlusive ... MLB 10 the show Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekMLB 1 Napisano 15 Październik 2010 Ja gram od premiery :) Grę ściągałem z USA, ale było warto, jak dla mnie najlepsza obecnie gra sportowa ( a grałem w większość), niestety bardzo mało popularna tak jak cała liga MLB w Polsce. Powiedziałbym nawet, że gdyby studio z San Diego zrobiło na podobnym poziomie grę o piłce nożnej to wszelkie fify i inne można by schować do szafy :) Chętnie bym zagrał po sieci, bo niestety z jankesami mam spore lagi, lepiej jest z grac z anglikami, tylko czasem trudno ich wyszukać w lobby. Ps. Interesujesz się też MLB? właśnie playoffy trwają, komu kibicujesz? Ja miałem nadzieję, że w finale będzie Tampa, niestety odpadli, więc trzymam kciuki za Texas aby wyeliminowali Yankesów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 15 Październik 2010 ja kocham Yankeeeeee ... do zo ba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myron 24 Napisano 15 Październik 2010 (edytowane) W demo wersji gry 2009 i obecnej rozegrałem przynajmniej 200 meczy :P Dzięki tej grze + anime Major sam zacząłem grać w baseball. Fakt, że tylko z 2 znajomymi, ale i tak super grało się. Na wiosnę zaczynamy drugi sezon ;) Niestety wcześniej nigdy nie widziałem tej gry w przystępnej cenie . A teraz nie miałbym na nią czasu. Edytowane 23 Luty 2011 przez Myron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 15 Październik 2010 owszem anime major jest wypas polecam kazdemu kto lubi baseball ale fakt gry nie ma na naszym rynku w cenie "dla ludzi" chociaz sam kupilem za 150 pln ( nowa ) i nie musialem wcale czekac na nia dlugo ... nie wiem jak wyglada sprawa z innymi grami ktore nie sa wprowadzone na nasz rynek ale jesli chodzi o ten tytul to wszystko jest ok lacznie z najnowszymi patch'ami ... czy w amerykanskim pss sa jakies dadatki do tej gry ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R-14 0 Napisano 27 Grudzień 2010 (edytowane) troszke odswieżę wątek. chcialbym nabyc ta gre, gdzie moge to zrobic? i pytanie nowicjusza: dlaczego w PSS nie ma demka tej gry? Edytowane 27 Grudzień 2010 przez R-14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekMLB 1 Napisano 27 Grudzień 2010 Demo jest na amerykańskim store, a przynajmniej było. Gry w polskich sklepach nie dostaniesz, najłatwiej na zagranicznych aukcjach (ebay). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R-14 0 Napisano 27 Grudzień 2010 Demo jest na amerykańskim store, a przynajmniej było. Gry w polskich sklepach nie dostaniesz, najłatwiej na zagranicznych aukcjach (ebay). a moge jakos dostac sie do amerykanskeigo PSS z Polski? lub jakos sciagnac demko przez PC i zgrac przez pendrive? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekMLB 1 Napisano 27 Grudzień 2010 a moge jakos dostac sie do amerykanskeigo PSS z Polski? lub jakos sciagnac demko przez PC i zgrac przez pendrive? Zawsze możesz stworzyć konto na us, ja zrobiłem bez problemu. Nawet nie wiem czy można tak ściągać dema, ewentualnie poszukaj na goglach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 27 Grudzień 2010 Dem nie sciagniesz przez kompa. To nie xbox. Tylko aktulizacje firmware da sie sciagna na pena i zainstalowac. Jakos nigdy mnie ten sport nie fascynowa (zbyt powolny dla mnie) ale gierka wyglada calkiem calkiem. Ciekawa alternatywa dla NFL 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 28 Grudzień 2010 Czy gra obsługuje ps move? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 28 Grudzień 2010 Szkoda, że tego w Polsce nie można kupić... a bardzo chętnie bym sobie pograł... ogólnie ciężko znaleść w naszym kraju sklep, w którym byłaby gra o tematyce baseballu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 22 Luty 2011 nie bede wstawial nowego tematu ... w kazdym razie premiera juz blisko reszte mamy tutaj MLB 11 warto tylko dodac ze jedna z wazniejszych zmian jest obsluga move'a czego nie bylo w MLB 10 ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 22 Luty 2011 Powiedzcie mi jak w to sie gra. Chodzi mi o to czy jest to tak samo nudne jak ogladanie meczy? Bo osobiscie nie rozumiem jak mozna siedziec 3h i ogladac ten sport. Widzialem troche gamplayow z tej serii ale wole sie dowiedziec od was. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 22 Luty 2011 Powiedzcie mi jak w to sie gra. Chodzi mi o to czy jest to tak samo nudne jak ogladanie meczy? Bo osobiscie nie rozumiem jak mozna siedziec 3h i ogladac ten sport. Widzialem troche gamplayow z tej serii ale wole sie dowiedziec od was. jako fan tegoz oto sportu moja odpowiedz jest malo obiektywna ale gra sie bardzo dobrze i zapewniam cie ze ta gra nie jest nudna - no chyba ze nie znamy zasad ale wtedy nawet pilka nozna jest nudna :P ja napewno zakupie tak jak zakupilem 10 :) pozdrawiam dawid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 22 Luty 2011 Zasady znam. Swego czasu bylem ciekawy tego sportu i nawet obstawialem mecze mlb ale jak juz ogladalem mecze i usypialem na nich to dalem sobie spokoj. Jak bedzie demko to obczaje. NFL i NBA juz mam. Czas obadac mlb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 22 Luty 2011 Zasady znam. Swego czasu bylem ciekawy tego sportu i nawet obstawialem mecze mlb ale jak juz ogladalem mecze i usypialem na nich to dalem sobie spokoj. Jak bedzie demko to obczaje. NFL i NBA juz mam. Czas obadac mlb demo o ile bedzie to napewno tylko w usa store :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myron 24 Napisano 23 Luty 2011 (edytowane) Czyżby nikt nie zauważył, że pojawiło się demo najnowszej odsłony gry ? Właśnie wczoraj ukazało się na amerykańskim psn. :D Nie miałem w ogóle pojęcia kiedy wychodzi, ale było to przeze mnie zdecydowanie najbardziej oczekiwano demo w historii. W przeciwieństwie do innych sportowych gier jest ono wystarczająco satysfakcjonujące aby nie wydawać 250 zł na pełną grę. Edytowane 23 Luty 2011 przez Myron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snafu 280 Napisano 23 Luty 2011 (edytowane) Powiedzcie mi jak w to sie gra. Chodzi mi o to czy jest to tak samo nudne jak ogladanie meczy? Bo osobiscie nie rozumiem jak mozna siedziec 3h i ogladac ten sport. Widzialem troche gamplayow z tej serii ale wole sie dowiedziec od was. Jak grasz jest super. Jak oglądasz, to faktycznie może być trochę nudno. Zasady znam. Swego czasu bylem ciekawy tego sportu i nawet obstawialem mecze mlb ale jak juz ogladalem mecze i usypialem na nich to dalem sobie spokoj. Jak bedzie demko to obczaje. NFL i NBA juz mam. Czas obadac mlb Oo, jeszcze brakuje Ci NHL 11. Edytowane 23 Luty 2011 przez Snafu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 23 Luty 2011 Oo, jeszcze brakuje Ci NHL 11. Jak spadnie cena, znajdzie sie w mojej kolecji :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekMLB 1 Napisano 23 Luty 2011 Demo 11 już na amerykańskim store. Zajmuje sporo bo aż 3 gb. Ja 11 raczej odpuszczę, w 10 gra mi się nadal świetnie i nie widzę potrzeby zmiany. Odnośnie move i mlb the show - dla mnie duże rozczarowanie że w 11 tylko w homerun derby będzie obsługa mova (do tego na filmikach wygląda to dość słabo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shady 34 Napisano 23 Luty 2011 Po waszych pozytywnych opiniach pobrałem demo. Gra zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, ale nie bardzo łapie się jak w to się gra. Zaledwie parę razy mi się udało poprawnie narzucić pałkarzowi, a piłki nie odbiłem ani razu. Mógłby ktoś napisać jak w to się gra? Nie chodzi mi o przepisy gry, bo te jako tako znam, ale jak narzucać, rzucać i wybijać piłkę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myron 24 Napisano 23 Luty 2011 (edytowane) Zalecam raczej grać w mlb 10. Trochę ograłem mlb 11 i jest strasznie ciężko. Po pierwsze wszystkie czynności na początku są przerzucone na analogi przez co jest to prawie nie grywalne. Również po zmianie opcji na klasyczne ustawienia i tak jest nadal sporo trudniej niż w zeszłorocznej wersji. Dużo trudniej obija się piłkę( w 2010 zazwyczaj wygrywałem na veteranie przynajmniej 5-6 do ileś tam ), w 6 meczach udało mi się zdobyć w sumie 4 punkty. Pitcherem jak zawsze gra się bardzo łatwo. Dla chętnych wypróbowania tej serii zdecydowanie polecam mbl z 2010 roku. W dzisiejszym demie nie widać żadnych zmian na plus ( może oprócz spraw graficznych - poprawa wyglądu widzów, boiska itp ). W mlb 10 masz od razu na samym początku tutorial i bardzo szybko można nauczyć się podstaw. W 2011 pomimo dziesiątek godzin gry z wcześniejszymi wersjami dalej nie ogarniam czemu tak idzie mi tutaj słabo :P Edytowane 23 Luty 2011 przez Myron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 23 Luty 2011 Ja mam podobnie w nfl 11 Albo to wina Chicago Bears i ich tragicznej ofensywy albo faktycznie gra sie trudniej. Chyba wszystkie amerykanskie gry sportowe sa trudniejsze. NHL i NFL na 90% utrudnione, do tego Twoja relacja o MLB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snafu 280 Napisano 24 Luty 2011 Ja mam podobnie w nfl 11 Albo to wina Chicago Bears i ich tragicznej ofensywy albo faktycznie gra sie trudniej. Chyba wszystkie amerykanskie gry sportowe sa trudniejsze. NHL i NFL na 90% utrudnione, do tego Twoja relacja o MLB. Nie przesadzaj, NHL 11 nie jest aż tak trudne :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach