Skocz do zawartości
Sir Siekier

Gulf Air Bahrain Grand Prix

Rekomendowane odpowiedzi

Bahrain.png

Witamy na pierwszym w naszym sezonie GP, zapraszam do dyskusji na temat toru, ustawien oraz sposobu jazdy na tym obiekcie. Podzielcie sie z innymi swoimi opiniami na temat miejsca. Zapraszam do dyskusji.

ps.

Temat kazdego GP bedzie sie pojawial na tydzien przed startem i znikal na tydzien po starcie na danym obiekcie. Bedzie to po to aby nie zasmiecac tematu niewiadomo iloma tematami. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tegoroczny tor jak dla mnie o wiele gorszy od poprzedniego,

zamiast jednej szykany w drugim sektorze dołożyli jakieś pokręcony wywijasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby jeszcze asfalt na tych wywijasach byl rowny, a tam ostry bottoming odchodzi i ciezko jest na dohamowaniach  :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przynajmniej jest ciekawie i na tych pierwszych GP trzeba trochę pojeździć żeby wyczuć tor, bo reszta torów to płaskie obiekty na których żaden zakręt nie zaskakuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przynajmniej jest ciekawie i na tych pierwszych GP trzeba trochę pojeździć żeby wyczuć tor, bo reszta torów to płaskie obiekty na których żaden zakręt nie zaskakuje...

A kolega jeździł na Monza? Kojarzy ostatni zakręt przed prostą start meta? Właśnie zaraz za nim mamy takie piękne nierówności - jak koleiny na naszych drogach ;). Dbałości o jak najlepsze odwzorowanie torów, to panom z CM nie można odmówić...

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi cos o waszych ustawieniach na wyscig, jaka taktyka.

Nie wiem bowiem sam ile opony wytrzymuja na takim 50% dystansie, czy bedzie to obligatoryjne 2 pity czy tez jeden wystarczy??

Co do ustawien to ja bede preferowal max prawy boxik w szybkich ustawieniach no i moze ostatni bieg troche wydluze aby byla wieksza predkosc bo narazie to tylko 304 km/h.

Co wy proponujecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ostatnim boksiku za szybko opony zjedziesz, ja bym podniosl bolid tak na 3. Z hamulcami tez bym nie dawal ustawial cisnienia na maxa bo moga ci sie hamulce blokowac przy duzym zuzyciu opon. Ja to chyba skrzydla ustawie tak kolo 3 moze 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można obniżyć bolid i dać dłuższe biegi 6 i 7 ale jak to zrobisz na sektorze 2 strasznie dużo czasu sie traci ale to tylko taka mała moja uwaga to co zauważyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi sektor jest jakiś masakryczny, pamiętam, że jak jechałem kiedyś na tym torze to mnie **j strzelał w tym sektorze:)

Muszę jutro duuuużo potrenować. Mam nadzieję, że w 2 godzinki ogarnę tor i nauczę się punktów hamowania, jeśli nie to chyba pare razy mnie zdublujecie podczas wyścigu;) Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, HS mamy ON czy OFF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi to kiedy ruszamy z tym cyrkiem? Bo nie moge znalezc daty konkretnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowujac, tor okazal sie torem ciekawym z elementami zaskoczenia, deszcz w niektorych ligach. Problem tego toru polegal na tym ze cwiczylismy go nieustannie od ladnych kilku tygodniu zatem co co byli i testowali znali tor jak wlasna kieszen. Powodowalo to ze ci co mieli prowadzic a unikneli stluczki na poczatku to prowadzili. Uwazam zatem ze ten tor to byl doskonaly poczatek dla nas wszystkich, test naszych obietnic ze bedziemy grali oraz test naszych umiejetnosci.. Duzo bylo walki na torze i to w dodatku czystej. Teraz jednak przenosimy sie do Australii gdzie juz moze byc zupelnie inaczej i na pewno tak przewidywalnie nie bedzie.... Do zobaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam temat toru.

Dla mnie 1 wyscig jest ważny, ale tor trudny. Już w tamtym sezonie mi nie leżał, teraz się to nie zmieniło na lepsze. Większe nadzieje wiaze z australia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam.

Bardzo proszę njwiększych kotów lig o podanie czasów jakie osiągacie ;) żeby nie jeździć na treningach po omacku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie żyć :P No co za "noł lajfy" :P hehe

Ale jak patrzyłem to te najlepsze czasy to chyba koło 1:30.xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam.

Bardzo proszę njwiększych kotów lig o podanie czasów jakie osiągacie ;) żeby nie jeździć na treningach po omacku.

Napiszę za 2 tygodnie, jakie robię czasy :biggrin:

Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek mógł katować tę grę z nieprzymuszonej woli, skoro wyścig dopiero za 3 tygodnie :)

Edytowane przez sharent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja będę !!! bo muszem wygrać ! :P nie chcem ale muszem ! hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę za 2 tygodnie, jakie robię czasy :biggrin:

Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek mógł katować tę grę z nieprzymuszonej woli, skoro wyścig dopiero za 3 tygodnie :)

Sharent miałeś nie grać, a ja widzę że ciśniesz :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On nie chcial, ale zmusilu go! Bronil sie z calych sil ale niestety nie dal rady. Przykleili mu rece do kierownicy, stopy do pedalow i nie dali mu wyboru. Albo bedzie jezdzil albo utna mu co nieco :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No miałem nie grać, już nawet rozpocząłem zawody w GT5, ale potem koło 23 przeczytałem, że ludzie grają no to się dołączyłem na chwilę. W ogóle jeździłem pierwszy raz w życiu w Bahrajnie, nie licząc 5 okrążeń na testach ze 2 mce temu jeszcze przed patchem. Ale i tak w drugim 5 okrążeniowym stincie udało mi się dojechać przed pitianem, więc uważałbym KOWI z tymi waszymi ciężkimi działami :biggrin: Tak czy inaczej, zauważyłem jak duży odstęp dzieli mnie od Kuboola, więc postanowiłem trochę dziś jeszcze pojeździć, żeby po świętach nie musieć się już uczyć toru, tylko móc od razu zacząć trening. Póki co jest jednak raczej średnio. Na 100% przeciwko AI dojechałem dopiero na 3 pozycji, z 5 sek. za liderem ;) Ten ostry zakręt w lewo w 2 sektorze jest niemożliwy. Odrobinę za szybko się w niego wejdzie, zbyt mocno wciśnie hamulec i pobocze zaliczone. Masakra.

Edytowane przez sharent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1:31.2xx jak na razie poki co setup nie stabilny i sie czesto slizgam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sharent nie mów hop są jeszcze 3 tygodnie, a pomiędzy świętami a nowym rokiem szykuję się trochę wolnego czasu to będzie i czas na trening :P A piti to ukrywa swoją szybkość jak coś :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi