Skocz do zawartości
sebayo

PSP lite czy fat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić konsolkę psp lecz nie wiem jaką wersję wybrać. Lite jest nowsza od fat ale czytałem że jest gorsza. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zle czytales, bo ma wiecej ramu.. 64. a nie 32, Nie ma irdy ale za to wyjscie telewizyjne, jest lzejsza, mniejsza i wychodzi na nia psp skype ;] Jezeli masz zamiar uzywac orginalnego softu to polecam slim&lite, jezeli custom, to fata, bo latwiej ( na dzien dzisiejszy ) przerobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee tam. slima tez latwo zrobic. jak chcesz to sprzedam

ci swojego. wgrany cf, miesiac uzywany, ciagle na gwarancji,

karta 4gb i plastikowe etui. cena 800zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!

Mam zamiar kupić konsolkę psp lecz nie wiem jaką wersję wybrać. Lite jest nowsza od fat ale czytałem że jest gorsza. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki!

Mam PSP fat więc mogę ci pomóc bo coś wiem :>

PSP Slim jest gorsze tylko dlatego że nie ma na nią kernela 1,50 pod którą są uruchamiane wszystkie programy pisane właśnie na 1,50 (jak już wspominałem w innym topicu, Sony w 1,50 dało możliwość robienia na 1,50 różnych HB) ale są odpowiedniki tych programów pod kernela 3,XX często są o wiele gorsze od tego co na 1,50 byśmy uruchomili :>

Niedługo wychodzi PSP Skype, dziwnym trafem Sony stwierdziło że będzie ono tylko i wyłącznie na Slim'a powód? Bo ma więcej Ram (PSP Slim 64 MB RAM, PSP Fat 32 MB RAM) Sony takim powodem chce tylko aby posiadacze starszej konsolki przeszli na nowszą co jest bujdą od ich strony bo pewni hakerzy zrobili coś w pokroju Skype na wersje Fat i pokazali tylko że się jednak da i te 32 MB Ram nie stanowią problemu.

PlayTV co ma wyjść to jak znając Sony może powiedzieć że tylko będzie na Slimie działać, ale tego nikt nie wie.

Pod PSP Fat jest masa różnych akcesorii, różne oprawki i inne gadżety takie jak stacje dokujące które wchodzą tylko pod starszą konsolkę itp.

Co do Ramu to w Facie jest 32 jak już pisałem a w Slimie 64, jednak np. GTA:VCS na jednej i drugiej konsolce tak samo się uruchamia, jedynie nowsze gry które wyszły z Slimem odpalają sie szybciej np final fantasy na Slimie ładuje się zdecydowanie szybciej niż na Facie.

Co do podpięcia Slima pod TV to wypada kiepsko, filmy są OK. ale gry to szkoda już mówić :X czarne grube pasy na górze i na dole ekranu gdyż PSP ma rozdzielkę 480x272 na YT gdzieś to pokazane, więc nie warto na tv grać.

PSP Fat dostało irde, jednak Sony nigdy nic z nią nie robił i w Slimie już jej nie ma, oczywiście hakerzy zrobili HB który służy do sterowania setkami urządzeń na podczerwień dokładnie to około 350 urządzeń możemy tym HB obsługiwać ja np. wkurzam siostrę i jej coś przełączam zawsze w TV xD

Osobiście teraz bym sie z chęcią wymienił z kimś co ma Slim'a na mojego Fat'a (z cf), więc polecam ci kupować zdecydowanie PSP Slim, co prawda Fat w HB wywyższa Slima to i tak warto kupić Slim, ale wybór należy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wersję Fat i nie narzekam, co prawda konsolę nie przerobiłem i przerabiać nie mam zamiaru a używam ją podczas podróży (i gdy żona okupuje PS3) i jestem zadowolony!

Ja na Twoim miejscu wybrał bym w obecnej chwili Fat, dlaczego? Bo:

Jest tańsza, pobaw się nią a później kup Slim'a jak stanieje,

Jest do niej dużo akcesoriów, np komplet Logitech Play Street jest 'za duży' na Slim'a...,

...

i tak wszystko pozostaje w Twojej decyzji!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na Twoim miejscu brał slim. PSP jest i tak duże jak na handhelda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Shadox

W sumie PSP lite i fat niewiele się różnią więc decyzja zależy od zasobności twojego portfela i czy wolisz coś lżejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym miał kupować PSP, to wybrałbym wersje Slim. Sony będzie chciało, jak już ktoś wspomniał, namówić użytkowników Fat na kupienie Slim. Więc Sony może kiedyś np.zablokować łączność PSP i PS3. Dlatego według mnie lepiej kupić PSP Slim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi