Skocz do zawartości
davis17

Bleach: Soul Resurrección

Rekomendowane odpowiedzi

A więc panie i panowie ogłoszenie miesiąca wszyscy narzekali na brak gier mangowych na nasze konsole next gena a w szególności serii Bleach. A tu proszę ogłaszam wszem i wobec szykuje się jak na razie na konsolkę PS3 Gra Bleach Soul Ignition. Jest to tytuł japońskiej wersji jak na razie co do daty wydania nic nie wiadomo ale najważniejsze że istnieje zapowiedź. Ta gra zapowiada się na grę akcji a jak widać na razie znajdą się w niej takie postacie jak: Ichigo, Hollow ichigo nie pełna versja, Ishida Uryyu. Kuchiki Rukia. oraz jacyś ludzie z espady. Ja się cieszę na tę wiadomośc a jak wy? Co sądzicie?

A tu na potwierdzenie skanik z famitsu: http://img255.imageshack.us/i/bleachvg.jpg/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za. Tylko bez tych debilnych fillerow prosze. Chetnie przezyje walke Ichigo z Ulqiem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebiaszczo manga mi się podoba oby gra była też tak dobra , chciałbym powalczyć przeciwko kenpachi i byakuya (czy jakoś tak brat rukii) morze być fajne zwłaszcza że kolega davis17 powiedział że zapowiada się na grę akcji oby !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze system walki jak w naruto i to już będzie mój must have :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm no pomysł na grę jest niezły mam nadzieję że będzie to tak udana gra jak naruciak, a i wyobrażam sobie multi rozwalanie drużynowe potworów z Hueco Mundo :P. A wydaje mi się że to będzie gra akcji/slasher.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze system walki jak w naruto i to już będzie mój must have :D

Tia, dwu-przyciskowy system walki. System walki =/= Efektowne walki ;d

Naruto ma po prostu widowiskowe walki, a sam system jest prosty i prymitywny jak budowa cepa.

Jezeli Bleach zrobia solidnie to moze kupie, tylko chce miec taka gre z anime/mangi, ktora zmiotlaby rownie mocno co Dragon Ball Budokai Tenkaichi 3.

Edytowane przez Kroogah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, dwu-przyciskowy system walki. System walki =/= Efektowne walki ;d

Naruto ma po prostu widowiskowe walki, a sam system jest prosty i prymitywny jak budowa cepa.

Nie grales to sie nie wypowiadaj, w multi NUNS2 przypomina ultra-szybkie szachy mimo tej wg ciebie "prymitywnej budowy"

Ja mam nadzieje ze system walki bedzie jak w Naruto, inaczej daruje sobie ten tytul, klepanie z kartki/pamieci kombosow nie w moim stylu jest (zbyt monotematyczne imo) :teehee:

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alu, ja chce dobrego systemu walki z glebia, a ten jest prosty jak drut. I to kazdy recenzent wspomina. Nie jestem fanem Naruto, ale juz widzialem troche z anime. Masz racje, nie gralem w NUN2S, ale wystarczylo mi demo i pare filmikow by sie dowiedziec, ze jest dokladnie tak jak mowilem. ;) Ogarnij sie Alu i spojrz oczami normalnego gracza, a nie fana Naruto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja gram dopiero w NUNS 2 od kilku dni i musze przyznac ze system walki jest dosc prosty, co wcale nie oznacza że nie można czerpać z niego przyjemności :D A co do bleacha to mam nadzieje ze spełni pokładane w nim nadzieje i oczekiwania i że bedzie najlepszą grą na podstawie anime/mangi ever! (marzenia....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja gram dopiero w NUNS 2 od kilku dni i musze przyznac ze system walki jest dosc prosty, co wcale nie oznacza że nie można czerpać z niego przyjemności :D A co do bleacha to mam nadzieje ze spełni pokładane w nim nadzieje i oczekiwania i że bedzie najlepszą grą na podstawie anime/mangi ever! (marzenia....)

Dokladnie! Ten prosty system walki jest bardzo przyjemny bo jest wygodny i latwy. A ja jako, ze lubie i wole bardziej skomplikowane bijatyki wiecej wymagalem od NUNS2, ale tego nie spelnili. Dlatego licze na Bleach, bo wystarczy spojrzec na Marvel vs Capcom 3. Dla wyjadaczy jest zwyczajne granie, a dla zwyczajnych osob jest Simple Mode. I da sie przyjemnie grac? No ba! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chciał aby zrobili Bleacha w formie slashera. Co do systemu walki, wypowiadanie się, że system jest prosty nie grając w grę trochę mija się z celem. Owszem grałeś w demo ale w demie wszystkich combo nie masz.... Następną rzeczą jest fakt, że walka jest bardzo dynamiczna i wprowadzenie niewiadomej ilości ciosów było by złym posunięciem.

Jestem ciekawy do jakiego momentu będziemy grać czy do walki z Aizenem czy możne podzielą na części np do ratowania Rukii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc znalazłem oficjalną stronę gry oto ona: http://www.jp.playst.../soulignition/. Na na niej znajdziemy jak na razie tylko skany w lepszej wersji ale pewnie będzie aktualizowana. A co do story ja sobie wyobrażam tak że fabuła obejmie wszystkie ważniejsze wątki z anime. Hmm a po screenach widać że będzie to gra akcji albo slasher. Kurcze i od razu nasuwa mi się tutaj multi gdzie w drużynie 3-4 osób idzie się do świata hueco mundo i rozwala się trudniejszych hollow albo espadę.

I tu mam złą wiadomość normalnie fani będą zawiedzeni wraz ze mną ale na razie są to niepotwierdzone informacje otóż:

Soul Ignition isn't set to be released until 2011, and it's likely to remain a Japan-only release. Sony has -- for reasons unknown to us -- refused to localize any of its Bleach games thus far.

Z tego wynika że gra ma być tylko i wyłącznie wydana w japonii :(. Ale jak dla prawdziwych fanów może i to nie przeszkadzać otóż zawsze można grę ziomportować z KKW.

Edytowane przez davis17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech już wydadzą tę grę szybciutko he he nie mogę się doczekać oby wyszła na świat a nie tylko u żółtych. :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie nadciąga pogromca cipowatego zakochaanego po uszy w Sasuke Naruto! Wieże ze szpil bedzie dobry:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieże ze szpil bedzie dobry:)

W jakiej wiezy szpilasz ?

Co do Bleacha, wlasnie ogladalem gameplay (na portalu jest news) i juz wiem jedno: FAYUL!!!.

Grafika wyglada niczym PS2, muzyka ciekawsza w arcade'owych gierkach juz jest, system walki prezentuje sie BARDZO schematycznie i dlubiac w nosie mozna grac (walka z arrancarem to smiech jakis, zasady te same co walczac z masowymi mobami, te same ruchy etc), Hollow'y wygladaja jak muminki, jest nawet Buka! w 2 czy 3 minucie filmu, w skrocie to porazka na calego, Fail, Fayul, Failed.

Szkoda bo napalilem sie na tytul w uniwersum Bleach'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze byc ale jako fan spodziewalem sie histori z Mangi a nie jakis dziwnych zdarzen i przemian ktora ma Ichigo ; oo Co to jest wogle ... No i jeszcze tylko Japonia dostanie lipa ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze byc ale jako fan spodziewalem sie histori z Mangi a nie jakis dziwnych zdarzen i przemian ktora ma Ichigo ; oo Co to jest wogle ... No i jeszcze tylko Japonia dostanie lipa ;/

Kolego, to co zobaczyles na gameplayu to sa wydarzenia z najnowszego filmu kinowego Bleach, mianowicie: Jigoku Hen! (Rozdzial w piekle). Moze to jest jakis dodatkowy/poboczny scenariusz, albo poprostu probka gameplay na potrzeby demka? Tak czy tak Oprawa Audio-wizualna to strasznie kiepska jest. Chlopaki z SCE chyba zapomnieli ze robia gre na konsole nowej generacji a nie na Wii. System walki tez widac nieskomplikowany, - cos ala Devil May Cry. Jedynie ladne odwzorowanie fabuly, poprawa audio i duze mozliwosci w grze moga uratowac ten tytul. Narazie niefajnie sie zapowiada. A moga wykonac naprawde dluugi scenariusz - wkoncu od poczatku az do konca rozdzialu "Aizen Sousuke".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moga wykonac naprawde dluugi scenariusz - wkoncu od poczatku az do konca rozdzialu "Aizen Sousuke".

Albo podzielic go na 2-3 czesci + 1 czesc (prawdopodobnie ta nad ktora teraz pracuja?) to filler zapozyczony z Jigoku Hen i zarobic wiecej kasy. :whistling:

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ściągnąc to demko bo nie mogę znaleśc. To jest tylko na japońskim ps store?, jeśli tak to jakim sposobem pobraliście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopisuje się do pytania na górze. Wczoraj patrzałem i nie mogłem znalezc. W końcu Bleach zawita na konsoli nie przenośnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy trochę poszperać ;p W wyszukiwarce wpisz bleach ( naszym alfabetem ). Gra z tego co pamiętam będzie na samym dole. Łatwo zauważyć LOGO tej gry.

Właśnie 2 dni temu przypomniało mi się o tej grze i ściągnąłem demo. Demo jest króciutkie i masakrycznie ... do dupy. Ogólnie przez ostatni rok przestałem być fanem bleacha, ale to co zrobili z tą grą to i tak woła o pomstę do nieba. Czekam na grę One Piece z grywalnością ostatniej gry naruto, ale na razie nie zapowiada się na takową :/

Edytowane przez Myron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi