Lars06 420 Napisano 7 Lipiec 2011 A skąd wezmę pure bladestone na +5 Uchi to nie mam pojęcia :D Rób tak, jak napisał darkman. Nabij PBWT w Shrine of Storms i musisz farmić Black Phantom Dual Katana Skeleton w ukrytym przejściu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 8 Lipiec 2011 Siemanko czy ktoś z was posiada jeszcze wersję azjatycką bo miło by było pograć, a niestety ludzi brak:/ SL to od 1 do 712 bez różnicy. Up: Hmm.. magiem i problemy z flamerurkerem:/ jego życie to 2 MSA lub 10 SL(soul light) i to niższych lv., więc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 8 Lipiec 2011 Btw, czy tylko mnie kręci Maiden in Black? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 8 Lipiec 2011 Mnie tam się tylko podoba to jak mówi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DellaPorta 0 Napisano 14 Lipiec 2011 witam wszystkich mam pytanko odnosnie Dorana - i zwiazanego z nim trofka - walczac z nim doprowadzilem do mometu w ktorym pozwolil mi zabrac miecz wiec przestalem go siekac iii....... trofek nie wpada ????/ dlaczego pytanie 2 Gram Hunterem i mam 75lvl vital 25 , will 10, endur 30, streng 26, dex 30, magic 10, faith 8, lick 16 - pytanie czy to dobry bild pod huntrka i w co inwesowac dalej Nosze Dark Silver Shield + Uchigatana+5 + Lava Bow (i pytanko czy White Bow jest lepszy i czy mozna go rozwijac dalej) Na sobie Asassim's Hood, Black Leather, Black gloves, Black Boots - czy macie pomysl na wdzianie czegos lepszego Generalnie zostalo mi 2 bossow w swiecie 3 i koncze pierwsza runde jednak na niej nie poprzestane (mysle o platynce) i po kolejnych randach myslalem o PvP (jesli zdąże .. oczywiscie!) czy mozecie podpowiedziec w co inwestowC JAKA BRONIA WALCZYC I TAKIE TAM POZDRAWIAM i "oby temat pozostal z nami" P.S posiadam wersje slodkiej Azjatki jesli ktos ma ochote posmigac zapraszam DellaPorta (PSN ID) P.S(2) czy grając NG+ bede mogl pomagac komus kto gra piersza "runde" Siemanko czy ktoś z was posiada jeszcze wersję azjatycką bo miło by było pograć, a niestety ludzi brak:/ SL to od 1 do 712 bez różnicy. Up: Hmm.. magiem i problemy z flamerurkerem:/ jego życie to 2 MSA lub 10 SL(soul light) i to niższych lv., więc ?? siemasz masz max znajomych .... zapraszalem ale.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 14 Lipiec 2011 witam wszystkich mam pytanko odnosnie Dorana - i zwiazanego z nim trofka - walczac z nim doprowadzilem do mometu w ktorym pozwolil mi zabrac miecz wiec przestalem go siekac iii....... trofek nie wpada ????/ dlaczego pytanie 2 Gram Hunterem i mam 75lvl vital 25 , will 10, endur 30, streng 26, dex 30, magic 10, faith 8, lick 16 - pytanie czy to dobry bild pod huntrka i w co inwesowac dalej Nosze Dark Silver Shield + Uchigatana+5 + Lava Bow (i pytanko czy White Bow jest lepszy i czy mozna go rozwijac dalej) Na sobie Asassim's Hood, Black Leather, Black gloves, Black Boots - czy macie pomysl na wdzianie czegos lepszego P.S posiadam wersje slodkiej Azjatki jesli ktos ma ochote posmigac zapraszam DellaPorta (PSN ID) P.S(2) czy grając NG+ bede mogl pomagac komus kto gra piersza "runde" Ad 1: Dorana nie pokonales. Jak sam zauwazyles, pozwolil Ci zabrac miecz. Ubij go a trofeum wpadnie. Ad 2: Slaby build, ale tak to zazwyczaj jest za pierwszym razem. Jak poznasz lepiej gre to zrobisz lepszy build. Z tym buildem nie masz szans w PVP, na przechodzenie gry starczy oczywiscie. Przede wszystkim za wysoki Luck i Str. Jako Hunter inwestowac przede wszystkim w Dex i bronie Sharp (oparte na kamieniach Bladestone), a luk najlepszy pod Ciebie to rozwiniety na maxa +5 luk Sticky oparty na kamieniach Spiderstone. Ad PS 2: mozna pomagac (lub przeszkadzac), wazne zeby soul level sie zgadzal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laska1989 1 Napisano 14 Lipiec 2011 Ma ktos moze Pure Bladestone? SL moge zrobic jaki bedzie trzeba Farmie to juz 4 dzien i nic... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DellaPorta 0 Napisano 14 Lipiec 2011 a luk najlepszy pod Ciebie to rozwiniety na maxa +5 luk Sticky oparty na kamieniach Spiderstone. dzieki ale luk Sticky czy to forma +5 kazdego luku opatego na w/w kammieniach Z tymi kamieniami to tez mam problemik ale dojde do tego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laska1989 1 Napisano 14 Lipiec 2011 Tutaj masz wszystko o kamyczkach http://demonssouls.wikidot.com/upgrade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 14 Lipiec 2011 (edytowane) W wer. azjatyckiej ten łuk ma nazwe Vicious nie Sticky a zrobisz go z compound long bow, rozwiń go do +3 i pojawi się opcja transformacji w Vicious spiderstonami. To jest najlepszy łuk dostępny w grze jeśli masz rozwinięty dex. Już przy 30 dex masakruje moby. @down, da sie i z krótkiego ale staty są niższe wtedy - dmg i zasięg. Edytowane 14 Lipiec 2011 przez drk2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 14 Lipiec 2011 Z krótkiego łuku też zrobisz Sticky, a krótki jest łatwiej znaleźć. Bodajże w 1-2 już leży na którejś wieży :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 14 Lipiec 2011 W wer. azjatyckiej ten łuk ma nazwe Vicious nie Sticky a zrobisz go z compound long bow, rozwiń go do +3 i pojawi się opcja transformacji w Vicious spiderstonami. To jest najlepszy łuk dostępny w grze jeśli masz rozwinięty dex. Już przy 30 dex masakruje moby. @down, da sie i z krótkiego ale staty są niższe wtedy - dmg i zasięg. Zgadza sie ze +5 Sticky compound long bow przy Dex buildzie jest najlepszy. Ja jednak wybralbym +5 compound short bow. Do niego potrzeba tylko 18 Str (do Long bow 22), w ten sposob oszczedzasz 4 punkty ktore mozesz przeznaczyc na rozwoj np Dex. W Dex buildzie bron to nie tylko luk ale przede wszystkim bronie Sharp (Uchi/Kilij ) dajace bonus z Dex. Oczywiscie ma to znaczenie tylko w przypadku buildu uniwersalnego PVP + PVE (lub czystego pod PVP). Jezeli to tylko build PVE to te 4 punkty nie maja znaczenia :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DellaPorta 0 Napisano 14 Lipiec 2011 (edytowane) te rozwijanie jest irytujące rozwinąłem do 3 luk i nic dodatkowego sie nie pojawilo caly czas mowi ze moge tylko hardstonami rozwijac dalej ....... ????????????????? i podobnie rozwijam Kilij teraz jest +3 do rozwinięcia i dalej uzywam tylko S. of Sharpstone a gdzie mozliwość tych dodatkowych kamyczków = jesli chodzi o trofki????? Edytowane 14 Lipiec 2011 przez DellaPorta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 14 Lipiec 2011 U kowala w Stonefang Tunnel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DellaPorta 0 Napisano 14 Lipiec 2011 U kowala w Stonefang Tunnel. biegam od jednego do2 i nico ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 14 Lipiec 2011 To było do DellaPorta który i tak już przesadził ze str ;) W pvp pare punkcików też nie ma wielkiego znaczenia bo rozwijanie atrybutu powyżej 30 daje minimalny wzrost dmg, te 4 punkty to może z 1 dmg więcej przy ranku S. Łuk w pvp w ogóle jest nie przydatny, w pve jest bardzo przydatny, dlatego long to lepsza opcja dla uniwersalnego buildu bo żeby wyrównać dmg między short a long trzeba wpakować troche w dex co się niekoniecznie przełoży na duży wzrost dmg w innych broniach opartych o dex, te zaoszczędzone 4 pkt. też nie wiele dadzą. A przy pvp buildzie nie ma sensu zawracać sobie głowy łukiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 14 Lipiec 2011 biegam od jednego do2 i nico ??? Poczytaj sobie demonssouls.wikidot.com. Często zanim możesz użyć innych kamieni, musisz mieć item na odpowiednim poziomie. Np. Sticky możesz zrobić dopiero wtedy, gdy masz łuk na +3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 14 Lipiec 2011 Pewnikem nie dałeś Edowi Red Hot Demon's Soul... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DellaPorta 0 Napisano 14 Lipiec 2011 <br> Jako Hunter inwestowac przede wszystkim w Dex i bronie Sharp (oparte na kamieniach Bladestone)<br><br><br>ok ktos napisal ze Kilij jest dobry wiec znalazlem ulepszenie i mam do wyboru Quality - Clearstone, Mercury - Mercurystone, Tearing - suckerstone ???? i ktory z mnich wybrac<div><br></div><div>oraz moge rozebrac juz ulepszona bron czy warto ma tylko 1 S. of Meltstone i on chyba tylko do tego sie nadaje ??!!! </div> Pewnikem nie dałeś Edowi Red Hot Demon's Soul... dalem dalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 15 Lipiec 2011 (edytowane) <br><br>ok ktos napisal ze Kilij jest dobry wiec znalazlem ulepszenie i mam do wyboru Quality - Clearstone, Mercury - Mercurystone, Tearing - suckerstone ???? i ktory z mnich wybrac<div><br></div><div>oraz moge rozebrac juz ulepszona bron czy warto ma tylko 1 S. of Meltstone i on chyba tylko do tego sie nadaje ?? </div> Z wyzej podanych rozwiniec? Zadne. Napisalem przeciez ze najlepsza bron bod Dex build (grasz Hunterem wiec domyslam sie ze masz wysoki Dex) jest bron Sharp z kamieniami Bladestone . Sharp +5 Kilij jest dobry pod Dex build, spokojnie moge polecic :thumbsup: . Kamien Meltstone mozesz wlasciwie wyrzucic, nie oplaca sie ,,rozbierac'' broni bo wszystkie kamienie jakie do jej zrobienia uzyles (i dusze ) przepadaja. Edytowane 15 Lipiec 2011 przez Bombadil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DellaPorta 0 Napisano 15 Lipiec 2011 Z wyzej podanych rozwiniec? Zadne. Napisalem przeciez ze najlepsza bron bod Dex build (grasz Hunterem wiec domyslam sie ze masz wysoki Dex) jest bron Sharp z kamieniami Bladestone . Sharp +5 Kilij jest dobry pod Dex build, spokojnie moge polecic :thumbsup: . Kamien Meltstone mozesz wlasciwie wyrzucic, nie oplaca sie ,,rozbierac'' broni bo wszystkie kamienie jakie do jej zrobienia uzyles (i dusze ) przepadaja. tylko że Kilij moge tylko w tych opcjach rozwijać czyli tylko uchi pokazalo ze moge bladestonem modyfikowac ale dzieki Jesi ma ktoś ochote pograc razem czy pomoc zapraszam DellaPorta P.S dex mam na 32 i rozwijam dalej :) ... i już rozumiem ulepszanie broni ....... troszke bedzie sie tzeba nafarmić i co ciekawe kilka kamyczkow tylko z fantomow przy BWT ....dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marol0v 73 Napisano 18 Lipiec 2011 Wiem że takie pytanie było pewnie poruszane tysiące razy, ale mam nadzieję że odpowiecie. Drugi raz kupiłem sobie Demon's Souls, pierwszy raz miałem go rok temu, po miesiącu sprzedałem. Teraz postanowiłem znowu sobie kupić. Zacząłem grać moją ulubioną klasą czyli Royalem. 1-1 i 2-1 gładko poszły, wbiłem sobie 21 lvl moje staty to Vit 11, Int 15 i Magic 27, reszta bez zmian była. Mam zamiar pójść w stronę bardziej maga który czasami będzie walczył bronią ale to rzadko. 1. Jak dalej rozdawać staty ? 2. Jaką bronią grać ? 3. Jak po kolei przechodzić światy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 18 Lipiec 2011 Dobij ten mag do 30, wystarczy na całe pierwsze przejście jeśli chodzi o dmg jaki bedziesz zadawał, reszte to wg. uznania, rozwijaj jak stwierdzisz, że przydałoby się wydłużyć któryś pasek, zwiększyć burden czy pod konkretny ekwipunek. Też grałem battle-magiem ale odwrotnie, rzadko czarowałem a do walki w zwarciu polecam moon winged spear - bardzo przyjemna broń, na +5 kroi za ponad 300, prosta w użyciu, nie wymaga skilla nie wiadomo jakiego, dla maga idealna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 19 Lipiec 2011 (edytowane) Ja też zrobiłem z Royala Maga. Całą grę przeszedłem z Crescent Falchion ze świata 4-1. Leży on za Czarnym Szkieletem, na górce po lewej stronie zaraz za Archstonem. Mój mag skupia się bardziej na walce z dystansu. Rozwijałem głównie inteligencję, żywotność i magię. Praktycznie każdy boss padł bez większego problemu. A co do tego, jak przechodzić światy, to zależy gdzie czujesz się swobodnie. Ja np. świat 3-2, 3-3, 5-2, 5-3 robiłem na samym końcu. W tych światach czuję się zaszczuty :P Edytowane 19 Lipiec 2011 przez Anarch1946 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 19 Lipiec 2011 (edytowane) <BR>Zacząłem grać moją ulubioną klasą czyli Royalem. 1-1 i 2-1 gładko poszły, wbiłem sobie 21 lvl moje staty to Vit 11, Int 15 i Magic 27, reszta bez zmian była. Mam zamiar pójść w stronę bardziej maga który czasami będzie walczył bronią ale to rzadko. <BR>1. Jak dalej rozdawać staty ?<BR>2. Jaką bronią grać ?<BR>3. Jak po kolei przechodzić światy ?<BR> Ad 1: Rozwijaj przede wszystkim Mag i Int. Dobij w miare szybko do 16 Faith zeby moc uzywac Second chance. Magia na 30 na poczatek wystarczy (masz 5 slotow na czary i 200 punktow many). Vitality na poczatku mozesz zostawic, Endurance tez (o innych parametrach nawet nie wspominam) - przeciwnicy nie maja prawa podejsc do Ciebie przy silnych czarach, maja padac jak muchy. Ad 2: Ja polecam Crescent Falchion :thumbsup: zrobiony na +5, do znalezienia w 4-1 jak kolega wyzej opisal. Pasuje idealnie pod staty Royala, nie trzeba rozwijac Dex ani Str (jak np przy polecanym wczesniej Winged Spear), daje regeneracje many, szansa na zadanie dodatkowego bleed, bron bardzo szybka, mozna latwo kontrolowac poziom Staminy (zeby przypadkowo nie zostac unieruchomionym w najbardziej nieoczekiwanym momencie). Przy Magii 30 daje 323 obrazenie/hit czyli niezle. Ogolnie ta bron zrobiona na maxa powinna Ci wystarczyc na NG i NG+, potem jak rozwiniesz dalej magie i ewentualnie inne staty to zrobisz cos lepszego. Do tego na poczatek lekka tarcza (Buckler lub Soldier Shield) - nie potrzebujesz lepszej, blokowanie tarcza to ostatecznosc w Twoim przypadku Ad 3: Idz do 4-1 po Crescent Falchion, potem powrot do Nexusa. Zrob 3-1, uwolnij Sage Freke i zdobadz Soul Ray. W 3-1 masz tez pierscien zwiekszajacy sile czarow i dostep do tanich Fesh Spiceow Teraz masz juz z gorki. Ja zrobilbym 1-2 i zdobyl Warding, potem 2-2 i 2-3, 1-3 i po uwolnieniu Yuri kupil Firestorm. Alternatywnie kupujesz Fireball i robisz caly 4 swiat i dostajesz Second Chance. Wazna jest tez Insanity Catalyst i turban Monka z 3-2, dobrze jast w miare wczesnie zrobic caly 3 swiat. Dalej juz wg upodobania. Edytowane 19 Lipiec 2011 przez Bombadil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach