Skocz do zawartości
DJYano

Developer

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

ma ktos doswiadczenie zwiazane z byciem developerem na platforme ps3 ?!? chodzi mi o kwestie formalne jak to dziala gdzie sie trzeba zglosic ile zaplacic itd ....

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

ma ktos doswiadczenie zwiazane z byciem developerem na platforme ps3 ?!? chodzi mi o kwestie formalne jak to dziala gdzie sie trzeba zglosic ile zaplacic itd ....

dzieki

Najprosciej zaopatrzyc sie w konsole w wersji developer lub sciagnac SDK zaisntalowac i zaczac sie uczyc. Gdzie lezy SDK ? Google zna odpowiedz ewentualnie zerknij na PSX scene.

Na zwyklej konsoli zeby uruchomic taka gierke wlasnej roboty nieautoryzowana przez sony musisz miec dongla z psgroove lub oryginalnego JIG'a serwisowego SONY ktory wprowadza konsole w tryb debug.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

jedno pytanko jak stac sie posiadaczem takiej ps3 ?!?

dzieki za odpowiedz w sumie nie liczylem ze ktokolwiek mi odpowie ( mile zaskoczenie ) co do tych dongli to jest jakas normalna procedura dzieki ktorej moze stac sie ich posiadaczem ? mysle powaznie o tym temacie i nie zamierzam robic jakis walkow lewych firmware'ow itd.

pozdrawiam

dawid

Edytowane przez DJYano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebujesz kupic Dev Kit (ok $1000) od Sony to raz, a dwa, znasz jakies jezyki programowania? Jakies programy 3d? :)

ps3-dev-tools.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

jedno pytanko jak stac sie posiadaczem takiej ps3 ?!?

dzieki za odpowiedz w sumie nie liczylem ze ktokolwiek mi odpowie ( mile zaskoczenie ) co do tych dongli to jest jakas normalna procedura dzieki ktorej moze stac sie ich posiadaczem ? mysle powaznie o tym temacie i nie zamierzam robic jakis walkow lewych firmware'ow itd.

pozdrawiam

dawid

Wystarczy dobry pecet i SDK SONY lub Opensource jedno i drugie do sciagniecia z internetu.

Gierki ze zrodlami leza na PSX Scene tzw homebrew game.

Nie bede podawal linkow bo zaraz jakis nadgorliwy usunie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebujesz kupic Dev Kit (ok $1000) od Sony to raz, a dwa, znasz jakies jezyki programowania? Jakies programy 3d? :)

Cwir ja mam pieniadze i pomysły  :) reszta to ludzie ...

dzieki @ zenecki ...

Edytowane przez DJYano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi