NFL 683 Napisano 17 Grudzień 2010 Siemka. Mam problem z orange. Wzialem sobie u nich sprzet w wakacje. Zostal dostarczony we wrzesniu i wg tego co mowil konsultant to: placi sie za aktywacje + 60zl za abonament za 1 miesiac (ktory obowiazuje w miesiacu kolejnym czyli: wrzesien za darmo, pazdziernik za darmo i pozniej placony). Dzwonie dzis sobie do orange bo nie dotarly faktury (zly adres k... mieli) i sie dowiaduje ze musze zaplacic 200zl :verymad: Dlaczego? Poniewaz place za 4 miesiace w tym miesiac przed zamowieniem. No kurw... Ewidentnie mnie facet w blad wprowadzil, nic nie wspomnial o przedplacie, dodal sobie jakies ulepszenia ze nie place za miesiac kolejny. Co ja mam z tym zrobic teraz? Da sie to jakos zalatwic czy mam isc wkurwiony na poczte i pokornie zaplacic za to ze zostalem pieknie wydymany (chociaz o wszystko go spytalem to na przedplate nigdy bym nie wpadl)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 17 Grudzień 2010 Przed podpisaniem umowy, przeczytałeś ją? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 17 Grudzień 2010 Tak. Zadnej wzianki o platnosciach wstecz ani innych tego typu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 17 Grudzień 2010 Tak. Zadnej wzianki o platnosciach wstecz ani innych tego typu Jak nie masz tego w umowie to nie masz problemu... jak Ci zmienili warunki podczas trwania to możesz zrezygnować.. idź do salonu i niech Ci to wyjaśnią, tak będzie najprościej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 17 Grudzień 2010 Jak nie masz tego w umowie to nie masz problemu... jak Ci zmienili warunki podczas trwania to możesz zrezygnować.. idź do salonu i niech Ci to wyjaśnią, tak będzie najprościej To w przyszlym tyg bo musze do domu wrocic ze stancji i umowe zabrac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 17 Grudzień 2010 (edytowane) To w przyszlym tyg bo musze do domu wrocic ze stancji i umowe zabrac. Bierz dowód osobisty i idź do pierwszego lepszego punktu, później ewentualnie jak nadal będą mieli problem to możesz zawsze przedstawić im umowe, chociaż dowiesz się za co dokładnie masz płacić... Nie wiem jak jest w telefoni komórkowej, ale pewnie wzory wszystkich umów powinni posiadać (muszą mieć) na miejscu w obsłudze klienta Edytowane 17 Grudzień 2010 przez pwi7aaf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 17 Grudzień 2010 Chetnie bym poszedl ale umowa jest na dziadka. Na studenta nie dawali i musze to inaczej robi. Zapakowac wlasciciela sprzetu w srodek transportu i razem z nim dopiero do salonu jechac. Sam raczej nic nie zdzialam poniewaz nie na mnie jest umowa:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 17 Grudzień 2010 Chetnie bym poszedl ale umowa jest na dziadka. Na studenta nie dawali i musze to inaczej robi. Zapakowac wlasciciela sprzetu w srodek transportu i razem z nim dopiero do salonu jechac. Sam raczej nic nie zdzialam poniewaz nie na mnie jest umowa:/ No jak tam chcesz... ja bym poszedł i poprosił o wzór umowy i wtedy chociaż bym wiedział z czym mam do nich pójść. Zawsze Ci mogę wytłumaczyć na "sucho" :) a później to już z dziadkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 17 Grudzień 2010 (edytowane) W sumie masz racje. Przejsc sie nie zaszkodzi. Na forum prawniczym zasugerowali mi zaplacenie bo z takimi firmami ciezko cokolwiek zrobic:/ do czasu otrzymania rachunku moge sie jednak pobawic a dochodzenie praw. Nie otrzymaja moich pieniedzy bez poinformowania mnie (tym razem bardzo szczegolow), za co chca zaplaty. Edytowane 17 Grudzień 2010 przez NFL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 17 Grudzień 2010 (edytowane) W sumie masz racje. Przejsc sie nie zaszkodzi. Na forum prawniczym zasugerowali mi zaplacenie bo z takimi firmami ciezko cokolwiek zrobic:/ do czasu otrzymania rachunku moge sie jednak pobawic a dochodzenie praw. Nie otrzymaja moich pieniedzy bez poinformowania mnie (tym razem bardzo szczegolow), za co chca zaplaty. Mam w Orange 6 telefonów i nigdy mi nie robili problemów, zawsze wszystko wychodziło cacy. Olej "kółko adwokatów" i idź po prostu dowiedz się skąd takie koszty, może sprzedawca Ci nakłamał, może Twoje niedopatrzenie. Warto sprawdzić, bo tak naprawdę nie wiesz na czym stoisz. Idź tam i nie marudź Edit: Nie znam umowy, ale wydaje mi się, że liczy się data sporządzenia umowy i już powinieneś płacić, więc po trzech miesiąchach od września powinieneś mieć właśnie zaległości w kwocie 200 zł (z odsetkami), ale nie wiem, może jakaś promocja była... Edytowane 17 Grudzień 2010 przez pwi7aaf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Grudzień 2010 NFL Pracuję w GTP (TPSA i ORANGE), napisz konkretnie jaką ofertę zamówiłeś. Oranżada sprzedaje kilka dostępów do internetu i nie mam pojęcia co mogłeś kupić. Postaram Ci się sprawdzić konkretne warunki jakie obowiązywały w Twojej ofercie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 17 Grudzień 2010 (edytowane) Wszystko jasne juz. Dopiero teraz mi konsultant wyjasnil o co chodzi. Dzieki za probe pomocy. <br>W blad wprowadzil mnie sprzedajacy ten net.<br> Edytowane 17 Grudzień 2010 przez NFL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Grudzień 2010 Ważne! Sprawdź czy masz na umowie "ORANGE FREEDOM PRO na próbę" Przy necie CDMA na próbę masz: - 69zł opłaty aktywacyjnej - płatne przy podpisaniu umowy - 49zł opłaty za każdy miesiąc - 0zł za pierwszy miesiąc korzystania To powinno wyglądać wtedy następująco: 09.2010 - 0zł 10.2010 - 49zł 11.2010 - 49zł 12.2010 - 49zł Jeżeli masz na umowie "ORANGE FREEDOM PRO" Przy opcji bez próby masz: - 19zł opłaty aktywacyjnej - płatne w rachunku - 49zł opłaty za każdy miesiąc To powinno wyglądać wtedy następująco: 09.2010 - 68zł 10.2010 - 49zł 11.2010 - 49zł 12.2010 - 49zł Tak naprawdę w ilości wydanej kasy wychodzi na to samo - w pierwszym wariancie płacisz tylko kasę za aktywację z góry, a w drugim w rachunku. Jedyne co mi nie pasuje to że Ci obiecali drugi miesiąc gratis. W żadnym regulaminie nie ma takiej opcji. Jedyna ewentualność to zakup przez www w e-sklepie, tam czasem bywały takie niespodzianki i możliwe że zostałeś błędnie zbilingowany. Nic więcej nie wymyślę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach