Skocz do zawartości
Fankis

Pomocy..potrzebuje Kupic Hybryde....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.jak w temacie..Planuje kupić aparat superzoom,i nie wiem jai wybrać..jestem konkretnym amatorem(auto ustawiam i wale fotki..heh),aparatu potrzebuje bo mi sie córeczka urodziła no i popstrykac fotki róznego typu..np.ptakom..zalezy mi tez na jakości filmów bo nie mam kamery...przeglądam fora i znalazłem te oto 3 modele..powiem tak..Olympus sp800 kosztuje 200 funtów,Sony 250 hx1 a Canon sx 30  koszt 300 funtów..heh i mam dylemat..chce mieć aparat na kilka dobrych lat i byc z niego zadowolony..co sądzicie z którego byłbym najbardziej?a może macie włąsne typu..Prosze o pomoc..Przedewszytskim zalezy mi na jakosci zdjęć!!do modeli dochodzi jeszcze Fuji hs10-250 funtów i Panasonic fz45-250 funtów lub Panasonic fz100 najdrozszy ze stawki 320 funtów-...prosze o fachowe porady..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Lumixy Panasonica. Sam od 3 lat mam Fz8 i to naprawdę porządny sprzęt dla średnio zaawansowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie polecam Fuji FinePix S9600. Tania dobra hybryda.

Przykładowe fotki jakie nim robiłem. Po zabawie z hybrydą przesiadłem się na lustro.

http://picasaweb.goo...rach/ILikeBlue#

Dla początkującego z fotkami jak znalazł :thumbsup:

Edytowane przez seba842005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie polecam Fuji FinePix S9600. Tania dobra hybryda.

Przykładowe fotki jakie nim robiłem. Po zabawie z hybrydą przesiadłem się na lustro.

http://picasaweb.goo...rach/ILikeBlue#

Dla początkującego z fotkami jak znalazł :thumbsup:

seba powiedz mi fujifilm to uznana marka?myslisz ze bedzie sie sprawować przez kilka lat?:)..nigdy nic nie miałem z tej firmy..na przykładzie samochodów to jaka firma by była?:)..Mercedes,lub może skoda..?hehe....co powiesz?

Polecam Lumixy Panasonica. Sam od 3 lat mam Fz8 i to naprawdę porządny sprzęt dla średnio zaawansowanych.

Vinci miałem dzis w rękach panasonica fz38 i kurcz sprawia wrażenie takiego plastiku..no bo Lekki..nie siada mi,ale znowu widać że zoom konkretny i dobra jakosc przy max zoom...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to określ czy chcesz dobry plastik czy dobre zdjęcia... ja polecam Lumixy bo kupiłem takiego rodzicom i tym samym pobawiłem się nim trochę:) zdjęcia jak na hybrydę wychodzą genialne (można tez poczytać testy oniline), a filmy jakościowo biją na głowę te nagrywane moją kamerką Sony kupioną 2 lata temu za 2 tys. zł...

polecam lekturę serwisu dpreview.com <---- autorytet wśród wszystkich serwisów internetowych traktujących o sprzęcie fotograficznym... tam bodajże Panasonic FZ-38 wygrał test super zoomów z wszystkimi rywalami...

mogę jescze podpowiedzieć że jeżeli Sony nie zmieniło zbyt wiele w odszumianiu fotek od czasów H9 to nie pakowałbym się w tą firmę bo zdjęcia wyglądają tragicznie już od ISO 200...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi