Skocz do zawartości
Gość

Gry na komórkę

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Ano choć ja uważam, że gry na komórkę to wielkie zdzierstwo i w ogóle chęć zarobienia jeszcze kilka groszy na potężnych licencjach to jednak pogra się czasami w coś nudząc się w autobusie, nie xD? Co polecacie? Co się podoba? Klasycznego Snake'a to i tak nic nie pobije, ale macie tu kilka, że tak powiem PS3 odpowiedników . A w necie znajdziecie co najmniej trochę i jeszcze więcej takowych gier x>.

Assassin's Creed

Prince of Persia: Classic

Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent

Ghost Recon: Advanced Warfighter 2

Tom Clancy's Rainbow Sixx: Vegas

Brothers in Arms: Earned in Blood

Rayman Raving Rabbids

Prince of Persia: The Two Thrones

King Kong The Official Mobile Game of the Movie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadraPop - w standardzie w nowszych SE. Ciezko sie nia znudzic

ps. gry na komorke napewno bym nie kupil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
QuadraPop - w standardzie w nowszych SE. Ciezko sie nia znudzic

ps. gry na komorke napewno bym nie kupil.

Ja też, ale wystarczy DW i kabelek do komórki xD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crash Twinsanity z gameloftu

krótki ale fajny tylko że wolny strasznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam te najnowsze gry 3D. Grafika po prostu zabija, chyba powoli zaczyna byc lepsza niz na PSX. Swietne gry to np. V-Rally 3D (cudowna grafika, bardzo dobra fizyka, swietna grywalnosc, potem zaczyna sie robic bardzo trudna), Motoraver (chyba najlepsza graficznie gra z tych obecnie dostepnych,szkoda, ze do przejscia na jednej lekcji...), Asphalt3 jest fajny, ExtremeAirSnowboarding3 (boskie, strasznie trudne po jakims czasie, no i cudna grafika), Fantasy Warrior (grafika nie zabija, ale grywalnosc fantastyczna), Rally Pro Contest (fajna gierka, raczej sie nie nudzi nigdy), polecam tez Worms Forts i Wormsy zwykle. Grafika jest bardzo fajna, grywalnosc jak to w kazdych Worsmach - przezajebista No i RobotAlliance jest swietnym FPSem na komorke, z genialna grafika. I nawet nie przeszkadza brak myszki/analoga

Najlepiej jest w te gry grac na Sony Ericssonach, bo zadne inne chyba nie maja takich mozliwosci graficznych jak wlasnie SE i po prostu nie podniosa tych gier. Fajny bajer taki, ze w niektore mozna grac z kumplem przez Bluetooth w multi (np. V-Rally 3D). W RobotAlliance jest juz internetowy multi. Nawet nie probowalem, bo nie chcialbym potem zobaczyc swojego rachunku za telefon

Aa, i swietnym pomyslem jest tez emulacja GameBoya i GameBoya Color. Zagrywam sie teraz w starego Spider-Mana z GBC Poszukajcie na necie emulatorow na J2ME, bo zabawa jest przednia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie gry na komórki mają małe racje bytu - jeśli już to te pokroju Snake'a (tych starszych bo nowy jest beznadziejny) albo jakieś karciane. Komórki mają po prostu za małe możliwości aby zapewnić ciekawą rozgrywkę w niektórych gatunkach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie gry na komórki mają małe racje bytu - jeśli już to te pokroju Snake'a (tych starszych bo nowy jest beznadziejny) albo jakieś karciane. Komórki mają po prostu za małe możliwości aby zapewnić ciekawą rozgrywkę w niektórych gatunkach....

A wlasnie ze nie. Za male mozliwosci? Zalezy. Jesli chodzi o gry typu FPS - masz racje, cholernie niewygodne. Ale ścigalki sa swietne. Czy nawet takie w 2D, jakies platformowki czy Wormsy. Na komorki tez sa swietne. Ja jestem wielkim zwolennikiem gier na komorke i po prostu grafika, ktora jest w stanie wysiwetlic telefon mnie zadziwia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna gra na "fołna" ktora kupilem:

Ancient Empires (I & II)

Swietna strategia turowa

Mozna grac do 4 osob na jednym komie, do tego fajna kampania i skirmish.

Gra potrafi wciagnac na dluuuuuuuuuuuuugie godziny

Nie zaluje tych 10zl

AncientEmpiresIIv1.02.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A grał ktoś może w Tomb Raider Legend? Dobre to =]? Aha no i nie wiem czy wiecie, ale robią Resident Evil 4 na komórkę (Parasite Eve III też i Metal Gear Solida nawet x]), screenshoty macie tu:

bio03.jpg

01pc1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem tylko powiedzieć ze jakiś czas temu czytałem ze robią coś do komórek że gry mają wyglądać jak np. te z psp jakiś taki procesor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chciałem tylko powiedzieć ze jakiś czas temu czytałem ze robią coś do komórek że gry mają wyglądać jak np. te z psp jakiś taki procesor

tylko żeby wyglądały tak jak na PSP potrzebny jest jeszcze trochę większy wyświetlacz, niż jest w telefonie który z założenia ma być mały i poręczny. Więc po co taka wypasiona grafika na komórkach ? Dla mnie to trochę mija się z celem. Tak samo jak oglądanie filmów na 2" ekraniku odtwarzacza - można, ale po co ? Od oglądania filmów jest telewizor, a od gry konsole...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz o wirtualnej platformie N-Gage i będą ją obsługiwać TYLKO Nokie serii N. Czyli N-Gage, N9x, N7x, itp. Sam kiedyś miałem N-Gage i to jest naprawdę świetna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko żeby wyglądały tak jak na PSP potrzebny jest jeszcze trochę większy wyświetlacz, niż jest w telefonie który z założenia ma być mały i poręczny. Więc po co taka wypasiona grafika na komórkach ? Dla mnie to trochę mija się z celem. Tak samo jak oglądanie filmów na 2" ekraniku odtwarzacza - można, ale po co ? Od oglądania filmów jest telewizor, a od gry konsole...

No na 2" ekranikach trudno coś oglądać, ale już na psp się wyśmienicie ogląda filmy ;]

wiesz zazwyczaj teraz większość gier jakie widzę gra się na odwróconym ekranie coś w stylu psp to znaczy ze jak komórka stoi tak -> | to gra się tak -> -- wiec można grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka plotka, ze bedzie nowa seria telefonow Sony Ericsson. Mianowicie, Sony Ericsson PlayStation! Nie wiem ile w tym prawdy, ale jakby sie zastanowic to w sumie czemu nie! SE jest znane z wprowadzania roznych takich ciekawych linii produktow, byl QuickShare, jest Cyber-shot (Cyber-shot to seria aparatow cyfrowych Sony), potem Walkman nastawiony na sluchanie muzyki w wysokiej jakosci dzwieku, duze mozliwosci konfiguracji (jak wiadomo Sony jest jedynym tworca pierwszch walkmanow i tylko oni posiadaja prawa do tej nazwy), w Japonii (poki co) jest nawet Sony Ericsson Bravia z tunerem TV, obracanym wyswietlaczem i innymi bajerami.

PlayStation nie ma byc jakos specjalnie innowacyjne, bo po prostu bedzie to polaczenie PSP + telefon. Oczywiscie ma byc znacznie mniejsze niz PSP. Bedzie wyposazone w czytnik UMD.

http://www.centrumse.pl/index.php?option=c...61&Itemid=1

A tutaj Bravia - http://sonyericsson.bajo.pl/news,8351,sony...itv,bravia.html

Jesli Sony Ericsson PlayStation faktycznie sie pojawi, to bede jego pierwszym nabywca

Edit: a sa juz pierwsze Sony Ericssony z XMB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Jest taka plotka, ze bedzie nowa seria telefonow Sony Ericsson. Mianowicie, Sony Ericsson PlayStation! Nie wiem ile w tym prawdy, ale jakby sie zastanowic to w sumie czemu nie! SE jest znane z wprowadzania roznych takich ciekawych linii produktow, byl QuickShare, jest Cyber-shot (Cyber-shot to seria aparatow cyfrowych Sony), potem Walkman nastawiony na sluchanie muzyki w wysokiej jakosci dzwieku, duze mozliwosci konfiguracji (jak wiadomo Sony jest jedynym tworca pierwszch walkmanow i tylko oni posiadaja prawa do tej nazwy), w Japonii (poki co) jest nawet Sony Ericsson Bravia z tunerem TV, obracanym wyswietlaczem i innymi bajerami.

PlayStation nie ma byc jakos specjalnie innowacyjne, bo po prostu bedzie to polaczenie PSP + telefon. Oczywiscie ma byc znacznie mniejsze niz PSP. Bedzie wyposazone w czytnik UMD.

http://www.centrumse.pl/index.php?option=c...61&Itemid=1

A tutaj Bravia - http://sonyericsson.bajo.pl/news,8351,sony...itv,bravia.html

Jesli Sony Ericsson PlayStation faktycznie sie pojawi, to bede jego pierwszym nabywca

Edit: a sa juz pierwsze Sony Ericssony z XMB.

Niceeeeee!! Ciekawe ile takie cacko będzie kosztować, ale muszę go mieć =]!! Z tych screenów wygląda może trochę grubo i trudne do ogarnięcia, ale i tak chcę mieć ;]. Ciekaw jestem graficzki, a jakby tak jeszcze chodziły gry z PSP... =* Rozmarzyłem się x).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z tego co wiem to ma wyjść PSPhone czyli nowe PSP które może dzwonić, dokładnie nie wiadomo czy to będzie nowe PSP czy nowy telefon w stylu PSP ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ja z tego co wiem to ma wyjść PSPhone czyli nowe PSP które może dzwonić, dokładnie nie wiadomo czy to będzie nowe PSP czy nowy telefon w stylu PSP ;]

http://skeletor.pl/index.php/archives/284 ;x

Emm... Ładne to!! Bardzo . Bardziej komórka z PSP, ale pamiętajcie, że to nieoficjalnie wiadomo =].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi