Skocz do zawartości
Jasiek

Własna wypożyczalnia gier / kafejka PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam w planach otwarcie kawiarenki z konsolami w mojej miescienie jako iz nie ma czegos takiego w Częstochowie a i kawiarenki internetowe jak widac sobie radza Ile byscie byli w stanie zaplacic za godzinke gry na konsoli W planach jest postawienie kilku stacji z 360 i ps3 moze dla hardcorowcow znajdzie sie miejsce na Wii Do kazdego LCD 32" oczywiscie i sluchawki. Ja myslalem osobiscie o 3zl za godzine. Macie takie cos w swoich miastach ? Jakie Oni ceny maja za takie cos ? Jak im idzie interes ?Zeby uatrakcyjnic granie w salonie planowane by byly turnieje z nagrodami oraz inne tego typu atrakcje

Bede bardzo wdzieczny za sugestie i rady

pzdr Jasiek

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinienes popytac osoby ktore nie maja na codzien kontaktu z tymi konsolami

ja osobiscie wole spedzicz czas przy mojej ps3 w domku

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak bys nie mial Albo powiedzmy by byl turniej w Twoja ulubiona gre skusilbys sie zeby wpasc ?

pzdr Jasiek

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś u mnie w mieście było coś takiego ale jeszcze za czasów PSX'a

Wtedy było 4zł na godzine co jest dobrym rozwiązaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będziesz musiał kupic duuuuuzo gier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak bys chcial moge ci 5 wii sprowadzic do kazdej 10 gier nowki za bardzo przystepna cene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w mieścinie jest takie coś i z tego co sie orientuje za godzinę grania biorą 5 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 zl to by bylo dosc duzo ale nie powiem interesowalo by mnie hehe Musze dokladniej policzyc ile kosztuje granie przez 1 godz na konsoli

pzdr Jasiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysl jest spoko. Czesto bym tam wpadal po to np. zeby sprawdzic jakis tytul,

popykac czy oplaca sie go kupic. Chetnie tez pogralbym w jakieś ?? na Wii,

bo nie zamierzam kupowac tej konsoli, ale pobawic sie nia byloby milo.

Niezle moglaby tez wygladac gra np. w Cod4 cala druzyna "na miejscu".

Koniecznie musi byc mata do tanczenia dla dwojga i moze jakas prasa branzowa, komiksy, etc..

hmm... to mogloby byc fajne miejsce...

Jak Ci sie juz uda w Czestochowie to otwieraj filie w Warszawie

Pozdro

Fayabusa.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysł bardzo dobry

nie wiem jak ty ale dla mnie 5 zl to bardzo mało wiem ze ciesz zawojować rynek jednak najpierw powinieneś sobie znaleźć jakichś stałych bywalców może jakieś karnety , turnieje , pogadaj z ludźmi w swoim mieście (badanie rynku wyjdź na ulice i przeprowadź ankiete ) macie tam jakiś wielki sklep z grami może jakies eventy z okazji premiery gierek (moze jakieś sponsoring od firmy która będziesz wspierał najbardziej Sony , m$ )

dużo to może

Interpunkcja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł super! Bierz 5PLN za godzinę. Bardzo mi się podoba pomysł z turniejami, a nagrody jakieś takie symboliczne przecież tu chodzi o dobra zabawę z ludźmi którzy mamą taką samą pasję. Ja do Częstochowy mam duży kawałek drogi ale jeśli otworzysz taką kawiarenkę to napisz do mnie, a na pewno będę tam wpadał co jakiś czas. Szacun dla Ciebie za to, że chcesz w życiu robić to co lubisz, a przy okazji będziesz miał z czego żyć. BRAWA DLA TEGO PANA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Warszawie 5zł za godzinę to norma w kawiarenkach internetowych.

Sądzę że przeprowadzenie ankiety to dość dobry pomyśl, no i raczej przydał by Ci sie sponsoring jakiegoś sklepu(np. podsyłanie nowości z rynku w zamian za duży banner przy wejściu).

Gratuluje odwagi i życzę powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to genialny pomysł, ale o taki interes trzeba dbać, mieć dobrą reklamę oraz odpowiednie miejsce. U mnie w mieście za czasów psxa była `jaskinia gier`, ludzie grali tak prawie cały czas, ciężko było się dostać do konsol, bo wszyscy ćwiczyli do turniejów - pes, tekken, czasami jakaś strzelanka i dzieciarnia biła drzwiami i oknami aby móc poćwiczyć przed turniejem, bo choć nagrody były słabe to dyplom i miejsce na ścianie zwycięzców = bezcenne . Teraz w dobie dobrych drukarek i tanich sklepów można nawet robić ładne dyplomy i od czasu do czasu jakiś puchar zafundować. Ludzi jest dużo ale trzeba do nich trafić cena? 4zł za godzinę, 9zł za turniej? Jakoś tak to było. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym dał maksymalnie 5 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałbym tam chodzić, to bardziej po to, aby pogadać z graczami PS3 niż dla samej gry bo po co jeszcze płacić ? Szkoda, że w Warszawie czegoś takiego nie organizujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry pomysł! Pamiętam jak u mnie w Rudzie Śląskiej była taka kawiarenka! Hit! Hit! I jeszcze raz Hit! Ludzi była masa! Najlepsze czasy dla psx'a i moje zresztą też! 5zł to okrągła suma, jedna moneta, więc w miarę praktyczne, no i na początek może być, później najwyżej obniżysz do 4 zł. Ważne też, żebyś mógł wymieniać przy odpowiedniej kwocie ludziom gierki. Zapewniam Cię, że jak już ludzie wychwycą, o co chodzi z tymi konsolami, to będą chcieli mieć takie w swoich domach, a wtedy wymiana jak znalazł! Dla wielu ludzi ta kawiarenka będzie jak spełnienie marzeń, a w szczególności dla dzieciaków! Na Wii dałbym 1zł bądź 2zł więcej, to może głupie, ale jestem pewien, że najwięcej osób będzie chciało grać właśnie w tą konsolę! Cena pozwoli wyrównać stratę do reszty konsol. Jeśli nie, to opuścisz cenę i już . Wypadałoby dać jakieś zniżki, karnety dla stałych bywalców. A co do gier, to podstawa na dwóch lub więcej osób! W szczególności bijatyki, sportowe i fpsy. Na wii wszystko cieszy, więc tam sprawa jest prostsza.

Turnieje jak najbardziej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie wiem czy ci cos z tego wyjdzie, takie kawiarenki nie sa juz tak popularne jak kiedys - ale z konsolami nigdy nie wiadomo. Chyba ze czesto by byly rozgrywane turnieje z porzadnymi nagrodami oczywiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie była kiedyś kawiarenka z PS2 i brali 5 zł za godzinkę grania. Były wygodne fotele,sofy i TV 26 i 32 cale. Niestety właściciele przenieśli interes nie wiem gdzie Jak dla mnie taka kawiarenka to super pomysł! Na pewno będzie miała zainteresowanie bo nie każdego stać na konsolkę albo wszystkie gry do niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł dobry szczególnie, że u nas w kraju takie kafejki są niszą, a to wiadomo gwarancja sukcesu

Hmm... za godzinę grania, w ładnym lokalu, na dobrym 32" TV, w wygodnej sofie i w NIEUWIERAJĄCYCH słuchawkach byłbym w stanie zapłacić nawet 5zł.

Pamiętaj żebyś wyszedł na swoje bo to wszystko będzie kosztować i żreć prąd niemiłosiernie. Zainwestuj też w dobrą ochronę :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 ziko to dużo jak na obecne czasy. ja bym dał 4zł. No i dużo gier, a za turnieje wpisowe dla każdego, a potem z puli wpisowego nagrody dla wszystkich.

No i Wii musisz dać, bo na pewno dużo osób by sobie na nim popykało, a nie maja zamiaru kupować Jak dla mnie super pomysł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie gdyby u mnie taka kawiarenka byla....na 100% bysmy od czasu do czasu z kumplami na wii pograc chodzili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Otoz widze, ze warszawiacy nie wiedza, ze w jednej z kafejek internetowych jest ps3. Znajduje sie ono w metro centrum (tam na gorze), wystarczy sie przejsc i na bank znajdziecie, cen nie znam ale granie z kolegami jest mozliwe.

Co do ceny ja bym dal 5 zl za godzine, jesli byloby cos takiego w miare blisko to moze i bym wpadal ale w mojej malej miescinie nawet kafejki internetowej nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny pomysl. Uwazam, ze 5 zl to jest w sam raz. Jednak trzeba by w to zainwestowac naprawde sporo pieniedzy, zwlaszcza na telewizory, bo konsole moga byc nawet 20giga. Fajnie byloby gdyby to nie tylko funkcjonowalo jako kawiarenka tylko takie centrum konsolowe Jesli organizowalbys wiele turniejów to gwarantuje Ci, ze kazdy by tam przychodzil, zwlaszcza ci, ktorzy maja konsole w domu. Naprawde fajny pomysl i zycze powodzenia w realizacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi