sk316fx 50 Napisano 17 Styczeń 2011 Dopadła mnie nuda, a wiadomo gdy dopadnie człowieka nuda to mu odbija i postanowiłem założyć nowy temat. Chciałbym abyście pisali tutaj na co macie chęć. Czyli wasze ulubione dania, potrawy itp. Dodam, że jestem zwolennikiem włoskiej kuchni i wprost uwielbiam dania typu spaghetti i lazania. Choć nie ukrywam, że lubię bawić się z parówkami i często robię je z serem czy w cieście. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matioss 2 Napisano 17 Styczeń 2011 Teraz mam zajebistą ochotę na takie makaronowe rurki nadziewane farszem (szpinak+czosnek+kawałki kurczaka+przyprawy) zalane sosem beszamelowym a to wszystko zapiekane w piekarniku :D Również polecam parówkę zawinięta w żółty ser w cieście naleśnikowym. Potem podgrzewane w panierce z bułki tartej na tłuszczyku. Polewane sosem czosnkowym / keczupem :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 17 Styczeń 2011 Ja też uwielbiam wszystko co Włoskie Moje top 3: Sałatka Cezara, Krem pomidorowy, Carpaccio 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Madrok 159 Napisano 17 Styczeń 2011 Uwielbiam frykasy z Biedronki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolonel1136 42 Napisano 17 Styczeń 2011 (edytowane) Ja akurat kocham to co polskie. Proste w przyrządzaniu i tradycyjne potrawy zawsze biorą górę. Nic nie rozwali pomidorówki babci, czy sałatki jarzynowej a la mama A jeśli już coś zza granicy, to kuchnia wietnamska (czyli kolokwialnie "chińczyk) i owoce morza (krewetki, małże, kalmary). EDIT: Jadłem niedawno w warszawskiej Galerii Mokotów takie niby-kopytka, tylko zrobione w połowie ze szpinaku. ZAJEBONGO :) Edytowane 17 Styczeń 2011 przez kolonel1136 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk316fx 50 Napisano 18 Styczeń 2011 Właśnie zapomniałem o owocach morza ! ;) Choć mieszkam w Gdyni to tylko krewetki jadłem świeże - zarąbista sprawa, małże i kalmary to tylko z paczek, smakują znakomicie, ale jak one muszą smakować prosto wyłowione z morza... Wietnamskiego żarcia to spróbowałem tylko w Szwecji, wyglądało to jak hamburger, dużo warzyw i trochę mięsa - przyznam, że mi smakowało. Ogólnie ich żarcie wygląda smacznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zmstr 365 Napisano 18 Styczeń 2011 Nie wiem dlaczego, ale wszystko co pojawia się u mnie na wigilijnym stole smakuje mi najbardziej, barszcz, ryby, sałatki etc. :) Z takich codziennych potraw to lazania robiona w domu (bo mrożonka to porażka), paella, owoce morza. Mieszkałem sam przez prawie 4 lata więc eksperymentów kuchennych było co niemiara i potraw ulubionych nie zdołałbym wszystkich wymienić, które udało mi się przyrządzić :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sid 0 Napisano 18 Styczeń 2011 z lekka zrobiłem się głodny dobrze ze lunch time za moment Kuchnia Polska; pierogi (all kinds) mięsiwo wszelakie Kuchnia włoska: pasty spaghetti, caneloni, lasagne no i pizza Azjatycka zdecydowanie sushi, wariacje wietnamsko chińskie oraz wszelkiego rodzaju seafood smacznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timetoshake 78 Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) Ja jestem zwolennikiem sałatek, makaronów, vifonów i wszystkiego co łatwo przygotować i wszystkiego co jest bezmięsne Z dań, na które trzeba poświęcić więcej czasu, to lubię naleśniki ze szpinakiem. Edytowane 18 Styczeń 2011 przez timetoshake Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 18 Styczeń 2011 Ja jestem zwolennikiem sałatek, makaronów, vifonów i wszystkiego co łatwo przygotować i wszystkiego co jest bezmięsne Z dań, na które trzeba poświęcić więcej czasu lubię naleśniki ze szpinakiem. Ffffffuuuuuuuuu !!! To dobre dla królików Oczywiście porządny schabowy, wszystkie potrawy z grilla (w tym karkóweczka i żeberka). Z zupek to oczywiście rosół i barszcz ukraiński :) Poza tym wszystko co polskie... inne mi nie wchodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolonel1136 42 Napisano 18 Styczeń 2011 lubię naleśniki ze szpinakiem. HOT DAMN, SON! Idę do sklepu po szpinak i robię! narobiłeś mi takiego smaka, że sobie nie wyobrażasz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk316fx 50 Napisano 18 Styczeń 2011 Chciałbym dodać, tak jak kolega wyżej - GRILL ! To jest świetna sprawa latem ;) Najbardziej lubię domowe hamburgery, czyli dobrze upieczona karkóweczka, ser, ogórki, czasem czerwona kapusta i sos ( majonez + ketchup + musztarda + sól, pieprz i czosnek ) i kiełbasa zrobiona już trochę na węgiel z przyprawami takimi jak papryka czy czosnek granulowany. Już nie mogę doczekać się lata. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awierone 64 Napisano 19 Styczeń 2011 spaghetti ;] kebab ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wsioq 56 Napisano 19 Styczeń 2011 żadnej okropnej zieleniny, jedzenie to je. wszystko mięsne, grill! owoce morza i generalnie wszystko co pływa (węgorz <3). Kocham gotować i eksperymentować przy tym ,więc nie mam swojej jako takiej ulubionej kuchni, chociaż najbardziej cenię francuską (jedna z niewielu dobrych rzeczy związanych z tym krajem) jagnięcina w mięcie mniam!! a z prostszych rzeczy to KFC, KOCHAM KU*** KFC!! nie wiem dlaczego ale tak niesamowicie podchodzi mi ich kurczak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk316fx 50 Napisano 23 Styczeń 2011 (edytowane) Ja za KFC nie przepadam, wolę sobie sam zrobić takie coś. Wiem bynajmniej wtedy jak ten kurczak wyglądał przed ;) Ale o tym dyskutować nie będę, każdy je to co chce. Dziś zajadałem sobie leczo na kolację - świetna sprawa. Edytowane 23 Styczeń 2011 przez sk316fx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wsioq 56 Napisano 24 Styczeń 2011 nieważne jak wygladał i czy na pewno był kurczakiem wazne ze smaczny ;p, a leczo az mi narobiles ochoty FTW :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 24 Styczeń 2011 Za Shoarme mogę życie oddać ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaSic 4 Napisano 10 Luty 2011 Moimi ulubionymi daniami są natomiast sałatka Gyros , Idealnie wysmażony kurczak , pierogi Ruskie ( babcinej roboty ;] ) oraz karkówka z grilla w sosie musztardowym. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti_P 0 Napisano 10 Luty 2011 kuwwa, siedze przy laptopie jedząc "zupkę chińską"... Z braku laku oczywiście, i jak czytam o tych waszych leczach, karkówkach i shoarmach to mnie krew zalewa że nie mam składników w kuchni :D W weekend coś przyrządze Osobiście najbardziej pasuje mi azjatycka, ostra lub słodko-kwaśna kuchnia, lecz tradycyjna pomidorowa na obiedzie u rodziny przebija wszystko!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szycha_dot1 37 Napisano 24 Luty 2011 Ło matko. Ja mam tak skromne menu, że chyba wstydzę się napisać ;]. Te studia i brak czasu... ; P Oto to, co najczęściej zajadam: - jajecznica z 5 jajek oraz pętkiem kiełbasy oraz przyprawą o smaku prażonej cebuli, - parówki z musztardą rosyjską i keczupem, - zapiekanki z salami oraz startym serkiem (naturalnie w zestawie z sosem czosnkowym), A poza domem: - sushi (!!!!) - chińczyk - pizza w każdej formie i tym podobne fast foody, poza Macami, KFC itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach