Skocz do zawartości
Bard

Ps2+Ampli+Lcd= Brak Obrazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie zaznaczam, że wiem, że jest to forum o ps3, ale zastanawiałem się czy możecie mi i w tym jednym pomóc?

Generalnie idea jest taka: podłączyć ps2-kę do monitora lcd za pośrednictwem amplitunera.

1. Amplituner

2. Monitor

3. Kabel

Walka z w/w kablem spaliła na panewce. Ani dźwięku, ani wizji. Więc prawdopodobnie należy coś przestawić w opcjach ps2. Przełączam się zastem na standardowy kabeb 3-czinczowy i prawie sukces,

z tym, że brak wizji. Dźwięk jest i śmiga miło. Dodam jeszcze, że monitor z ampli jest połączony hdmi. Inne urządzenia podłączone do ampli to: komp i ps3 też przez hdmi i wszystko śmiga.

Macie jakieś pomysły bo ja już żadnych :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie zaznaczam, że wiem, że jest to forum o ps3, ale zastanawiałem się czy możecie mi i w tym jednym pomóc?

Generalnie idea jest taka: podłączyć ps2-kę do monitora lcd za pośrednictwem amplitunera.

1. Amplituner

2. Monitor

3. Kabel

Walka z w/w kablem spaliła na panewce. Ani dźwięku, ani wizji. Więc prawdopodobnie należy coś przestawić w opcjach ps2. Przełączam się zastem na standardowy kabeb 3-czinczowy i prawie sukces,

z tym, że brak wizji. Dźwięk jest i śmiga miło. Dodam jeszcze, że monitor z ampli jest połączony hdmi. Inne urządzenia podłączone do ampli to: komp i ps3 też przez hdmi i wszystko śmiga.

Macie jakieś pomysły bo ja już żadnych :(.

po pierwsze to hdmi sie nie nadaje :thumbsup:

po drugie może jest w czymś wejście rozwalone a najprawdopodobniej po prostu sie tak nie da :whistling:

Pomogłem?? proszę o +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiej możliwości,ponieważ PS2 nie została wyposażona w port cyfrowy obrazu(np. HDMI/DVI)którego wymaga twój monitor.

Sygnału analogowego nie przerobisz żadnym kablem na cyfrowy ,więc albo zainwestuj w PS3 60GB ,które czyta gry z PS2 ,albo kup sobie zwykły TV z wejściem na EURO tylko pod to PS2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi