Skocz do zawartości
Ozi_PL

Korean Grand Prix

Rekomendowane odpowiedzi

Korea.png

Nikt nie chce założyć tematu - a ktoś to musiał zrobić - przepraszam, jeżeli wkradam się w czyjeś kompetencje.

Ja nie przepadam za torem, a reszta? Co myślicie o torze w Korei?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie spoko, ale bez rewelacji mozna cos fajnie pojechac, jest pare trudniejszych zakretow ale ogolnie tor przyjemny tylko ustawien brak jak narazie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie mnie spinuje na 4 zakrętach przed linią start-mety ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim skromnym zdaniem, jeden z trudniejszych (przynajmniej dla mnie) torów w całym sezonie, 3 mocne dohamwania z 7 biegu, kilka ciasnych łuków przechodzących w drugi zakręt, ogólnie techniczny bardzo tor i trzeba mieszać biegami :) będzie ciekawie w niedziele :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tor faktycznie ciężki, zarówno tarki jak i śliskie (choć szerokie) pobocza gwarantują spina, także trzeba je omijać z daleka. Ja osobiście nie przepadam za zakrętami nr 11 i 12, muszę je jeszcze wyczaić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zapoznalem sie z tym torem i prawde mowiac przejechalem go poraz 1 i juz mi sie nie podoba a w szczególnosci wszystkie zakrety i luki :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

po pierwszym okrążeniu nie czas na ocenę toru, pierw poznaj go na tyle żeby jechać na max ile potrafisz, dopiero wtedy sie przekonasz czy ci się podoba czy nie :) sam wiem po sobie, każdy nowy tor mi się nie widzi bo go nie znam ;p

a tak na marginesie to zapraszam dziś chętnych na trening, będę dostępny po godzinie 17, może trochę później.

Edytowane przez Tachograf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tor dla mnie dziwny i zdradliwy, ale trzeba go dobrze poznac i mysle ze bedzie dobrze.

Dosc latwo na nim mozna wyprzedzac, sa miejsca do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiscie nie lubie tego toru, lepiej mi sie jezdzi na monaco niz tutaj, ale jak wyzej, trzeba dobrze ten tor wyczuc aby dobre czasy krecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trenowałem wczoraj z arkosem123, nie żebym się chwalił, bo nie ma czym, ale miałem lepszy czas na okrążeniu o 4 sekundy, więc nie jestem najgorszy :D 1:39 jakoś, spokojnie da się zrobić duuużo mniej, ale nie mogłem wyczuć wszystkich zakrętów, narazie dobrze opanowałem punkty dohamowań w pierwszych trzech najszybszych zakrętach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak było ... :) Wczoraj uczyłem się czy skręcać w lewo czy w prawo :) Na takim etapie jestem na tym torze. Plan na dziś to zejść poniżej 1.40. Mam nadzieję, że się uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arkos chętnie pościgam się z tobą dziś, odezwę się jak będę w domu, chętnych zapraszamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojeździłem trochę w tej Korei i szału nie ma. Przede wszystkim na większości tarek obraca bolid przy dodawaniu gazu. Pobocza też mają nawierzchnię nasmarowaną olejem. I to wszystko przy słonecznej pogodzie. Jak spadnie deszcz w niedzilę to bedzie niezła ślizgawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ten tydzień zleciał szybko, że sobie nie pojeździłem za bardzo na tym torze. Dla mnie ten tor to udręka i chciałbym już go mieć jak najszybciej za sobą. Mam dziś cały wolny dzień ale nawet nie mam ochoty pojeździć na nim. wiec na wyścigu będzie słabiuteńko. Ale mam nadzieje jak skończymy wyścig to zmiennie zdanie na temat toru. :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś już w miarę optymalne ustawienia na ten tor? Jeśli tak to proszę o przesłanie bo dopiero teraz zaczynam trening.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tor fajny, wymagający... Jedyny wielki minus to zjazd do serwisu... Ile zonków już na tym wyłapałem a ile pewnie jeszcze wyłapie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi