Skocz do zawartości
marekINT

Sprowadzanie Towarów Z Anglii Itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam możliwość wyłożenia pewnej sumki na towary, które mógłby sprowadzić mój szwagier. Za tydzień wylatuje do Anglii w odwiedziny do rodziny i chciałbym dać mu pieniądze, aby przywiózł coś co mógłbym dobrze sprzedać. Macie może jakieś pomysły? Lub obracacie się już w takich biznesach? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z jakich sklepów lub sieci mógł by przywieźć dany towar (chodzi oczywiście o gry) bo chciał bym się rozeznać w cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W anglii są bardzo tanie gry na konsole oraz same konsole.Będąc w Londynie widziałem konsole takiej samej pojemności co w polsce (160 GB,nowa w sklepie nie używana) gdzie kosztują one o 40% taniej

Najlepiej sprowadzić 2-3 konsole za powiedzmy 1600 zł i opchnąć je za 2000-2300 zł w polsce na allegro.To tyle w tym temacie.

Anglia = tania elektronika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli naprawdę gry są tam tanie to chętnie bym wziął Red dead redemption albo Bulletstrom albo kz3 tylko nie wiem którą by się najbardziej opłacało (w sensie przy której będzie największa różnica cenowa w porównaniu do Polski)

Czekam na odpowiedz założyciela tematu, odnośnie tych sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co słyszałem to podobno gry w dzień premier jak i później kosztują 25 funtów = 100zł. Też chciałem wziąść parę KZ-ów na handel, ale wersja angielska w folii sprzeda się za jakieś 110 lub 120zł gdzie KZ w wersji PL można u nas kupić już za 120 lub 130zł (używany - kilkudniowy). Także chyba jest to bez sensu... ;/ Rozmawiałem ze znajomym to mówił, że gry opłaca się tylko w dzień premiery. Natomiast jeżeli sprowadzać to telefony, konsole, i przedewszystkim ubrania + buty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz mi sklep, ktory w dzien premiery daje gre za 25 funa a bede Cie na rekach nosil. 45-49 funtow to normalna cena w sklepie "stacjonarnym" a w internetowym 39. 29 funtow to za kz3 zaplacilem jak byla na amazonie jednodniowa promocja. Cudow nie ma... nawet w anglii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jak złoty słabnie to sprowadzanie towarów coraz mniej się opłaca, sprowadzam samochody z Francji i Niemiec i tak do 4 zł za euro jeszcze się opłaca bo teraz jest coraz gorzej. A na południu Francji 2-3 letni Peugeot kosztuje tyle co w Polsce nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz mi sklep, ktory w dzien premiery daje gre za 25 funa a bede Cie na rekach nosil. 45-49 funtow to normalna cena w sklepie "stacjonarnym" a w internetowym 39. 29 funtow to za kz3 zaplacilem jak byla na amazonie jednodniowa promocja. Cudow nie ma... nawet w anglii

Cudów może i nie ma, ale pamiętam jak miałem zamiar kupić Fife/ Pes'a z bieżącego roku to wiem, że w dzień premiery obie gry kosztowały 29 funciaków, a nazajutrz już 25 z wysyłką. Oczywiście na amazonie, bo wiadoma sprawa jak piszesz, w stacjonarnym sklepie nie ma co liczyć na takie promocje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi