Skocz do zawartości
Pooh

Ekranizacje gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja słyszałem że He-Mana ma zagrać The Incredible Hulk Hoogan :)ale pewnie to plotki ;D

To by pasowało... 30 lat temu  :-

Na bank nie zagra go The Rock- czemu? Bo ma grać Johnego Bravo  ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To by pasowało... 30 lat temu  :-

Na bank nie zagra go The Rock- czemu? Bo ma grać Johnego Bravo  ;D

Nie wiem ale to raczej też plotke bo The Rock jest troche za mało trójkątny żeby zagrać Johnego ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem ale to raczej też plotke bo The Rock jest troche za mało trójkątny żeby zagrać Johnego ;D

Akurat żeby zagrać tego Johnego wystarczy- ma to bowiem być opowieść o tym jak Bravo opuszcza swoją matkę w poszukiwaniu ojca...  :'( Melodramat? Możliwe  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh he.. nieważne jak wygląda.. potrafi zrobić brewkę...

A wracając do tematu... Jest wiele gier na podstawie których można by zrobić świetne filmy.. problem polega na tym że Studio bierze pomysł na grę, daje go do zrobienia jakiemuś reżyserowi który z gier kojazy tylko poker'a... a sami twórcy gry są zupełnie odcięci od projektu.

Ale kiedy na przykład takie Bungie chce mieć piecze nad HALO movie... są problemy.. nikt nie chce zaiwestować.. boją się czy co..?

A mając nadzór twórcy przynajmniej zwiększa się prawdopodobieństwo że nie wyjdzie kiszka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ekranizacje gier biorą się ludzie mało ambitni często nie znani w środowisku filmowym jako ludzie którzy zrobili cos ambitnego.Często taka osoba może się jedynie pochwalić,że asystowała takiemu Lucasowi czy Spielbergowi :D albo są to kolesie tak przeswiadczeni o swoim taleńcie jak Uwe Boll ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amra tu ,masz absolutną rację  :- Ale o Uwe lepiej nie piszmy... jego "dzieła" mówią same za siebie  :'(

Czy serio trudno by było ekipie robiącej grę trasnąć też grę? Wątpię! Dać im profesjonalną pomoc i już Kojima trzaska ze trzy MGS, Policenauts i coś podobnego do Z.O.E.

I było by i fachowo i znośnie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Daczek84

Do swietnego moim zdaniem Silent Hill'a dorzucilbym jeszcze znosną pierwsza czesc Mortal Kombat ;D Młodszym sie bylo no i film robil wrazenie ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do swietnego moim zdaniem Silent Hill'a dorzucilbym jeszcze znosną pierwsza czesc Mortal Kombat ;D Młodszym sie bylo no i film robil wrazenie ;D

Święta racja  ;D Pamiętam jak za bajtla się tym filmem jarałem  :) Ale niestety druga część zatarła miłe wrazenia  :- To był koszmar... bezsensowne dialogi, kiepskie efekty, absurdy (Liu Kang w formie smoka zapomina że ma skrzydła i spada z dachu na ziemię ???) i przeładowanie postaciami  :'( A miało byc tak pięknie...

No ale i tak Street Fightera bije na głowę  ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Daczek84

A z innej beczki.Chetnie zobaczylbym ekranizacje Devil May Cry. Ciekawe kto gralby Dantego :)Obstawialbym kogos z Polski-moze pana Rubika ;D ;D ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno jest w planach... ale tych gier w planach jest już tak wiele że aż strach. jak kiedyś to wszystko na raz zrobią to człowiek w kinie poczuje się jak przed konsolką  ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trwają prace nad filmami na podstawie:

Studio LIONSGATE robi  Kane & Lynch

CastleBright Studios  robi Broken Sword

Davis Films  robi ONIMUSHA - Oooww YYYYYYYYYEEEEEEHHHH!!!!

szczegóły:

Broken Sword - wydarzenia z filmu będą miałay miejsce tuż po Broken Sword: The Shadow of the Templars.

W produkcji wezmą udział. Twórca serii Charles Cecil, i producent gry Revolution Software - więc jest szansa na naprawdę dobre kino.

ONIMUSHA - reżyser Christopher Gans (SILENT HILL), budrzet 70,000,000$. Historia ma opowiadać o samuraju który wyrusza by uratować swą ukaochaną i przy okazji świat przed plagą demonów.

O K&L narazie niewiele wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki za ekranizacje Onimushy.Świetne gry i to każda z części ;D no i te 70 baniek pozwala mieć nadzieję że coś z tego będzie plus reżyser(dobre Silent Hill).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekawa co wyjdzie z tego "amatorskiego" MGS'a, którego kręci Hive Division.

A nóż widelec się okaże, że im coś fajnego wyjdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym bo nigdy nie za wiele MGSa  ;D

Produkcje fanowskie mają właśnie szanse być ciekawe bo robią je zapaleńcy kochający daną rzecz. Na drodze staje im niestety kasa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Buson

Ja czekam na "warcrafta" nad którym prace się niedawno rozpoczęły, i Diablo nad którym prace mają się rozpocząć pod koniec roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby co devil may cry wyszedl rowniez w postaci anime :)

Mi z kolei najbardziej podobalo sie przerzucenie wczesniejszych watkow final fantasy VII jako anime "Last Order" szkoda ze takie krotkie i konczy sie nie wyjasniajac jak cloud spotkal sie w avalanche i kto kuzwa byl na tyle kozakiem by zabic Zacka :) tym co jeszcze nie ogladali polecam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i kto kuzwa byl na tyle kozakiem by zabic Zacka :) tym co jeszcze nie ogladali polecam !

Heh... Zack kozakiem? Z Sephirotem nie poskakał  ;) Cloud za to dał radę  :D

A tak serio nawet w świecie FF odpowiednio silny sztrzał zabija (nie podczas walki ofkoz  ;) dzieje się to jedynie w filmikach). Mnie się podobał sam Advent Children  :D Te postacie namaksowane na 255- miodzio  8D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja czekam na "warcrafta" nad którym prace się niedawno rozpoczęły, i Diablo nad którym prace mają się rozpocząć pod koniec roku.

Gdzie to wyczytales ?? Poprosilbym o link :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, diablo... już nie mogę się doczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Frozen

ja czekam na ekranizajce HALO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie swietne byly residenty - szczególnie pierwsza czesc trzymala klimat (odrazu przypomnialo mi sie jak gralem re 1,2 i 3 na psx :)

silent hill tez zajebiscie fajny :))

mógłby powstac film "Killzone" i "Uncharted"

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym zobaczyć kiedyś Altaira lub Drake'a na dużym ekranie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi