Skocz do zawartości
bolek

Spider-Man 3

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli mam dostać bana, to chcę odejść w wielkim stylu...

Spiderman 3

Wstęp

Zawsze lubiłem Spider-Mana. Był on jedyną postacią komiksową, którą lubiłem oraz szanowałem... Nawet nie wyobrażacie

sobie mojej radości, kiedy usłyszałem, że kręcą o nim film, który w przyszłości okazał się wielkim hitem.

Oczywiście zrobiony remake w postaci Spider-mana 2, który (jak to zwykle bywa w kontynuacjach) okazał się niewypałem...

Twórcy nie poddali się i zaczęli robić Spider-mana 3... Osobiście przypadł mi do gustu,

więc z wielką chęcią zakupiłem grę...

spider-man-3-the-game_2306.jpg

Grafika

Grafika jest śliczna!!!! Gra świateł jest wspaniała- dosłownie każda postać ma swój cień !Szczególne wrażenie zrobiły na mnie okna (świetnie wyglądają nocą),

podobnie jak i woda... Postacie porażają dbałością o szczegóły, co prawda oczy Petera Parkera wyglądają trochę

zezowato, ale można się do nich przyzwyczaić...Animacja jest fantastyczna! Ruchy spider-mana w czasie walki

przebijają Uncharted i Assassin's Creed razem wzięte! Niestety, w grze występują spadki fps i to w dość fajnych

momentach- podczas huśtania się na linkach.

Spider-Man-3---New-Goblin-v.jpg

Dźwięk

Aktorzy (którzy grali w filmie), odpowiadający za głos spisali się znakomicie ! Każda postać przeżywa daną chwilę...

Muzyki w grze praktycznie nie uświadczymy (podobnie zresztą było w poprzednich spider-manach)... Jeżeli chodzi o walkę,

to dźwięki towarzyszące jej są niesamowite !! Po każdym ciosie, przeciwnik wydobywa z siebie zawsze inny jęk..

Po prostu coś niesamowitego...

spider-man-3-black-suit-big.jpg

Gameplay

Sterowanie, wbrew moim wcześniejszym obawom, są bardzo proste. Jeden przycisk odpowiada za lekkie uderzenie,

a drugi za mocne. Gdy będziemy trzymać R1, przyciski te, zupełnie zmienią swoje znaczenie (np. po wciśnięciu R1+ kwadrat,

Spidey będzie odbijał się od przeciwników niczym bumerang odbierając przy tym im życie)... Świetnie ukazano tutaj pajęczy zmysł!

Można go użyć na dwa sposoby:

1. Świat staje się niebieski, a my widzimy zaznaczone na żółto różne tropy, przejścia, a nawet przeciwników ukrywających się

za ścianami !!

2. Trzymając odpowiedni przycisk, aktywujemy zwolnione tępo. Dzięki niemu, możemy między innymi unikać kul i robić efektowne kontry

(przydają się podczas walk z bossami). W pewnych misjach na czas, kiedy trzeba działać szybko, warto właśnie zwolnić czas i zastanowić co i jak...

Jedyna rzecz, do której mogę się przyczepić to skoki. Po prostu lipnie je zrobiono. Żeby dalej skoczyć, trzeba

trzeba dłużej przytrzymać przycisk. Ok, nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby nie to, że samo "ładowanie skoku" trwa aż 4 sekundy !!!

Oczywiście można przecież "ładować" w czasie biegu... Ale wierzcie mi... To jest zupełnie niepraktyczne...

Warto też wspomnieć o zadaniach pobocznych, które urozmaicają rozrywkę i, co najważniejsze, nie nudzą się!

spiderman3.jpg

Podsumowanie

Spider-man jest dobrą, które mogę polecić każdemu, któ lubi gry zręcznościowe i bijatyki oraz tym, którzy są fanami serii

Plusy

+Grafika i animacja postaci

+Przerywniki

+Genialne obmyślane "huśtanie"

+Pajęczy zmysł

+Duuuuużo kombosów

+Multum różnorodnych zadań pobocznych...

+Świetne wykorzystanie sensorów ruchu (szczególnie w ostatnim etapie, gdy latamy New Goblinem)

Minusy

-Kulejąca Animacja

-Tylko 4 (!) misje związane z fabułą filmową na 42 wszystkich...

-Lipne skakanie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie czy ta wersja spidermana procz grafiki różni się czymś od tej na ps2 ? Poprostu najpierw spytam zanim zjade omijając grafike oczywiście bo na ps3 jej nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Smyczprj napisał:
Ja mam pytanie czy ta wersja spidermana procz grafiki różni się czymś od tej na ps2 ? Poprostu najpierw spytam zanim zjade omijając grafike oczywiście bo na ps3 jej nie widziałem.

Niestety nie mam porównania... Z tego co słyszałem, w w wersji ps3 po ulicach chodzi więcej osób, możesz robić zdjecia, jest więcej misji, no i jak wspomniałeś 100 rzy lepsza grafika....

EDIT: A jednak są wielkie różnice !*

*Patrz post Smyczprj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Bolek, tak trzymać ! Recka na wysokim poziomie, szacun.

Mimo to, że mogłes sie narazić na nabijanie ze strony niektórych osób, że "grasz w takie gry jak Spider-Man ?!" - ahehe, wiem jak to jest ;f

Wg. mnie fajna gra ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja recenzja z tego co widze jest całkiem sprzeczna i dotyczy wersji na ps2 więc może komuć się to przyda może wyciągnie średnia z 2 recenzji ;p Nie oceniam grafiki i być może niektóre błedy zostały poprawione ale i tak napisze co myśle o tej grze.

Więc nie komentuje grafiki bo grałem na ps2. Ogólnie uważam że gra jest lipna ponieważ jeśli wykonasz główne zadania to skończysz ją w 3-4 godziny. Fakt fajnie się skacze i śmiga między budynkami na tej sieci ale uważam że w poprzedniej części było to lepiej zrobione. Jeśli chodzi o poboczne zadania to są one tak tępe jak w assasins creed. Jakieś tam gangi jeśli dobrze kojarze i zadania w stylu gośc mi zabrał walizke "spidey" skocz i ją przynieś , pobij grupke gości albo dostarcz paczke na czas lub rozbrój bombe. Fajnie może się je wykonywać z 2-3 razy i już się nudzą a jak się nudzą to pozostaję nam te 3-4 h na spokojnie bez pośpiechu gdzie zadania również polegają na "idź" "znajdz" "przekop wszystkich" itp. Jeśli chodzi o system walki z tego co kojarze bo jakiś czas temu w to grałem i podkreślam że na ps2 to też w poprzedniej części był lepiej zrobiony niema tu np. wieszania gości na latarniach itp. Powiedziałbym a wręcz stwierdził że system walki jest mało przyjemny i nie daję takiej satysfakcji zę łał jestem spidermanem ;p Uważam że ta częśc jest gorsza od poprzedniej i jest to kolejna gra typu zrobiliśmy film to zrobimy i grę. Oczywiście nikt nie powinien cię zjechać za to że takie gry kupujesz bo fakt że to śmiganie między budynkami czy wspinanie się na najwyższy budynek a potem skok w dół jako spiderman jest bezcenne. Moim zdaniem ogólnie brakuje tu tego "czegoś" i w fabule i zadaniach co wciąga i powoduje że przyjemnie jest być chociaż na chwile spidermanem i chronić te mało interaktywne miasto. Jeśli chodzi o muzyke, dzwięki itp to muzyki nie kojarze (to może być + lub -) ale teksty przechodniów jak zwykle są takie same i wkółko się powtarzają tak jak w przypadku assasins creed. Podsumowując warto wejśc na budynek skoczyć w dół pośmigać sobie na sieci między budynkami z 15 min i to tyle co z mojej strony bym w tej grze polecił. Dałbym jej z 3,5-4 na 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Hłanu napisał:
Bolek, tak trzymać ! Recka na wysokim poziomie, szacun.

Mimo to, że mogłes sie narazić na nabijanie ze strony niektórych osób, że "grasz w takie gry jak Spider-Man ?!" - ahehe, wiem jak to jest ;f

Wg. mnie fajna gra ;]

Powiem Wam że granie w S-M nie jest przecież czymś złym, sam miałem chęć kupić tą grę, ale zanim cos kupie muszę to jednak zobaczyć, chocby na filmiku... zatem czy to S-M, czy pokemony to gramy na co mamy ochotę! To nasze pieniądze i nasze zainteresowania...

Co do recki prosta, ale może być!! Wydaje mi się że pisana szybko, jakby przed zamknięciem konta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  H@des26 napisał:
Co do recki prosta, ale może być!! Wydaje mi się że pisana szybko, jakby przed zamknięciem konta

Masz racje Ale jak widać zbanowany nie zostałem Obiecuję, że moje następne recenzje będą lepsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe... czarnoksiężnik ze mnie normalnie przewiduję to & owo...

Może se dzialalnośc założę??...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  H@des26 napisał:
Hehe... czarnoksiężnik ze mnie normalnie przewiduję to & owo...

Może se dzialalnośc założę??...

wiesz Hades wystarczylo przeczytac pierwsze zdanie w recenzji i bylo wiadomo o co chodzi <rotfl>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Sucre napisał:
wiesz Hades wystarczylo przeczytac pierwsze zdanie w recenzji i bylo wiadomo o co chodzi <rotfl>

No popatrzcie... zaczyna się off.. wiec nie bede z Tobą kontynuował dyskusji nt rozlanego mleka!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  H@des26 napisał:
No popatrzcie... zaczyna się off.. wiec nie bede z Tobą kontynuował dyskusji nt rozlanego mleka!!

:| nie rozumiem o co ci chodzi ale skoro nie chcesz rozmawiac to nie >_>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Sucre napisał:
:| nie rozumiem o co ci chodzi ale skoro nie chcesz rozmawiac to nie >_>

O to chodzi że z recenzji wchodzimy na offtopa, a z offtopa możemy zejść na hmm samo dno, do kosza, mówiąc prościej zamkną temat!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  H@des26 napisał:
O to chodzi że z recenzji wchodzimy na offtopa, a z offtopa możemy zejść na hmm samo dno, do kosza, mówiąc prościej zamkną temat!!

oki niech bedzie ale jakby nie patrzec to bylo i tak do recenzji (bo to o tym banie jest w niej wspomniane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gierka ogólnie spoko ale za łatwa mozna ja przejsc uzywajac jednego komba !!! - przeciwnicy sa po prostu podatni na 3 rodzaje komba - wybieramy te które najłatwiej nam wklepywać :P przez co walka szybko sie nudzi i nie sprawia emocji (przeciwnicy nawet bossowie blokuja sporadycznie ) fajnie rozwiazane QTE nie wiem czy ktos o tym wspominał co do poruszania sie po miescie za pomoca pajeczyny naprawde wyglada to spoko i realistycznie. ja dałbym 6/10 fani spidera niech dodadzą oczko do oceny <mruga>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 4.11.2009 o 23:31, senior napisał:

gierka ogólnie spoko ale za łatwa mozna ja przejsc uzywajac jednego komba !!!

można, ale byłoby to ciężkie i zbyt irytujące do wykonania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi