Skocz do zawartości
ONE

Asura's Wrath

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie to wygląda. Nie chodzi nawet o grafikę, ale przynależność gatunkową. Kolejna rąbanka w stylu Klatosa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za duzo jeczenia i wycia w tym trailerze, tej produkcji juz podziekujemy. Next........

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbiję trochę temat i powiem że na US Store pojawiło się demo, za niecałe 5 minut będzie na dysku, ogram to zedytuję posta i wypowiem się co myślę o tym, bo póki co to średnio mi się to widzi.

Edit:Ta gra zapowiada się na jedno wielkie nieporozumienie, miałem małą nadzieje że jednak wyjdzie coś ciekawego z tego, ale po jednej walce z bossem (Yup, chodzi o tego z zapowiedzi) mogę odradzić tracenia czasu na choćby samo demo. Gra "przekoksowana", gramy postacią która wspominając rodzine dostaje jakiegoś mega-power-up'a i rozwala wszystko co napotka :whistling:

Przy okazji, nie rozumiem o co chodzi z tym traceniem rąk w obu walkach, tak by została jedna (Z bodajże ośmiu), ale nie będę się doszukiwał czegoś sensownego w takiej mocno absurdalnej grze, liczyłem na chociaż małą nutkę realizmu

Edytowane przez Chmurowaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam już rano ograłem demko, właśnie z PSS USA. Mamy 2 walki dostępne z dwóch różnych rozdziałów. I muszę przyznać, że dosyć dużo skryptowanych akcji a także bardzo prostych QTE. Gra graficznie nie jest arcydziełem, ale jest ok. Natomiast martwi mnie właśnie ilość OTE i skryptów, mam nadzieję, że w pełnej wersji nie będzie ich aż tylu, albo żeby QTE były trochę trudniejsze, bo inaczej szybko będzie się nudzić. Owszem walki wyglądają przekozacko, jeśli ktoś lubi takie absurdalne klimaty, gdzie przeciwnik jest większy od planety.

Mnie ogólnie gra pasuje, szkoda tylko, że zamiast ostrych gitarowych kawałków jak na trailerach jest wyniosła symfoniczna muzyka, uważam, że takie ostrzejsze kawałki bardziej podkręciły by klimat gry i walk. Bo głównie na tym opierać się będzie gra, na walkach, toczonych w wielu przestrzeniach, nawet w kosmosie :D

Sam na pewno chętnie kupię i zagram, ale już wiem, że zrobię to po obniżce.

Edytowane przez Blaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurduple z kraju kwitnącej wiśni zesrają się w nachy przy tym tytule, a w Europie czuje że gra tylko dla wielbicieli tego typu klimatów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm...prognozy nie są zbyt zachęcające,pewnie będzie to tylko gra dla prawdziwych fanów gatunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra sama w sobie bardzo przypomina mi Dragon Balla :P

Może fajnie się ogląda tę grę, ale samo granie nie jest specjalnie przyjemne.

Edytowane przez Myron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj ograłem demko. Po dwóch minutach chciałem wyłączyć i napisać na forum ,,hahahah ale g...o", ale coś mnie zatrzymało i po ograniu obu walk z demka o zgrozo gra mi się spodobała. Coś jest w niej szalenie-szalonego :) co mi się spodobało. Natomiast główne dwa minusy - długość filmików i poziom trudności. Mam nadzieję, że to co w demku dali to poziom very easy, bo jak nie to żenada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj ograłem demko. Po dwóch minutach chciałem wyłączyć i napisać na forum ,,hahahah ale g...o", ale coś mnie zatrzymało i po ograniu obu walk z demka o zgrozo gra mi się spodobała. Coś jest w niej szalenie-szalonego :) co mi się spodobało. Natomiast główne dwa minusy - długość filmików i poziom trudności. Mam nadzieję, że to co w demku dali to poziom very easy, bo jak nie to żenada.

Mi gra od razu przypadla do gustu. Klimacik wylewa sie z ekranu no i ci zajebisci bossowie. Mioooooood. Troche drazni to cale "strzelanie" ale ogolnie demko dalo rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi gra od razu przypadla do gustu. Klimacik wylewa sie z ekranu no i ci zajebisci bossowie. Mioooooood. Troche drazni to cale "strzelanie" ale ogolnie demko dalo rade.

No własnie z tym strzelaniem nie bardzo kumałem, rozumiem, że trzeba lewą gałką najechać na odpowiednie miejsce i trójkąt nacisnąć, ale gra jest o tyle łatwa, że nie sprawdzałem nawet controlsów, a gładko mi sie grało i nawet nie wiem czy tam można zginąć.

P.S. Gdzie jest temat Dark Souls??? Zniknął mi z listy tematów.

Edytowane przez dwaduzepe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. Gdzie jest temat Dark Souls??? Zniknął mi z listy tematów.

Mam takie samo pytanie.Gdzie jest Dark Souls ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podziękuję tej produkcji jak i większości produkcji CAPCOM. Ta gra to chyba ten sam silnik co SFVI i cała reszta. Akurat odnośnie tej firmy to dobre gry skończyły się na Resident Evil 3 i 4. Nigdy więcej nic od CAPCOM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podziękuję tej produkcji jak i większości produkcji CAPCOM. Ta gra to chyba ten sam silnik co SFVI i cała reszta. Akurat odnośnie tej firmy to dobre gry skończyły się na Resident Evil 3 i 4. Nigdy więcej nic od CAPCOM.

Oj głupoty piszesz kolego.Z jednym to się zgodzę,że nie każda gra jest od nich dobra,ale większość stoi na bardzo dobrym poziomie.Choćby niedoceniony Splatterhouse :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takze napisze co sadze po zagraniu w demko, zupelnie inna gra, dziwna ale fajna. Klimat, muzyka, walki cos innego, pewnie nie kazdemu to sie spodoba ale ja chetnie pogram w cala wersje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ogólnie bardzo sceptycznie podchodzę do tego typu gier. Jedyna gra, która mi się naprawdę spodobała to God of War,ale ta Gniew Asury mnie pozytywnie zaskoczył. Właśnie ograłem demo i naprawdę na nudę nie mogłem narzekać. Trochę szkoda, że pokazali samych bossów, ale to będzie chyba główny aspekt gry i moim zdaniem wyszedł całkiem całkiem. Nie wiem jak Wy, ale ja czekam na pełną wersje.

A odnośnie kolegi co tak narzeka na Capcom to jest w błędzie. Po pierwsze to jak już RE 1 i 2,a nie 3:/ po drugie RE5 była bardzo dobra, SF, MvC?! Może ich polityka nie jest naj lepsza, ale gry robią dobre.

P.S. Asura śmiga na UE, a do silnika nie można mieć zastrzeżeń.

Edytowane przez Seto Da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj miałem wreszcie trochę czasu i mogłem ograć demo i... podobało mi się :thumbsup: Świetny klimat 'boskości i nierealności' pasuje idealnie do takiego sposobu narracji. Walki fajne i nie zraziło mnie nawet QTE. Szkoda, że tylko dali dwie walki, bo bardzo jestem ciekawy jak wypada reszta rozgrywki.. będzie chyba jeszcze coś poza walkami..? Wcześniej myślałem, że nawet nie looknę w jej kierunku, po demie jestem nawet zainteresowany :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie gra też się spodobała, ale kupię Kingdoms of Amalur, a na Asure poczekam aż stanieje albo używkę kupię.

BTW super cytat Clarksona:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem świeżo po zakończeniu gry, więc wrażenia będą na gorąco.

Pozycji tej na pewno można wiele zarzucić - a to że samograj, że łatwa, ze krótka. Wszystkie te zarzuty na pewno mają rację bytu, ale powiem jedno - ja bawiłem się przy niej wyśmienicie.

Motyw z odcinkami - GENIALNY, od razu przywodzi na myśl anime typu Dragon Ball, czy Captain Tsubasa (z wiadomych przyczyn bliżej je do tego pierwszego), gdzie odcinek kończy się w najciekawszym momencie, co automatycznie uruchamia syndrom "zagram jeszcze jeden odcinek" :)

Klimat wprost wylewa się z ekranu, widowiskowość przytłacza chyba wszystkie gry jakie widziałem (w końcu w jakiej innej zmierzymy się z przeciwnikiem większym od planety?).

Jak widać po tym co napisałem, jestem wprost zachwycony pozycją, aczkolwiek raczej bardziej samą historią i sposobem jej przedstawienia niż gameplayem.

Osoby, które - podobnie jak ja - za młodzieńczych lat leciały szybko do domu aby obejrzeć kolejny odcinek Captain Tsubasa, czy Dragon Ball będą się tutaj czuły jak w domu.

Ja osobiście bardzo polecam, aczkolwiek niekoniecznie za pełną cenę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu coś się ruszyło, fajnie to opisałeś chodź ogólnie nie jestem fanem mangi/anime ale stylistyka ta w grach mi nie przeszkadza, ba w niektórych uwielbiam (starsze ffy czy catherine). Chcesz sprzedać/wymienić swoją sztukę?? o używkę bardzo trudno póki co a jestem bardzo zainteresowany chodź jak pisałeś uważam że gra nie jest warta 199zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra skrobnę coś jako druga osoba na forum która ogólnie już w to grała/gra. Jestem w ponad połowie (czyli jakieś 4 godzinki za mną),

póki co najlepszy na raz tytuł w jaki grałem... Niestety na raz, gdyby miała jakiekolwiek "replaybility".

Muzycznie cudo - od czasów nier nie słyszałem lepszego soundtracka (10/10)

fabularnie - jest lepiej niż dobrze, przede wszystkim oryginalnie i o dziwo dorosło (porownania do serii dragon ball jednak nie są do końca na miejscu) (8+/10)

grafika - żaden cud chodź design (nie mylić z grafiką) to mały "masterpierce" i od czasów okami czegoś takiego nie widzieliście (7-/10)

gameplay i tu największa bolączka - dość sztywny i monotonny chodź na ekranie dostajemy istny pokaz fajerwerek 100% czasu, my wciskamy x a główny bohater rozpindala pół planety... (5/10)

Jako że gry nie skończyłem sugerowana osobista ocena na ten czas to 7/10 a po przejściu się pozbywamy gdyz za drugim razem kiedy znamy już historię okaże się mega średniakiem na 5-/10.

Mam to szczęście że jako osoba zaprzyjaźniona z sklepem osiedlowym w moim mieście mogłem go dziś kupić za 189 - jutro oddać i w piątek otrzymać bez dopłaty sfxtekken także póki co osobiście widzę same plusy - nie będę stratny pieniężnie.

A dla chcących kupić za 189/179 poczekajcie aż stanieje do 89, dla mnie ten tytuł jest tyle wart.

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że piszesz bo chciałem pograć coś w pokroju GoW III a to nie pierwsza taka opinia jaką czytam o tej grze.

Wczoraj znalazłem coś takiego z gier w tym stylu:

mam nadzieję, że warto będzie czekać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jadę 15 rozdział z 18 dostępnych... krótko ale muzycznie często mam ciary:

sytuacja: lecisz na zbity pysk do przodu strzelasz do wszystkiego co się rusza, dookoła wybuchy itp i w tym czasie wali mnie totalnie w ryj taki utwór muzyczny:

dla mnie soundtrack to absolutnie maksymalna nota!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką samą,komfortową, sytuacją jak Zdun - na dniach będę mógł mieć gierkę do ogrania i potem zwrot - zapowiada się kapitalnie, choć nie powiem żebym nie żałował że Capcom nie zrobił z tego drugiego DMC - tak świetny art-design w połączeniu z konkretnym systemem walki i takim poziomem empy jaki jest obecny... aż ciary przechodzą jak człowiek pomyśli jaki to by mogł być wygar.

A co do gierki którą podlinkował shemaforash to niestety będzie chyba ex na XboxLive, a szkoda bo taki slasher w Slainowskich klimatach to byłoby TO.

Edytowane przez Danny Boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończone... Ogólnie ostatnie 3 rozdziały z bomby zmiana klimatu o 180 stopni (niestety na gorsze), ogólnie tytuł oceniam na 8-/10 za pierwszym razem (około 7 godzin na normalu) i po tych 7 godzinach ocena spada do 5/10, totalnie nic gra nie oferuje (no chyba że ktoś się rzuci na platynę dla której trzeba tytuł zakończyć minimum 3 razy - są tacy zboczeńcy?? trophy typu s rank na hardzie we wszystkich rozdziałach...)

polecam na raz i nie polecam za te pieniądze które chwilowo jest warta...

utrzymuje soundtrack to MISTRZOSTWO - dla tych co kumają porównanie muzyki do tej z nier mile widziane!!! do samego końca.

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi