maniutek1996 1 Napisano 25 Kwiecień 2011 Witam przymierzam się do kupna shurikenu, czytałem że to fajna zabawka, ale nigdzie nie znalazłem techniki rzutów i tp. Może ktoś ma shurikena i wie jak go trzymać i rzucać. Ja znalazłem 2 fajne. http://allegro.pl/shuriken-6-ramion-naruto-ninja-wroclaw-okazja-i1557810662.html czytałem że te ponad 5 ostrzy płytko się wbijają, ale za to 99 razy na 100 rzutów, a te 4 ramienne wbijają sie 19 na 20 rzutów, ale jak trafi to wejdzie głęboko. http://allegro.pl/gwiazda-gwiazdy-rzutka-kohga-ninja-4-ramion-silver-i1579391077.html Doradził by mi ktoś czy takie się nadają (nie wymagam dużo, po prostu chce sprawdzić czy to mnie kręci :P) jeśli nie to może jakiś link :) Z góry dzięki i pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExiledDiclonius 7 Napisano 26 Kwiecień 2011 Doradził by mi ktoś czy takie się nadają (nie wymagam dużo, po prostu chce sprawdzić czy to mnie kręci :P) jeśli nie to może jakiś link :) Tak jak jest napisane na samych aukcjach służą one głównie w celach dekoracyjnych. Porzucać da radę, lecz z pewnością nie są one wyważone, więc na wiele się nie zdadzą. Przy okazji podpowiem, iż 4 ramienny shuriken z lewej strony pokazany na zdjęciu drugiej aukcji potrafi się dość mocno wbić w drewno, aczkolwiek ma taką wadę, iż musisz rzucać tylko jedną jego stroną BTW. Chyba za dużo naruto się naoglądałeś 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniutek1996 1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Hehe :P Naruto to ja nie oglądam, mało tego, nie cierpię tej bajki. Kupie porzucam i zobaczę, czy mi się spodoba. Jednak patrząc na allegro nie ma droższych (są ale typowo ozdobne, jakaś czaszka obracająca się po sierodku itp.) Mam jeszcze jedno pytanko, znasz się na tym? Czy tylko mówisz tak jak ci się wydaje? Jeśli znasz się to, czy mógł byś mi jeszcze coś doradzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExiledDiclonius 7 Napisano 26 Kwiecień 2011 Hehe :P Naruto to ja nie oglądam, mało tego, nie cierpię tej bajki. Kupie porzucam i zobaczę, czy mi się spodoba. Jednak patrząc na allegro nie ma droższych (są ale typowo ozdobne, jakaś czaszka obracająca się po sierodku itp.) Mam jeszcze jedno pytanko, znasz się na tym? Czy tylko mówisz tak jak ci się wydaje? Jeśli znasz się to, czy mógł byś mi jeszcze coś doradzić? Nie wydaje mi się. W domu rodzinnym mam 2 takie same shurikeny, zakupione oczywiście w celach ozdobnych. jeden o którym wspomniałem, oraz jeden 6 lub 8 ramienny (dokładnie już nie pamiętam). Mimo wszystko kto by się nie pokusił aby tym nieco porzucać i jedyne co Ci mogę powiedzieć, iż i tak to szyko się nudzi. Odnośnie rzucanie nie mam żadnych rad poza tą w poprzednim poście. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniutek1996 1 Napisano 26 Kwiecień 2011 http://allegro.pl/gwiazdka-ninja-meteor-5-ramion-pokrowiec-i1578260478.html zastanowię się jeszcze nad tą :) Dzięki Jeśli nie ma na tym forum więcej osób interesujących się shurikenami to chyba temat do zamknięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OwlPL 33 Napisano 26 Kwiecień 2011 http://allegro.pl/gw...1578260478.html zastanowię się jeszcze nad tą :) Dzięki Jeśli nie ma na tym forum więcej osób interesujących się shurikenami to chyba temat do zamknięcia. Akurat shurikenami nigdy nie rzucałem (choć wiem trochę o tym rodzaju broni), ale mam spore doświadczenie w rzucaniu nożem.Pytanie do Ciebie, do czego Ci to potrzebne? Shuriken to nie broń obronna,ba nawet zaczepną trudno ją nazwać, skoro większość gwiazdek które jako tako latają (posiłkowałem się tutaj internetem), nie posiada ostrzy które mogą skutecznie zranić przeciwnika.Przypuszczam więc że dla szpanu. Tylko co to za szpan , który jeśli kupisz dobrze wyważoną gwiazdkę,każdy kolega będzie umiał po minucie treningu powtórzyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniutek1996 1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Powiem ci tak, dla obrony(od pobicia nie ma tyle problemów, co od pocięcia nożem), a za razem dlatego że to sprawia mi ogromną przyjemność trenuje boks, shurikenem chce sobie o tak porzucać. Nie wiem w ogóle dlaczego się tak spinasz, złe doświadczenie z taka bronią? Może po prostu zachęcasz mnie do rzucania nożem. Tylko co to za szpan , który jeśli kupisz dobrze wyważoną gwiazdkę,każdy kolega będzie umiał po minucie treningu powtórzyć? Wiem, a może zachęcasz mnie do kupna źle wyważonej gwiazdki ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OwlPL 33 Napisano 26 Kwiecień 2011 (edytowane) Powiem ci tak, dla obrony(od pobicia nie ma tyle problemów, co od pocięcia nożem), a za razem dlatego że to sprawia mi ogromną przyjemność trenuje boks, shurikenem chce sobie o tak porzucać. Nie wiem w ogóle dlaczego się tak spinasz, złe doświadczenie z taka bronią? Może po prostu zachęcasz mnie do rzucania nożem. Wiem, a może zachęcasz mnie do kupna źle wyważonej gwiazdki ? :P Stary, ja się nie spinam, pytam tylko po co?Uderz w stół a nożyce się odezwą, prawda :whistling: Jako osoba z pewnym nazwijmy to doświadczeniem(sporo lat w wojsku) z rożnymi rodzajami broni,ciekawi mnie po prostu do czego chcesz używać czegoś akurat tak nieprzydatnego jak shuriken.Zresztą rób co chcesz, tylko zadając pytania na forum nie oczekuj że zawsze dostaniesz odpowiedź taką jaka sobie akurat życzysz. Moje ostatnie słowo w tym temacie, bo po prostu nie chce żeby stała się Ci krzywda, pomyśl proszę na spokojnie ,jak facet wyciągnie nóż stojąc metr od Ciebie, co mu zrobisz shurikenem?Mocno obawiam się ze nawet ręki do rzutu nie zdążysz podnieść.Prawda jest taka że jak ktoś wyciąga nóż to masz trzy metody samoobrony: 1)Zastrzelić atakującego 2)Mieć większy nóż lub/i lepiej umieć się nim posługiwać 3)Szybko biegać Edytowane 27 Kwiecień 2011 przez OwlPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExiledDiclonius 7 Napisano 27 Kwiecień 2011 (edytowane) Maniutek to zastanów się czy to zabawy czy dla obrony. Jak dla obrony tak jak to napisałeś w ostatnim poście to mnie ostro rozbawiłeś, gdyż to nie jest broń obronna. Do tego aby zranić przeciwnika trzeba stać mimowszystko w danej odległości, gdyż nikogo nie pchniesz shurikenem ręcznie, gdyż sam byś się przy tym ostro pociął, a z pocięciem kogoś też życzę powodzenia. Jeszcze dodam, iż nawet jak by ktoś ciebie gonił, a ty byś postanowił na ślepo rzucić "gwiazdką' masz większe prawdopodobieństwo zabicia niż odstraszenia przeciwnika, a na sali sądowej nikt by ci nie uwieżył w samoobronę, nawet jak chłopaki mieli by w ręce pałki itp. Edytowane 27 Kwiecień 2011 przez ExiledDiclonius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniutek1996 1 Napisano 27 Kwiecień 2011 Przepraszam OWLPL, może i ja się spiełem. ExiledDiclonius właśnie ja pisałem o tym, ze nie chciał bym do samoobrony używać, ani noża, ani shurikena (shuriken tylko do zabawy), więc nie rozumiem dlaczego cie rozbawiłem, a i OwlPL spokojnie do Iraku się nie wybieram więc noszenie dużego noża i doskonałe władanie nożami się nie przyda. (Na zwyczajnych pijaczków i małolatów z scyzorykiem wystarczy jakiś unik/odskok i przyłożenie, choć bardziej preferuje ucieczkę, a jak się trafi ktoś lepszy to boks się przyda, idzie się nauczyć na treningach szybkiego uciekania heh) Dzieki i pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExiledDiclonius 7 Napisano 28 Kwiecień 2011 Z tego co napisałeś jasno wynikało, iż dla obrony i zabawy, w każdym razie jak można inaczej to zrozumieć :D Powiem ci tak, dla obrony(od pobicia nie ma tyle problemów, co od pocięcia nożem), a za razem dlatego że to sprawia mi ogromną przyjemność trenuje boks, shurikenem chce sobie o tak porzucać. Pradopodobnie źle ułożyłeś zdanie, więc nie miej pretensji, iż ktroś ciebie nie zrozumiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach