dzumper 0 Napisano 3 Maj 2011 Cześć. Czy moglibyście złożyć mi jakiś komputer do 1000zł ? Może być maksymalnie 200zł więcej. Taki w miarę dobry. Z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 3 Maj 2011 nie lepiej poszukac ci na takie pytanie forum typowo komputerowego? a tak od siebie. czy do kompa potrzebujesz, zeby szukac ci napedu dvd (ja ze starego kompa bralem), dysku twardego (jak wczesniej), pamieci ram (to samo).... czy wszystkie czesci tj: - plyta glowna - procesor - obudowa - radiator - karta graficzna - dysk twardy - ram - dvd - k+m - karta dzwiekowa - ..... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi 3 Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) Wpadł na forum PS3 z pytaniem o kompa do 1000 zł, desperat :). A tak szczerze, jeśli chcesz odpalać wszystkie nowe gierki to za tysiaka raczej nic nie wytrzaśniesz... Edytowane 3 Maj 2011 przez Rafi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 3 Maj 2011 za 1000 to bedzie mial sama plyte glowna z procesorem, a to troche malo. napisz do czego kompa skladasz? do grania? do internetu? czy moze czegos innego? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 3 Maj 2011 za ok 2 k masz ładny sprzęt, ale za 1k to trochę mało, taki aby działał i nadawał się do neta, bo np do gier to już lipton :/ Chyba, że wyczaisz części z allegro używane, to coś z tego może być :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzumper 0 Napisano 3 Maj 2011 Głównie pod gry. Ale to są gry typu borderlands bo żadnego MW2 nie mam zamiaru na tym odpalać. Nie wiem dlaczego mówicie że 1k to mało. Mój kuzyn 5 lat temu za 2k (teraz ceny się zmieniły) ZŁOŻYŁ sobie komputer na który BF:BC2 chodzi na full (złapał jakiś świetny procek do podkręcania. Z 1.9GHz podkręcił do 2.6GHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 3 Maj 2011 (złapał jakiś świetny procek do podkręcania. Z 1.9GHz podkręcił do 2.6GHz). No super, serio :), no napewno nie będzie to super sprzęt, no i to ma być komp od zera?, typu dysk, napęd itp czy plyta, grafa procek... Jak sama plyta procek i grafika to da rade. Nie lepiej dać do 2k i mieć kompa na jakieś 3 lata ?. Rozumiem ze kuzyn ma kompa fajnego i ciora w gry ale raczej wątpię w to ze komp uciągnol mu Bfa na full w 30 klatkach, no komp ma 5 lat to nie wiem ale musiał części na czarnym rynku kupować, i z Prockiem 1,9~2,6 ) :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzumper 0 Napisano 3 Maj 2011 Właśnie o to chodzi że kupowałem sprzęt razem z nim. Kupować... kupował ram może. Nic więcej. BF chodził na full w więcej niż 60FPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) To kupil Pc-ta z NASA w tamtych czasach, skoro ma ponad 60 klatek na Full. To niech Ci powie jakie ma części i kup to samo, tyle w tym temacie. Edytowane 3 Maj 2011 przez sebek1991 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 3 Maj 2011 :laugh: Jak się składa kompa do grania to zaczynamy od karty graficznej. A ta zazwyczaj kosztuje 1000 złotych i to w średnim przedziale cenowym. 5 lat temu powiadasz? GF 5500? :laugh: :laugh: :laugh: Nie róbmy sobie jaj. 2 tysiące to absolutne mnimum by złożyć absolutnie średniego kompa do grania. Coś lepszego złożysz za 3 tysiące. A potwora za 4-5 kawałków. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 3 Maj 2011 :laugh: Jak się składa kompa do grania to zaczynamy od karty graficznej. A ta zazwyczaj kosztuje 1000 złotych i to w średnim przedziale cenowym. 5 lat temu powiadasz? GF 5500? :laugh: :laugh: :laugh: Nie róbmy sobie jaj. 2 tysiące to absolutne mnimum by złożyć absolutnie średniego kompa do grania. Coś lepszego złożysz za 3 tysiące. A potwora za 4-5 kawałków. Dokładnie jak mówi Kill, weź powiedz jakie ma te podzespoły, bo skoro mu tak gry śmigają więc sam może sobie sprawie starszy model :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzumper 0 Napisano 3 Maj 2011 W weekend napisze w tym temacie wiec prosze o nie zamykanie go. Napisze dokładnie czy coś zamieniał etc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafi 3 Napisano 4 Maj 2011 W weekend? Czyżby matura? Ja też mam ten problem, szkoda że nie poszedłem do liceum, miałbym już po stresie :) A co do kompów to za 1500 można kupić już coś do grania ale nie będzie to żaden sprzęt do extreme gaming, pójdzie sporo gierek ale na nowości nie ma co liczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 5 Maj 2011 tez mysle zeby cos kupic przed wakacjami, szczegolnie i jedynie zalezy mi na tym aby world of warcraft catalyst poszedl i dalo sie w niego grac komfortowo, bo jak se przypomne gre na moim obecnym kompie (2ghz athlon + 512 ramu+gf 7600gt bodaj) to otwiera mi sie noz w kieszeni, screen party. Mysle o jakims laptopie i z tego co sie orientuje to do wowa priorytetem jest RAM, cos mozecie doradzic tak przy okazji tego tematu ?:) i jak cenowo? dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheGrzesiowy 1 Napisano 27 Maj 2011 (edytowane) Jaki polecacie mi dobry komputer do gier,, bo dizsiaj na urodziny dostałem mass effecta 2 i singularity, nawet nie sprawdzam czy mi zadziała bo gothic 3 nie chodzi. Komputer będę używał głównie do gier. Do 2500zl. Nie znam się na tym nic wam nie będę pisał. Jakieś oferty w komputroniku albo gdzieś mi podajcie tak żeby crysis2 chodził. Edytowane 31 Maj 2011 przez TheGrzesiowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 27 Maj 2011 (edytowane) Płyta Główna: Asus M4A79XTD EVO/USB3, AMD790X, DDR3, SATA 2, RAID, FW, GBLAN, ATX, AM3 [359zł] Procesor: AMD Phenom II X4 955 BOX (3,2GHz, Quad Core, 6MB, 125W,AM3) Black Edition [417zł] Karta Graficzna: HIS Radeon 6870 1024 MB pamięci 256 bit-GDDDR5 IceQ TurboX albo Sapphire Radeon 6870 Toxic. [695zł] RAM: Kingston HyperX 2x2GB DDR3-1600 Dual Chanel Kit Non-ECC CL9 Blue KHX1600C9A D3B1K2/4G [155zł?] Zasilacz: Fractal Design Integra 500W( 215zł) Dysk: Seagate ST3500320AS 500GB sATA II 32MB [120zł?] Napęd: Najtańszy [do 60zł] Obudowa: SilentiumPC Brutus 310 razem około 2166zł Wiedźmin 2 spokojnie na Ultra, Crysis 2 na Very High + DX11, a Singularity i Gothic bez problemu na max w ponad 60 fps ;) Edytowane 27 Maj 2011 przez monobloss 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheGrzesiowy 1 Napisano 27 Maj 2011 (edytowane) Dzieki bardzo, a taki komputer mógłby być na crysisa? Procesor: Intel Core i3 530 2,93 GHz BOX<LI>Płyta główna: Asus P7P55D<LI>Pamięć RAM: Corsair DDR3 2x 2GB 1600MHz CL9 XMS3 Core i5 and Core 2 <LI>Karta graficzna: GeForce with CUDA GTS 450<LI>Dysk twardy: 500 GB SATA II<LI>Napęd optyczny: Nero 9 Essentials<LI>Napęd optyczny: DVD+/-RW<LI>Obudowa: Antec Gamer Three Hundred Case - bez zasilacza<LI>Zasilacze ATX: Corsair CMPSU-550VXEU - 550W Pozdrawiam Edytowane 29 Maj 2011 przez TheGrzesiowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 27 Maj 2011 (edytowane) Dzieki bardzo, a taki komputer mógłby być na crysisa? Procesor: Intel Core i3 530 2,93 GHz BOX<LI>Płyta główna: Asus P7P55D<LI>Pamięć RAM: Corsair DDR3 2x 2GB 1600MHz CL9 XMS3 Core i5 and Core 2 <LI>Karta graficzna: GeForce with CUDA GTS 450<LI>Dysk twardy: 500 GB SATA II<LI>Napęd optyczny: Nero 9 Essentials<LI>Napęd optyczny: DVD+/-RW<LI>Obudowa: Antec Gamer Three Hundred Case - bez zasilacza<LI>Zasilacze ATX: Corsair CMPSU-550VXEU - 550W Pozdrawiam Odpalić odpalisz, ale nie na maks ^^ I NNIE KUPUJ Z ALLEGRO GOTOWYCH ZESTAWÓW ! :laugh: Jak się składa kompa do grania to zaczynamy od karty graficznej. A ta zazwyczaj kosztuje 1000 złotych i to w średnim przedziale cenowym. 5 lat temu powiadasz? GF 5500? :laugh: :laugh: :laugh: Nie róbmy sobie jaj. 2 tysiące to absolutne mnimum by złożyć absolutnie średniego kompa do grania. Coś lepszego złożysz za 3 tysiące. A potwora za 4-5 kawałków. Grubo przesadzasz ;), za 2500 masz kompa na, którym odpalisz wszystkie gry na max i w DX11 ( Po za wiedźminem 2 z ubersamplingiem co niszczy nawet GTX580 ) Edytowane 27 Maj 2011 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheGrzesiowy 1 Napisano 27 Maj 2011 (edytowane) Dobra super Edytowane 29 Maj 2011 przez TheGrzesiowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheGrzesiowy 1 Napisano 28 Maj 2011 (edytowane) Grubo przesadzasz ;), za 2500 masz kompa na, którym odpalisz wszystkie gry na max i w DX11 ( Po za wiedźminem 2 z ubersamplingiem co niszczy nawet GTX580 ) To odpalę tego wiedźmina2 czy nie? Edytowane 29 Maj 2011 przez TheGrzesiowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 28 Maj 2011 To odpalę tego wiedźmina2 czy nie? To pisałem do Killa, odpalisz na wysokich spokojnie, ale na ultra z ubersamplingiem nie. bo nawet najlepsze kompy sobie z tym nie radzą ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheGrzesiowy 1 Napisano 1 Czerwiec 2011 (edytowane) Witam mam już nowego kompa. Były małe zmiany, nie jest w nim dokładnie co napisałeś. Ale teraz nie mam nic do komputera, tylko trochę głośno chodzi. Ale każda gra bez problemu na full. Dziś w Mass Effecta 2 zacząłem grać i super. Wszystko płynnie chodzi, nic się nie zacina. Mam Windowsa 7 i dzięki monobloss. Edytowane 1 Czerwiec 2011 przez TheGrzesiowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotfilon 28 Napisano 2 Czerwiec 2011 Ja złożyłem niedawno sprzęcior pod wiedźmina 2 i chodzi w full hd na ustawieniach ultra (oczywiście bez ubersamplingu) procesor E8200 - 250 zł karta Hd6850 - 400-550 2x2GB goodram ddr2 - 200 zł płyta MSI G33M - 150 zł obudowę, dysk i napęd miałem z poprzedniego. wyszło mi trochę ponad 1000zł, a wszystkie gry odpalam w full hd na najwyższych ustawieniach. proca mozesz kupic innego, lepszego - albo quada jakiegoś. obojętnie, bo i tak wszystkie te procki z rodziny e8x00 czy q6x00 kręcą się jak szalone, ja z 2,66 podkręciłem do 3,2 i mi styka, a procek wogole sie nie grzeje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klayman85 10 Napisano 2 Czerwiec 2011 Ja złożyłem niedawno sprzęcior pod wiedźmina 2 i chodzi w full hd na ustawieniach ultra (oczywiście bez ubersamplingu) procesor E8200 - 250 zł karta Hd6850 - 400-550 2x2GB goodram ddr2 - 200 zł płyta MSI G33M - 150 zł obudowę, dysk i napęd miałem z poprzedniego. wyszło mi trochę ponad 1000zł, a wszystkie gry odpalam w full hd na najwyższych ustawieniach. proca mozesz kupic innego, lepszego - albo quada jakiegoś. obojętnie, bo i tak wszystkie te procki z rodziny e8x00 czy q6x00 kręcą się jak szalone, ja z 2,66 podkręciłem do 3,2 i mi styka, a procek wogole sie nie grzeje. A mógłbyś napisać, jaki do tego zestawu dałeś zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotfilon 28 Napisano 2 Czerwiec 2011 A mógłbyś napisać, jaki do tego zestawu dałeś zasilacz? Chieftec CTG-500-80P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach