forel22 76 Napisano 5 Maj 2011 (edytowane) witam dziś spotkała mnie nie miła niespodzianka ,zapukało do mych drzwi 2 policjantow ,zdziwiony pytam o co chodzi a oni na to ,że mam sie zgłosić do nich na komende w sprawie swiadka .Pytali mnie czy znam jakiegoś tam typa X,ja odpowiedziałem ,że nie bo tak faktycznie jest ,jeden z nich stwierdził ze ktoś z mojego telefonu dokładnie 7 lat temu dzwonił do pana X i czy kupowałem od niego jakies tam płyty ,ja im odp panowie tyle w życiu płyt zakupił że nie policzyłbym w tydzien tego ( oczywiście tylko oryginalny soft) a to, że ktoś napisze w ogłoszeniu full legal i nawet hologram gratis ,nie zawsze okazuje sie prawdą (. postanowiłem wpierw zadzwonić do szwagra który jest policjantem i aby mi coś doradził .Stwierdził ,że pewnie złapali jakiegoś typa z nielegalnym oprogramowaniem i pewnie po bilingach telefonicznych doszli do mojego adresu i pewnie jeszcze paru osób ,poinformował mnie też abym najlepiej przejrzał zawartość moich płytek cd i dmuchając na zimne pochował to co uważam za mało legalne,w dodatku kazał mi nie zgłaszać sie na komende póki on nie dowie sie dokładnie o co chodzi ),jutro bede miał informacje jak mam sie zachować w tej sytułacij ,będzie to dla mnie i dla innych osób przestrogą na przyszłość ,aby wiedzieć co i od kogo kupujemy i czy jest to do końca legalne. Edytowane 5 Maj 2011 przez forel22 Zamiast nielegalnego oprogramowania, kup sobie słownik poprawnej polszczyzny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zwickau 0 Napisano 5 Maj 2011 łoco chozi, żem, zliczyłbym, pierw, szfagra, przejżał, dowje, chozi, sytułaci Popraw się 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m4drock 8 Napisano 5 Maj 2011 Znajdź wszystkie pirackie płyty i najlepiej wynieś poza dom. Jak masz nielegalny system to na pewien czas możesz też ukryć dysk. Byłem już w takiej sytuacji i wiem co mówię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stachna01 80 Napisano 5 Maj 2011 Złapali gościa co handlował - nielegalnym softem i tyle, to i tak masz dobrze bo do mnie przyszli z nakazem przeszukania bo gościu na allegro sprzedawała kopie, oraz robił w bambuko innych. Przyszli pokazali nakaz przeszukania i poprosili o wyjaśnienie sytuacji. Ja jeszcze kupiłem jak gościu nie chachmęcił - a później ludzi nabierał - po prostu zbierali dowody, na szczęście mam całość legalnego oprogramowania to mnie to wali sprawdzą i tyle. Co prawda jak uzyskali wszystko co dotyczyło gościa to nie przeszukiwali, ale jakbym powiedział, że nic nie wiem to zapewne by zrobili przeszukanie zatrzymali kompy i jeszcze kazali pisać oświadczenie odnośnie każdego triala. Także lepiej sobie przypomnieć i tyle. A XP idzie kupić za 100 offica tak samo na alledrogo - zalegalizować się i tyle no chyba, że ktoś chce mieć 7 Ultimate, Także nie zdziwcie się jak przyjdą i będą mięli nakaz przeszukania bo kupiłeś coś od kogoś na allegro - ja miałem fakturę i oryginały a i tak przyszli, a co dopiero bez oryginałów coś kupując - nie wiesz kto sprzedaje po 2 stronie czy uczciwy, czy też nie - mało to kradzionych rzeczy na alledrogo Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
forel22 76 Napisano 5 Maj 2011 właśnie biorę się za porządki wiosenne trzeba będzie parę rzeczy których nie jestem w 100% pewny co do legalności się pozbyć . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fyjo 4 Napisano 5 Maj 2011 (edytowane) co do legalności - dawno temu kupiłem windowsa XP, i w pudełku była naklejka, jeśli tej naklejki nie ma już na kompie,to mogę mieć przez to kłopoty? Edytowane 5 Maj 2011 przez Fyjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 6 Maj 2011 co do legalności - dawno temu kupiłem windowsa XP, i w pudełku była naklejka, jeśli tej naklejki nie ma już na kompie,to mogę mieć przez to kłopoty? mozesz miec klopoty jesli ten naklejki nie nalepisz na dowod osobisty :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TJHicks 49 Napisano 6 Maj 2011 Wynieś pirackie płyty i nic Ci nie zrobią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach