Oen1992 2 Napisano 18 Maj 2011 Witam wiem że może tu nie jest właściwy portal ale nie chce szukać na jakiś stronach których nie znam wiec może wy mi pomożecie . Chodzi o to że mam telefon w firmie play dokładnie telefon to : HTC Diesire i w sklepie wyłączyli mi dostęp do internetu gdyż powiedzieli że jak bede korzystał z internetu to bedzie mi lecieć kasa z poza abonamentu . A niedawno przyszło mi takie sms od play: " Internet w telefonie bez obaw o koszty ? To możliwe ! Aktywuj Pakiet 100 MB i ciesz się nielimitowanym dostępem do internetu! Kod: *********** cena 7zł / m-ce. I powiedzcie mi o co w tym wszystkim chodzi jeśli wyśle tego sms to bede mógł kożystać z internetu w tym telefonie ? np w szkole ? bo moge korzystać z internetu w domu bo mam router i nic za to nie płace ale w szkole to już np nie moge... Może ktoś mi to wytłumaczyć? czy jak wyśle tego sms to zapłace za internet 7 zł przez miesiąc ? nie wiem o co w tym wszystkim chodzi pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaltazarGombka 19 Napisano 18 Maj 2011 http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/uslugi/pakiety-internetowe-w-play/index.html tam powinieneś się wszystkiego dowiedzieć, pod cennikiem masz też regulamin. Miłego czytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oen1992 2 Napisano 18 Maj 2011 Tylko ty mi podałeś pakiety ale nie wytłumaczyłeś mi tego... Znajdzie się taka osoba ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaltazarGombka 19 Napisano 18 Maj 2011 Jak Tobie się nie chce czytać, to mi się nie chce tłumaczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 18 Maj 2011 Przecież sam sobie odpowiedziałeś ... W domu korzystasz zapewne przez wi-fi, twój telefon łączy się z jakimś tam punktem dostępowym i dalej w świat po twoim stałym (lub nie) łączu ... W szkole (o ile nie macie hot-spotów) będziesz korzystać z sieci GSM - prędkość zależna od zasięgu, jeśli masz szkołę w Koziej Wólce to może przy dobrych wiatrach załapiesz jakiegoś GPRS'a, w większych miastach możliwe 3G, HSDPA i inne tego typu duperele. Płacąc 7PLN kupujesz pakiet 100Mb - tyle danych możesz pobrać w ramach pakietu, za kolejne po prostu zapłacisz wg cennika operatora (DOCZYTAJ SOBIE). Co do pytania czy to 7zł na miesiąc to nie wiem, możliwe że pakiet jest na krótszy termin np: 2 tygodnie a po upływie 14 dni niewykorzystane pakiety uciekną do Koziej Wólki, to wszystko normuje regulamin promocji lub po prostu cennik oferty (DOCZYTAJ SOBIE). Reasumując; w sklepie wyłączyli ci połączenie z netem ale za samo połączenie się nie płaci, kasa leci za tzw; pakiety czyli ilości danych które zassiesz na telefon; na to wszystko składa się każda otwarta stronka, mail, gg, filmik itp. Najważniejsze to jednak abyś po prostu DOCZYTAŁ SOBIE o cennikach na stronie Twojego operatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CePeeN 402 Napisano 18 Maj 2011 Na miesiąc. Ogólnie rzecz biorąc dobra opcja do synchronizacji z mailem, map i od czasu do czasu jakiejś strony. Przy YT, po paru filmach się okaże ze po transferze. Można zainstalowac 3gWatchdoga i ApnDroida, w celu wyeliminowania przykrych niespodzianek w postaci pustego konta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oen1992 2 Napisano 18 Maj 2011 Na miesiąc. Ogólnie rzecz biorąc dobra opcja do synchronizacji z mailem, map i od czasu do czasu jakiejś strony. Przy YT, po paru filmach się okaże ze po transferze. Można zainstalowac 3gWatchdoga i ApnDroida, w celu wyeliminowania przykrych niespodzianek w postaci pustego konta. A jest jakaś oferta bez limitu ? ze dowolnie moge oglądać np fimy z youtube? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasjo 1 Napisano 19 Maj 2011 Kiedyś miałem wykupiony pakiet 500MB, (chyba kosztowało to 12PLN) ale siorbało z tego pakietu jedynie gdy byłem w zasięgu sieci 3G, jeżeli miałem słabszy zasięg naliczało oddzielnie (jak w cenniku za GPRS). I pod koniec miesiąca musiałem dodać12PLN za ten pakiet (którego nawet w 1/3 nie udało mi się wykorzystać) plus dodatkowa kasa za połączenia GPRS. Być może to się zmieniło, lepiej zadzwonić na infolinię i się dopytać dokładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CePeeN 402 Napisano 19 Maj 2011 Zmieniło się, To co miałeś nazywało sie Play Online w Play Fresh. I za 100 MB kosztowało 5 zł. Teraz 100MB kosztuje 7zł i można korzystać w całym zasięgu Play i bodajże roamingu Plusa. Nieograniczonego pakietowego dostępu do sieci nie oferuje żaden z operatorów. A że Era/TakTak reklamuje że oferuje to nie jest prawda, bo po przekroczeniu pewniej wartości, spada transfer do jakiejś smiesznej wartości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach