Skocz do zawartości
Prosperix

Wypożyczalnia Gier Na Konsole

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem wcześniej ze poszukujecie WYPOŻYCZALNI GIER NA KONSOLE

W Katowicach jest coś na kształt wypożyczalni gier PS3,PS2,Xbox360 a do tego jest jeszcze gralnia

(gdzie mozna pograć na konsoli ps 3 a facet dodatkowo do każdej godziny grania dodaje napoje gratis [produkty Coca Coli]) .

Punkt nazywa się KOBAYASHI GAME POINT Byłem zobaczyć i muszę powiedzieć ze punkt mnie

zaskoczył - faktycznie jest tak jak opisałem. W "gralni" są gry typu fifa , crisis 2, battlefield 2 , medal of honor, dead space 2 i cos tam jeszcze

(troche tego gosc ma - nie wszystko spamiętałem) a co do sklepu wypożyczalni to co prawda nie jest to wypożyczalnia w pełnym

tego słowa znaczeniu ale gry finalnie kosztują tam od 1 zł do 10 zł za dzień grania (trzeba tylko dbać o gry,

czyli oddac je w dobrym stanie). Jedyny minus to lokalizacja - lokal bardzo przyjemny , ale zeby tam trafic

to sie trzeba troche nameczyć. Zresztą podaje niżej link

do fac'a tam jest dokładny adres http://www.facebook....obayashi/101...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Prosperix

Nieźle, a można kupić gry czy tylko wypożyczenie wchodzi w grę (używki? jakie ceny?).

Dojazd nie taki zły bo w sumie przy rondzie, gorzej z parkingiem w Katowicach znaleźć miejsce to niezły wyczyn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Te gry o których mowa zawsze trzeba kupic - dopiero przy zwrocie ma miejsce proces wypożyczenia

Troche to skomplikowane na pierwszy rzut oka , ale finalnie jest to banalnie proste

Przychodzisz do kobayashi - kupujesz - grasz w domu - gra Ci sie nudzi więc wracasz do Kobayashi - odsprzedajesz na takiej zasadzie

[ kupiłeś grę w poniedziałek za 50 zł - grałeś przez trzy dni (czyli do środy) - wracasz do Kobayashi i mówisz ze chcesz ja odsprzedać - on tam sprawdza ile ja trzymałes w domu (czyli 3 dni) i zwraca Ci kasę czyli 44 zł ]

Reasumując: zawsze grę kupujesz na własność za cenę podobną do innych w tego typu punktach, po czym gra Ci sie nudzi więc mu ją odsprzedajesz za cenę pomniejszoną o ilość dni, kiedy ja miałes w domu x cena wypożyczenia czyli w tym przypadku 2 zł na dzień .

Zakup gry = 50

Ilośc dni kiedy ją miałes w domu = 3

Odsprzedajesz za = 50 - (3x2) = 44 zł

Czyli finalnie grałeś w grę przez 3 dni i kosztowało Cię to 6 zł

Czyli niby wybuliłeś 50 zł a tak naprawdę 6 zł, bo gość Ci po 3 dniach 44 zł odda

P.S. Trzeba tylko tę grę co ja chcesz oddać/ odsprzedać miec w takim samym stanie jak w dniu w którym ją kupiłeś - czyli trzeba o nią dbać. Jak porysujesz to albo jej od Ciebie nie odkupi albo odkupi po obniżonej cenie

P.S S. Co do parkingu - parking jest na miejscu (w odleglosci 10 metrów od tego punktu)- zarówno darmowy jak i płatny - czyli sa nawet 2 parkingi

Edytowane przez Prosperix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak panie prosperix ladnie zareklamowales swoj punkt . Przedstawiasz sie jako klient , ktory "przypadkiem" tam trafil a wiesz o dzialalnosci tego punktu bardzo duzo . Zycze powodzenia w biznesie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Faktycznie dużo wiem bo się z gościem zaprzyjaźniłem.

Myslę ze ten punkt jest fajny wiec być może trochę go zareklamowałem a dlaczego nie ? skoro pomysł jest niezły.

Co więcej - jeszcze podam adres

Katowice

ul. Wodna 7

KOBAYASHI GAME POINT

Edytowane przez Prosperix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nawet jeśli to by był włascicielem to pomysl mi się podoba bo za 6 zł np. gierke mieć to elegancko. Na przykład kuilem Ratcheta nudna gra za 50zł oddał bym ją na drugi gidzent o stracił bym 2zł! :P i to mi sie podoba hehe szkoda ze nie mieszkam w Katowicach ;p pomysl genialny :) i gość gry bedzie miał i zarobi na tym bo gra mu sie wróci w tym samym stanie po 3 dniach ale juz 6zł bedzie :) łeb jak sklep gratuluje :) chyba cos takiego sam zrobie hehe u siebie a co mi tam podpieprze Ci pomysl :)

Edytowane przez Grandi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi