Mr.Ming 2 Napisano 30 Marzec 2013 Porównujesz Darksiders2 do Skyrim? A co one mają ze sobą niby wspólnego? Prawda jest taka, że po Dark1 oczekiwania miałem ogromne wobec Dark2 i... mam zdanie jak poprzednicy, że Dark2 to crap, bez klimatu. Takie 5/10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 30 Marzec 2013 No niestety też muszę się przyznać że Darksiders 2 to gra dobra i tylko dobra . Gdy na początku zobaczyłem te elementy rpg czyli levele drop bonusy do broni masa sprzętu drzewka rozwoju itd to myslałem że będzie miazga . Niestety tak nie jest coś nie zagrało, klimat juz nie ta liga, jakoś tak monotonie i na jedno kopyto się zrobiło, zagadki też standard w sumie nic więcej niż widzieliśmy w 1 poza tym patentem z rozdwojeniem gdzie pare fajnych zagadek było ale to za mało . Daję grze 7/10 Pewnie spory udział ma w tym syndrom sequela jak ktoś zacznie od 2 to myślę że przy takim GoW Dark2 ma sporo do zaoferowania . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 30 Marzec 2013 Porównujesz Darksiders2 do Skyrim? A co one mają ze sobą niby wspólnego? Prawda jest taka, że po Dark1 oczekiwania miałem ogromne wobec Dark2 i... mam zdanie jak poprzednicy, że Dark2 to crap, bez klimatu. Takie 5/10. Prawda jest taka, że każdy ma swój gust.Jesli ktoś szuka tu slashera to go nie znajdzie i gra mu nie przypasuje. Ja wolę eksplorację i zagadki niż przeciętny i bardzo prosty system walki z liniowej Jedynki. Darksiders 1 również jest swietną grą, ale nie przez walkę, a przez eksplorację półotwartego świata i przez stopniowe odkrywanie mocy, a także przez zagadki z nimi związane. W Dwójce jest jeszcze więcej swobody i eksploracji. Walka dalej jest "taka sobie", ale mamy też drzewko rozwoju i więcej RPGa co dla mnie jest zmianą zdecydowanie na plus. A co do klimatu - dawno nie widziałem tak klimatycznych miejscówek jak w drugim Darksiders. My chyba nie graliśmy w te same gry. Jeśli ktoś woli GoWy czy Castlevanie. to niech trzyma się od tej gry z daleka. Wasze wypowiedzi są bardzo podobne do tych z działu PS Plus na temat Okami HD. @schanz To, że dla mnie to gra roku 2012 nie znaczy, że to gra na 10. Daje jej tak z 8+ max. Od dawna czekałem na taką grę, myślałem, że Tomb Raider pokaże pazur w temacie zagadek i eksploracji, a okazał się tylko strzelanką TPP z ciekawą, "dorosłą" historia i bohaterką. Widocznie gry "z łamigłówkami" umarły razem z PS2, teraz zbankrutowało THQ i możemy zapomnieć "grach wymagających odrobiny myślenia jak przejść dalej". Koledzy powyżej tylko potwierdzili, że dla takich gier nie ma już miejsca. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 30 Marzec 2013 A co do klimatu - dawno nie widziałem tak klimatycznych miejscówek jak w drugim Darksiders. My chyba nie graliśmy w te same gry. Prawda jest taka, że każdy ma swój gust. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 30 Marzec 2013 drk2 nie grałeś więc nie wiesz. Jedynka w tym elemencie nawet się do Dwójki nie umywa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 31 Marzec 2013 Owszem grałem w obie. A to w której jest leprzy klimat to przecież w dużej mierze kwestia gustu i indiwidualnego odbioru gry, co sam zresztą zauważyłeś, więc nie rozumiem po co się upierać , że w 2 był lepszy i basta a każdy kto twierdzi inaczej grał chyba w inną gre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 31 Marzec 2013 Owszem grałem w obie. A to w której jest leprzy klimat to przecież w dużej mierze kwestia gustu i indiwidualnego odbioru gry, co sam zresztą zauważyłeś, więc nie rozumiem po co się upierać , że w 2 był lepszy i basta a każdy kto twierdzi inaczej grał chyba w inną gre. Miejscówki w D2 są ładniejsze pod względem artystycznym jak i jakościowo w porównaniu do jedynki. Gra może być dla niektórych rozwleczona, nudna, system walki też do czołówki nie należy, ale klimatu miejscówkom odmówić nie można. właśnie to, razem z muzyką i zagadkami jest najlepszym elementem tej gry. Jeśli ktoś tego nie zauważa to faktycznie może uznać grę za crap. Ale 5/10 to średniak, a nie crap więc Mr.Ming przeczy sam sobie.Poza tym jak można nazywać Jedynkę świetną grą, a Dwójkę crapem ? Przecież te gry różni raptem kilka elementów, a rdzeń rozgrywki jest ten sam, tak samo jak styl graficzny czy bliźniaczo podobny system walki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 31 Marzec 2013 Niektórzy widać mogą, ja w to nie wnikam bo mi to nie przeszkadza. 2 jest pod niemal każdym względem lepsza od 1 jeśli patrzeć na poszczególne elementy, mi jednak lepiej się grało w 1. A dlaczego to nie wiem bo nie chce mi się tego rozkminiać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 31 Marzec 2013 Mam refleks szachisty i dopiero dzisiaj zobaczyłem, że ta gra kosztuje na store 39 zł.... Za tą kasę to grzech nie brać (tym bardziej, że pierwsza część bardzo mi się podobała) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 31 Marzec 2013 No właśnie Hardy, ja miałem pożyczoną i cieszę się, że nic na nią nie wydałem. Naprawdę nie wiem czym się można podniecać, miejscówki takie sobie - ot zwykłe nory, jaskinie, zamki, itp. Walka słabiutka. Zagadki? Poszukać dźwigni, która otwiera drzwi czy zielonej latarni...która otworzy drzwi :) Swoboda i eksploracja? Gdzie? Przecież to liniowa gra, a 17 questów pobocznych tego wizerunku nie zmieni(w tym 4 to collectiblesy, a 4 to zwykłe zabij bestię). Całe szczęście, że już to skończyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 1 Kwiecień 2013 Oj tam, chyba przesadzasz. Z drugiej strony nawet jeśli jest tak jak piszesz, to najwyżej strace 40 zł (2 średnie pizze :P) Ale poniewaz poprzednia czesc dobrze wspominam, daje temu tytułowi kredyt zaufania (z kupnem jedynki było podobnie, bo kupiłem ją przypadkowo za 50 zł ) Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 1 Kwiecień 2013 Gra jest genialna. Dziękuję, dobranoc. Uzasadnienie kilkanaście stron temu ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 1 Kwiecień 2013 (edytowane) No właśnie Hardy, ja miałem pożyczoną i cieszę się, że nic na nią nie wydałem. Naprawdę nie wiem czym się można podniecać, miejscówki takie sobie - ot zwykłe nory, jaskinie, zamki, itp. Walka słabiutka. Zagadki? Poszukać dźwigni, która otwiera drzwi czy zielonej latarni...która otworzy drzwi :) Swoboda i eksploracja? Gdzie? Przecież to liniowa gra, a 17 questów pobocznych tego wizerunku nie zmieni(w tym 4 to collectiblesy, a 4 to zwykłe zabij bestię). Całe szczęście, że już to skończyłem. Przesadzasz i wyolbrzymiasz. Tylko po co kończyć tak beznadziejny crap ? Przecież to strata czasu i nerwów. Nie podoba się to nie trzeba było grać. Edytowane 1 Kwiecień 2013 przez MarcinX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 1 Kwiecień 2013 Dobra, cokolwiek/ktokolwiek coś napisze i tak mnie już nie zniechęci, bo gra qupiona i właśnie się zasysa :banana: Co prawda obiecałem sobie, że ze store już nic nie kupie (bo kilka razy tak miałem, że kupiłem a potem to samo dostałem za free w ramach "+"), ale w przypadku D2 zrobiłem wyjątek bo coś mi się wydaje, że ze względu na sytuację THQ tak szybo ta gra w plusie nie wyląduje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 1 Kwiecień 2013 (edytowane) Dobra, cokolwiek/ktokolwiek coś napisze i tak mnie już nie zniechęci, bo gra qupiona i właśnie się zasysa :banana: Co prawda obiecałem sobie, że ze store już nic nie kupie (bo kilka razy tak miałem, że kupiłem a potem to samo dostałem za free w ramach "+"), ale w przypadku D2 zrobiłem wyjątek bo coś mi się wydaje, że ze względu na sytuację THQ tak szybo ta gra w plusie nie wyląduje. Może gra nie będzie dla ciebie hitem jak dla mnie, bo ja mam specyficzny gust, ale dobrze zrobiłeś że kupiłeś, bo te kilkadziesiąt złotych warto wydać. To nie jest żaden crap czy średniak. Ma wszystko to co miała jedynka plus więcej RPGa i troche słabszą historię i bohatera. ale przez to może się wydać nudna dla ludzi, którzy szukają tutaj tylko gry akcji.Darayavahus twierdzi, że gra jest taka hooyova, a wbił platynę. Kompletnie takich ludzi nie rozumiem. Edytowane 1 Kwiecień 2013 przez MarcinX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Ming 2 Napisano 1 Kwiecień 2013 Miejscówki w D2 są ładniejsze pod względem artystycznym jak i jakościowo w porównaniu do jedynki. Gra może być dla niektórych rozwleczona, nudna, system walki też do czołówki nie należy, ale klimatu miejscówkom odmówić nie można. właśnie to, razem z muzyką i zagadkami jest najlepszym elementem tej gry. Jeśli ktoś tego nie zauważa to faktycznie może uznać grę za crap. Ale 5/10 to średniak, a nie crap więc Mr.Ming przeczy sam sobie. Poza tym jak można nazywać Jedynkę świetną grą, a Dwójkę crapem ? Przecież te gry różni raptem kilka elementów, a rdzeń rozgrywki jest ten sam, tak samo jak styl graficzny czy bliźniaczo podobny system walki. co rozumiesz poprzez "jakościowo" lepsze miejscówki względem jedynki? graficznie czy klimatycznie? Dla mnie klimat był słaby dwójki, bo już sama główna postać była nudna, bezpłciowa i była popychadłem ;) Raz jeszcze - dla mnie w tej części było zdecydowanie mniej klimatu, a zagadki były na żenująco niskim poziomie, w jedynce to chociaż pod koniec z teleportami trzeba było czasami pomyśleć. Niczemu nie przeczę, dla mnie ocena 1-5 to skala crapa (od 1 to najgorszy, a 5 to najlepszy crap, ale wciąż CRAP), od 6/10 to średniak. Z Twoich wypowiedzi wynika, jakby dwójka była świetną kontynuacją, nie różniącą się niczym, ale jednak dużo zmieniono - sam sobie przeczysz. Podchodzę do Dark2 specyficznie, bo oczekiwania miałem OGROMNE wobec tej części i oczekiwałem kontynuacji fabuły po zakończeniu Dark1, a dostałem jakąś alternatywną historię, równoległą do Dark1, która absolutnie NICZEGO wręcz nie wnosi do fabuły. Dla Ciebie to pewnie gra roku 2012 - ok, niech dla Ciebie to będzie, inni mają inną opinię i ją uszanuj, bo Twoje zdanie ani nikogo innego nie jest decydujące. Dla mnie Okami to gra ponadczasowa i mam wersję PS2 w folii na półce z sentymentu, kupioną kilka lat temu, a Dark2 to dla mnie CRAP i nic tego nie zmieni. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 1 Kwiecień 2013 co rozumiesz poprzez "jakościowo" lepsze miejscówki względem jedynki? graficznie czy klimatycznie? Dla mnie klimat był słaby dwójki, bo już sama główna postać była nudna, bezpłciowa i była popychadłem ;) Raz jeszcze - dla mnie w tej części było zdecydowanie mniej klimatu, a zagadki były na żenująco niskim poziomie, w jedynce to chociaż pod koniec z teleportami trzeba było czasami pomyśleć. Niczemu nie przeczę, dla mnie ocena 1-5 to skala crapa (od 1 to najgorszy, a 5 to najlepszy crap, ale wciąż CRAP), od 6/10 to średniak. Z Twoich wypowiedzi wynika, jakby dwójka była świetną kontynuacją, nie różniącą się niczym, ale jednak dużo zmieniono - sam sobie przeczysz. Podchodzę do Dark2 specyficznie, bo oczekiwania miałem OGROMNE wobec tej części i oczekiwałem kontynuacji fabuły po zakończeniu Dark1, a dostałem jakąś alternatywną historię, równoległą do Dark1, która absolutnie NICZEGO wręcz nie wnosi do fabuły. Dla Ciebie to pewnie gra roku 2012 - ok, niech dla Ciebie to będzie, inni mają inną opinię i ją uszanuj, bo Twoje zdanie ani nikogo innego nie jest decydujące. Dla mnie Okami to gra ponadczasowa i mam wersję PS2 w folii na półce z sentymentu, kupioną kilka lat temu, a Dark2 to dla mnie CRAP i nic tego nie zmieni. ;) Ja spodziewałem się prostej kontynuacji, jadącej na schematach znanych z Jedynki, a dostałem o wiele więcej niż oczekiwałem. Tutaj mamy 4 zupełnie różne Światy po których możemy się swobodnie przemieszczać. W Jedynce była tylko zrujnowana Ziemia. Wizja była ciekawa, klimat również, ale ja zdecydowanie wolę inne Światy z Dwójki, w szczególności Świat Samaela. Po wejściu do nowo odkrytej lokacji za każdym razem miałem efekt ŁAŁ - fantastyczny design. Również muzyka jest o wiele lepsza niż w jedynce, szczególnie ambientowe motywy podczas eksploracji. Fabuła i system walki to najsłabsze elementy tej gry. Tyle, że walka służy tylko do utorowania sobie drogi do kolejnych lokacji i zagadek, a nie jest głównym daniem jak w slasherach (dlatego nie uważam God of War za slashera). Co rozumiem przez "lepsze jakościowo" ? Nie mamy tylko szaro-burych, ciasnych lokacji jak w Jedynce. Tutaj mamy wielkie lokacje z punktami interakcji - kupno, sprzedaż czy też możliwość odbiory ekwipunku, ktory wysłał ci znajomy, możliwość brania misji od NPC niczym w erpegach - dla mnie wszystko na plus. Jak już wspominałem, Światy są 4, a nie jeden jak w Jedynce. Każdy inny i każdy bardzo klimatyczny. Dla ciebie nie ma klimatu ? Ok, niech ci będzie, chociaż kompletnie tego nie rozumiem. Poza tym nigdzie nie napisałem, że te gry NICZYM się nie różnią. Nie wymyślaj czegoś czego nie napisałem. No i dla niektórych Bioshock Infinite to crap na 7/10 ( :shok:) więc nawet gdybyś grę ocenił na 9 i nazwałbyś ją crapem (bo jedynka była na 10) to w sumie nie bardzo by mnie to zdziwiło. Tak na prawdę nie podałeś żadnych, konkretnych powodów dla których jedynka jest o niebo lepsza od Dwójki. Może przekonałoby to kogoś kto w Dwójkę nie grał, ale nie mnie. Jak dla mnie to nazywasz grę crapem "bo tak" - to wywnioskowałem z Twojej wypowiedzi. Ale to twoja sprawa. Cheers :beach: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 5 Kwiecień 2013 Dawno mnie nie było he he ale już jestem i cieszyć się ładnie , no ograłem Draka2 dwa razy i powiem świetna gra dawno nie grałem w tak dobrą grę tylko szlak mnie trafił jak po drugim przejściu nie mogłem zagrać w NG+ ale cotam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 27 Kwiecień 2013 Czy po ukończeniu wątku głównego będę mógł porobic misje poboczne,znajdzki itd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 27 Kwiecień 2013 Po ostatniej walce bedzie opcja powrotu do ostatniego auto-save'a jesli dobrze pamietam, jest tez NG+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 10 Maj 2013 Mógł mi się Darksiders 2 zbugowac? Grając questa na Cytadeli próbowalem rozwiązac zagadkę ale czegoś mi brakowało. Nie wytrzymalem i odpailem pierwszego lepszego walkthourga Oglądam i moment 03:32 mnie mocno zdziwił. Jak ja tam skoczyłem to nie było tej kulki i żeby się wrócić musiałem zrobić szybka podróż do wcześniejszego miejsca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 11 Maj 2013 Ponawiam pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 6 Czerwiec 2013 (edytowane) Mam buga Podczas walki z Salamenem,gdy ma przyciągnąć do siebie arenę, on wstaje i spada do lawy. Pokonałem go,ale nie mogłem opuścić areny bo byłem otoczony lawą. Już chyba 10 raz próbuje i cały czas to samo :/ http://www.youtube.com/watch?v=l7pZhs2GhCE Chodzi o moment 6:22 U mnie on wstaje i spada do lawy Już się naprawiło :D Edytowane 6 Czerwiec 2013 przez ExVitallin_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_vti 0 Napisano 3 Lipiec 2013 Czy ktoś jeszcze gra? Potrzebuję trofeum "Podaj dalej" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 3 Lipiec 2013 Jak tutaj nikt Ci nie pomoże, spróbuj na ps3trophies tam zawsze jest masa chętnych. Podejrzewam, że znajdzie się jednak jakaś dobra dusza która ma jeszcze tę grę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach