Skocz do zawartości
dziezak

Media Markt Gwrancja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy jak np paragon za konsolę mam z media w gdańsku to mogę naprawić konsolę w media markcie w krakowie?

Edytowane przez dziezak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno być problemu, MM to MM i powinni Ci przyjąć w każdym oddziale w Polsce.

Ale pamiętaj, że to wciąż Polska i tutaj wszystko jest możliwe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i jak uszkodzeniu uległ pad a kupowałem u nich całą konsolę to musze przynosic wszystko czy tylko pada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno czytałem tutaj post, w którym ktoś się pytał, czy jeżeli padła mu konsola, to ma też oddawać gry i pady, które były w zestawie. W końcu okazało się, że musiał oddać samą konsolę, więc pewnie sam pad będzie potrzebny :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy od razu na miejscu wymienią czy trzeba bedzie czekać te 21 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie poczekasz te 3 tygodnie kiedyś zakupiłem kompa w media i jak padł mi naped to cały komputer mi zabrali.i tak ze 3 razy było naprawili podzialal z tydzień i znowu to samo wycieczka do nie dla idiotów. .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomemu jak padł pad to na gwarancje trzeba było oddać cały komplet czyli konsole również, zakup w sony center.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W naszym genialnym kraju musisz czekać, bo muszą to wysłać, sprawdzić, stwierdzić usterkę, naprawić, odesłać, itd. ...

W normalnych MM na zachodzie dają Ci albo z miejsca nówkę, albo czekasz parę dni, a i tak Ci dają nówkę.

Wiem, bo sporo kupowałem w Austrii i oddawałem na gwarancje nie tylko pady, ale i konsole i zawsze dawali nóweczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem do media marktu i dowiedziałem się że muszę sie kontaktować z infolinią Sony co za cyrk :pinch:

Jest w ogóle coś takiego jak na stronie microsoftu gdzie rejestruje co mi sie zepsuło itd?

Edytowane przez dziezak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie 1jedną konsolę kazali oddać w komplecie a drugą już przyjęli samą puszkę. Zależy chyba na jaką osobę trafisz oddając do punktu. Co do zwrotu po naprawie to wracają tzw składaki po serwisowe. Oddawałem już 2 konsole do reklamacji zakupione w MM i czas naprawy wyniósł 4 do 6 tygodni. Dowiedziałem się że niestety "nasz" serwis centralny zawsze był zmuszony odsyłać konsole do Francji (czemu? nie wiem) i stąd taki długi czas napraw. Drugą konsolę zakupiłem już z przedłużoną gwarancją MM komfort ale oprócz korzyści wynikających z przedłużenia okresu gwarancyjnego o następne 2 lata nie doświadczyłem. Czas naprawy wyniósł około 6 tygodni (padł tylko laser). Podobno gwarancja MM komfort plus ma opcje ochrony konsoli i jeśli nie naprawią w 5 dni "muszą" wymienić na nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.