Skocz do zawartości
Artikam

Nhl 12

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ogarniam controlsów w NHL 12. Kiedyś grałem w starsze wersje (98-2001) na PC i sterowanie było proste, a tutaj to jest jakaś wyższa szkoła jazdy ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, ze w demie dali tryb Wirtualnej Gwiazdy. Tryb ten pokazuje jak mozna zrobic ciekawsza wersje tego co daje FIFA. Zmiany podaczas gry, opinie pozytywne i negatywne trenera na bierzaco, ocena twojej gry, symulowanie gry do momentu wejscia na lod, wyznaczenie celow podczas gry. No i pobic sie mozna w kazdym momecie ;)

Demo warte sprawdzenia jesli nie jest sie przeciwnikiem tego sportu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zagraniu kilku meczy w demo NHL 12 odnoszę wrażenie, że to taki trochę odgrzewany kotlet w nowej panierce. Grafika nieco lepsza, fajne kolizje zawodników, nawet w bramkarza można wjechać. Gameplay lekko poprawiony, ale nadal bardzo podobny do tego z NHL 11. Czyli komputer na siłę chcę wjechać z krążkiem do bramki przeprowadzając koronkowe akcje. Z niebieskiej strzelają tylko gdy dosłownie nikt nie może zablokować strzału. Schematyczność to dla mnie największa wada NHL 11, a w najnowszej odsłonie niestety jest z tym podobnie. Trochę poprawili grę bramkarzem, ale nadal przeciwnik wciska się na chama lub popisuje się precyzyjnymi podaniami z jednego bulika na drugi, co ogromnie utrudnia obronę. W finalnej wersji muszą poprawić AI komputera. Hokej nie polega na tym aby wymieniać co akcję 2 miliony podań. To nie jest piłka nożna i Barcelona... Ba, nawet grając 5 na 5 komputer podaniami potrafi założyć zamek. w NHL-u powinny być szybkie akcje, kilka podań i strzały z każdej możliwej pozycji.

Co do trybu gwiazdy, to również jest żywcem wzięty z "jedenastki", oprócz symulacji do kolejnej zmiany i wyznaczania przez trenera zadań, co akurat jest bardzo fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś do Hokeja nie mogę się przekonać. Miałem 2010 i jakoś mi nie szło.pardon.gifWolę koszykówkę.thumbsup.gif

Edytowane przez Artikam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno dawno temu raz miałem NHL jeszcze za czasów PSX i pamiętam że mimo tego że jakimś fanem tego sportu nie jestem to grałem w to często i gęsto gra dostarczała niesamowitego funu. Dlatego też zastanawiam się nad zakupem edycji 12 po tylu latach może znów złapię bakcyla na hokeja, zobaczymy jak będzie cenowo bo znowu tyle tytułów zaraz będzie wychodzić że nie wiadomo za co się brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zagraniu kilku meczy w demo NHL 12 odnoszę wrażenie, że to taki trochę odgrzewany kotlet w nowej panierce. Grafika nieco lepsza, fajne kolizje zawodników, nawet w bramkarza można wjechać. Gameplay lekko poprawiony, ale nadal bardzo podobny do tego z NHL 11. Czyli komputer na siłę chcę wjechać z krążkiem do bramki przeprowadzając koronkowe akcje. Z niebieskiej strzelają tylko gdy dosłownie nikt nie może zablokować strzału. Schematyczność to dla mnie największa wada NHL 11, a w najnowszej odsłonie niestety jest z tym podobnie. Trochę poprawili grę bramkarzem, ale nadal przeciwnik wciska się na chama lub popisuje się precyzyjnymi podaniami z jednego bulika na drugi, co ogromnie utrudnia obronę. W finalnej wersji muszą poprawić AI komputera. Hokej nie polega na tym aby wymieniać co akcję 2 miliony podań. To nie jest piłka nożna i Barcelona... Ba, nawet grając 5 na 5 komputer podaniami potrafi założyć zamek. w NHL-u powinny być szybkie akcje, kilka podań i strzały z każdej możliwej pozycji.

Co do trybu gwiazdy, to również jest żywcem wzięty z "jedenastki", oprócz symulacji do kolejnej zmiany i wyznaczania przez trenera zadań, co akurat jest bardzo fajne.

Właśnie, największe szanse na trafienie masz wtedy, kiedy jesteś najbliżej bramki. Obejrzyj mecze Pingwinów albo Chicago BlackHawk ;) Nie zgodzę się też, co do szybkości gry. Owszem, trzeba reagować szybko, ale podania też są ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś już ma pograł, wrażenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie dzisiaj pobrałem demko i jestem mile zaskoczony, gra mi się spodobala ale raczej nie zostanie zakupiona, bo jakimś SUPER fanem hokeja nie jestem i myslę, że gra by była na 1-2 tyg. do pogrania a potem by lezala na polce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem grę wczoraj, zagrałem kilka meczy offline i 3 online. Uważam, że gra jest nieco trudniejsza niż 11, np. w sytuacjach a 1 na 1 trzeba szybko robić zwody, deke. Nie wpada już tak łatwo jak w 11, dodatkowo zawodnicy gubią częsciej krążek podczas deke, łatwo złapać karę po „goalie interference”, robisz deke, zły timeing i taranujesz bramkę.

Online jak to w grach od EA działa wyśmienicie, nie ważne czy versus czy OTP (6v6).

Z nowości: można zbić pleksi, wyrzucić hitem zawodnika przeciwnej drużyny na ławkę rezerwowych, przesunąć bramkę, bić się bramkarzem (w demie mi się udało, w pełnej jeszcze nie).

W Online Team Play (gramy odpowiednik kariery z FIFY czy PES-a) zrobili kapitalne rozwiązanie, robimy sobie graczy na każdą pozycję, LW, RW, C, D i bramkarz. Stałe są imię i nazwisko, miejsce urodzenia, itp. czyli sprawy mało istotne. Dla każdego grajka możemy zmienić wzrost, wagę, rękę w której trzyma kij, numer, no i najważniejsze atrybuty. W meczu w zależności jaką pozycję wybierzemy gramy zawodnikiem z tej pozycji. Występy się sumują i statystyki bez względu z której pozycji graczem gramy, co ma znaczenie dla odkrywania kolejnych poziomów. Boosty można odblokować grając online i offline. Można grać pojedyncze mecze rankingowe lub założyć klub. W klubie można grać mecze skautingowe, po meczu są staty i jak ktoś nam odpowiada można zaprosić go do naszego klubu.

Z innych trybów są oczywiście Be a GM, czyli gramy jak w managerze. Dostępny jest zwykły sezon i nowość: Winter Classic. Jest tryb treningu, create play.

Jest Hockey Ultimate Team, dla grających w ten tryb w 11 dostępne są darmowe, bonusowe paczki, ja np. wylosowałem Mike'a Ribeiro. W związku z tym trybem jest ograniczenie: salary cup, zawodnicy mają okreslone zarobki, chyba chodzi o to żeby jak w realu nie tworzyć samych Reali , Barc i Manchesterów.

Mi gra przypadła do gustu, choć mam ją krótko i wirtuozem nie jestem uważam, że to najlepsza gra traktująca o hokeju w jaką gralem na PS3, a grałem w 09, 10 i 11. Uważam, że najciekawsze tryby gry to: OTP i HUT, no i oczywiście versusy rankingowe.

Polecam ligę NHL na www.elitesports.pl

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grę kupiłem dziś i mam problem ,bo nie wiem co zmienia game styles? Jak gra moja drużyna czy co?

Pozdrawiam

Edytowane przez BudynGohan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak się zdecydowałem i jak kiedyś miałem wkrętkę w NHL bodaj 2001 tak złapałem bakcyla i teraz można usiąść i po prostu grać bez opamiętania, jest świetnie ! Tylko że do teraz szukam dobrego sposobu na bramkarzy którzy są jakimiś cudotwórcami po prostu, strasznie ciężko wbić bramkę. No i szkoda że tyle trofeów jest za be a pro bo jakoś w hokeju ten tryb zupełnie mnie nie rajcuję, online śmiga bez problemu oczywiście. Jak ktoś lubi to polecam z czystym sumieniem. No i soundtrack mistrzostwo !

Edytowane przez sew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra panowie, nie bede sie rozpisywal o grze bo dla mnie miazga, kolehja seria i kolejna rewelacja, no ale moze i dlatego, ze mam klapki na oczach jesli o to chodzi ;d w kazdym razie zapraszam do pojedynku, terrycfc1987 moj nick na psn, zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ktoś jeszcze z forum? Pograłem dwa sezony be a pro na wspomagaczach strzału dzisiaj zagrałem sześć meczy online i o ile doświadczenie z bap (inna kamera) dały mi dużo w kwestii rozgrywania to jakoś bez asyst nic wbić nie mogę mimo dominacji nad przeciwnikiem ( na sześć meczy wygrałem jeden i jeden przegrałem po dogrywce) strzelić nie mogę da się to jakoś zmienić w ustawieniach albo jest na to jakaś rada czy tylko trening ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trening tylko trening, ostatnio w końcu online zacząłem wygrywać i to kwestia wprawy jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam fanów NHL 12. Mam nadzieję, że jeszcze jest ktoś kto gra w ten tytuł namiętnie i zalicza kolejne etapy rozgrywki. Gra ktoś może w EA Sports Hockey League?? Szukam partnerów do drużyny i ewentualną pomoc w zdobyciu kliku trofeum związanych z tą częścią gry. Wszystkich chętnych zapraszam do wspólnej gry. Hej fani hokeja na lodzie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam fanów NHL 12. Mam nadzieję, że jeszcze jest ktoś kto gra w ten tytuł namiętnie i zalicza kolejne etapy rozgrywki. Gra ktoś może w EA Sports Hockey League?? Szukam partnerów do drużyny i ewentualną pomoc w zdobyciu kliku trofeum związanych z tą częścią gry. Wszystkich chętnych zapraszam do wspólnej gry. Hej fani hokeja na lodzie!

gramy, gramy... i do ligi zapraszamy ;)

http://www.elitesports.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam drobny problem dotyczący sezonu w NHL 2012. Jak w ustawieniach zmienić stronę atakowania bramki? Przez cały czas meczu atakuję tylko jedną połowę (bez zmian między tercjami). Z góry dzięki za podpowiedź.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi