Skocz do zawartości
avo23

Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem na allegro zestaw 6 gier na konsole x 360 Gry jak zapewniał sprzedawca miały być w stanie bardzo dobrym a dostałem gry które mają połamane pudełka oraz stan płyt wygląda mniej więcej tak :

http://img714.imageshack.us/img714/8989/60163018.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/3721/74595142.jpg

Nawiązałem kontakt ze sprzedającym ale on stwierdził ze nie oda mi kasy bo widziałem co brałem co mogę w takie sytuacji zrobić , może ktoś był w podobnej sytuacji

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podasz link do aukcji ? ;)

Edit: Co on robił z tymi płytami 0.0

Edytowane przez monobloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zglos to allegro ze nie otrzymales przedmiotu zgodnego z opisem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zglos to allegro ze nie otrzymales przedmiotu zgodnego z opisem

Zależy jak ktoś napisał na tej aukcji, mogło być uwzględnione ale nabywca nie zauważył albo nie doczytał wszystkiego ;)

Edytowane przez monobloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba jednak dobrze doczytałem na pw masz link

2 sprawa z tego co wyczytałem to musze najpierw otworzyc spór jeżeli przez 30 dni nie dojdziemy do kompromisu to dopiero zajmą się tą sprawą pracownicy allegro ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba jednak dobrze doczytałem na pw masz link

2 sprawa z tego co wyczytałem to musze najpierw otworzyc spór jeżeli przez 30 dni nie dojdziemy do kompromisu to dopiero zajmą się tą sprawą pracownicy allegro ....

Wygrałeś, tą sprawe. Robisz spór i wtedy rozmawiacie inaczej. Postrasz go troche to może po dobroci pójdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na zdjęcia płyt mam wrażenie, że to nie sprzedający próbuje oszukać wciskając zniszczone płyty, tylko zostały uszkodzone w transporcie przez kuriera czy pocztę. Co nie zmienia faktu, że dostałeś towar nie zgodny z opisem i ewentualny spór ze sprzedawcą masz wygrany, chyba, że sprzedawca jednak jest oszustem i jakoś w opisie aukcji się zabezpieczył a ty czegoś nie doczytałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydaje mi się , żeby zostały tak uszkodzone w trakcie transportu , według mnie nikłe szanse .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli sprzedający nie zabezpieczył pudełek i płyt w nich przed wysyłką, to wiedząc, jak(zwłaszcza na poczcie) traktuje się przesyłki nie określone jako zawierające delikatną zawartość, to wcale takie zniszczenia by mnie nie dziwiły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nigdy nie " zabezpieczam gier " i nic im się nie dzieje . Jeżeli płyta jest na swoim miejscu , to może się tylko kręcić w kółko , a jeżeli wyskoczy z zaczepów , to będzie latać po pudełku i może się ewentualnie trochę porysować , chociaż ja kiedyś kupiłem grę na allegro i właśnie doszła z płytą leżąca luzem w pudełku , wątpię żeby sama wyskoczyła , sprzedający musiał ją widocznie słabo wcisnąć , w każdym bądź razie ani ryski na niej nie było . A te płyty na zdjęciach są po prostu strzaskane , możliwość takiego uszkodzenia podczas transportu powiedziałbym , że jest nawet ujemna , mają w pudełku za mało miejsca , żeby doprowadzić się do takiego stanu , zwłaszcza że trafiły się dwie takie . Mi to wygląda na celowe działanie , na przykład młotkiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nigdy nie " zabezpieczam gier " i nic im się nie dzieje . Jeżeli płyta jest na swoim miejscu , to może się tylko kręcić w kółko , a jeżeli wyskoczy z zaczepów , to będzie latać po pudełku i może się ewentualnie trochę porysować , chociaż ja kiedyś kupiłem grę na allegro i właśnie doszła z płytą leżąca luzem w pudełku , wątpię żeby sama wyskoczyła , sprzedający musiał ją widocznie słabo wcisnąć , w każdym bądź razie ani ryski na niej nie było . A te płyty na zdjęciach są po prostu strzaskane , możliwość takiego uszkodzenia podczas transportu powiedziałbym , że jest nawet ujemna , mają w pudełku za mało miejsca , żeby doprowadzić się do takiego stanu , zwłaszcza że trafiły się dwie takie . Mi to wygląda na celowe działanie , na przykład młotkiem .

Symbol Infinite Ward to moze ozna czac tylko 1 :D Jakis fanboy battlefielda specjalnie kupil CoDa, popiescil mlotkiem i sprzedaje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wkładaj do konsoli,ja nie ryzykowałbym.To jest do wyrzucenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że nie włożę tego do konsoli :)

okazuję sie że sprzedawca predzej kupił ta grę mw 2 za 6 zlotych i na aukcji było wyraznie napisane plyta pęknieta porysowana pudełko zniszczone także opcja że z paczką coś na poczcie sie stało odpada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi