Larry_Nash 1 Napisano 14 Marzec 2008 Jak w temacie. Jeśli możecie, podajcie jeszcze info o bitrate i krótkie uzasadnienie, dlaczego właśnie ten format. Ja już sam nie wiem, czego mam używać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 14 Marzec 2008 MP3. Powod? Kompatybilnosc z praktycznie kazdym srpzetem dsotepnym na rynku... ATRAC to format SONY wiec olewam go z zalozenia, a AAC jest malo rozpowszechnione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
picld 0 Napisano 16 Marzec 2008 kodek MP3 zaimplementowany w PS3 jest niesamowity!! przy max bitrejcie (320kbps) daje rezultat o niebo lepszy niz wszystkie kodeki jakie do tej pory testowalem, w tym oryginalnego Fraunhofera. opieram sie tu na analizie widma.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 16 Marzec 2008 A jeszcze takie pytanie: jeśli płyta audio jest oryginalnie nagrana w 128kbps, to jeśli przekonwertuję ją na MP3 z maksymalnym bitrate, to jak będzie brzmiała? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem_2010 1 Napisano 16 Marzec 2008 Ponowna konwersja na większy bitrate to największe nieporozumienie Brzmi to wtedy jak ... sam nawet nie wiem jak to nazwać W każdym bądź razie pogarsza to tylko jakość Lepiej zgrać od początku na nowo Taką sytuację najlepiej porównać do puszki zgniecenie jej oznacza konwersję na mp3, ponowne jej wyprostowanie to konwersja na wave! Efekt? I zrób teraz taką czynność jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 17 Marzec 2008 Więc najlepszą jakość uzyskam, zgrywając płytę na MP3 w bitrate takim, jak w oryginale? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 17 Marzec 2008 Jesli to oryginalna plyta, a nie nagrywana z MP3 to dla przecietnego uzytkownika wystarczy MP3 192 kbps. 320 to juz czysciutki dzwiek, ale jak jestes audiofilem to nie zadowolisz sie ncizym poza formatem bezstratnym (jak mi dobrze ze jestem gluchy :-P...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larry_Nash 1 Napisano 18 Marzec 2008 No to lepiej zgrać oryginalną płytę Audio CD (prosto z Empiku) na MP3 w bitrate fabrycznym czy najwyższym, żeby brzmiała lepiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KJ 1 Napisano 19 Marzec 2008 Jako, że kompresja mp3 jest kompresją stratną nie ma możliwości żeby lepiej brzmiała niż oryginalna płyta CD. Poprzez zmianę bitrate zmieniasz m.in. stopień kompresji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach