TheStormCrusher 0 Napisano 22 Lipiec 2011 Witam Sytuacja wygląda mniej więcej tak: Ostatnio odkupiłem fajne obręcze od kolegi do roweru. Obręcze są z piastami i szprychami, czyli jednym słowem koła. Piasty kolegi nie pasują do mojego roweru, także chce zamontować tylko obręcze. Zdemontowałem wszystkie szprychy i tutaj się pojawia pytanie: Czy muszę kupować nowe szprychy? Czy stare spokojnie mogę wpleść w obręcze? Dodam, że 1 raz będę zaplatał koło, czyli czeka mnie dużo wspaniałej zabawy... Pewnie jesteście ciekawi dlaczego się tego podejmuje :D Wystarczy spojrzeć na ceny w serwisach za taką usługę :P Liczę na to, że ktoś tutaj na forum zna się troszkę na tym i doradzi mi z tymi szprychami. Wydaje mi się, że są w dobrym stanie (nie są powyginane) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 22 Lipiec 2011 Ja bym cię odesłał a forum rowerowe , sam jeżdżę na Bmx'ie i z forum o takiej tematyce korzystam , ale kół niestety nie zaplatam . Bmx forum sobie znajdź , widziałem tam nawet takie tematy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz M 37 Napisano 22 Lipiec 2011 Witam jeżeli szprychy nie są powyginane to możesz je śmiało wplatać w obręcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheStormCrusher 0 Napisano 23 Lipiec 2011 Wczoraj właśnie tak zrobiłem, siedziałem i zaplatałem koło na 3 krzyże. W końcu się udało :) To większa radość niż nabicie platyny ;p Teraz pozostaje wycentrować koło... tutaj już troszkę ciężej, ale prawie gotowe :D Wrzucę fotkę mojego dzieła. Dzięki Grzegorz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach