Linoss 0 Napisano 20 Marzec 2008 Witam W ostatniej chwili opamietałem sie i nie zakupilem ps3 40 gb-poczekam troche na nowszy lepszy model Pytanie do Was -czy wiadomo kiedy Sony wprowadzi na nasz rynek model 60/80 gb?Dzwonilem po marketach i wszedzie mowia ze modele +40 sa wycofane i nie wiedza kiedy co i jak.Moze Wy wiecie? Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 20 Marzec 2008 Kup sobie wersję 40 i zmień dysk na większy np. 160Gb.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 20 Marzec 2008 Sony nic nie wspominało o wycofaniu wersji 40GB. To byłby z lekka bezsensowny ruch - w końcu 40GB w obecnej cenie sprzedaje się bardzo dobrze, do 60GB w cenie 40GB raczej nie powrócą, a jeśli planują odpowiedź na Elite to raczej nie pozbędą się 40GB tylko wzbogacą ofertę o konsolę z ogromnym dyskiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 20 Marzec 2008 Też myślę, że wycofanie modelu z 40Gb dyskiem to byłaby zła decyzja i raczej do tego nie dojdzie. Pewno wprowadzą nowy model podobny do 40 ale z nowym, większym dyskiem. Dla mnie to bez różnicy, bo zawsze można sobie większy dysk dokupić i "wszczepić" go do swojej konsoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuV 0 Napisano 20 Marzec 2008 WitamW ostatniej chwili opamietałem sie i nie zakupilem ps3 40 gb-poczekam troche na nowszy lepszy model Pytanie do Was -czy wiadomo kiedy Sony wprowadzi na nasz rynek model 60/80 gb?Dzwonilem po marketach i wszedzie mowia ze modele +40 sa wycofane i nie wiedza kiedy co i jak.Moze Wy wiecie? Pozdr fajnie, ze sie opamietales tylko nie wiadomo dlaczego za jakis czas wejda wersje z mniejszymi prockami i beda mniej pradu zużywać jezeli o tym mowisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 20 Marzec 2008 ...za jakis czas wejda wersje z mniejszymi prockami i beda mniej pradu zużywać jezeli o tym mowisz Za jakiś czas? Zgodzę się jeśli przez jakiś czas masz na myśli 3-4 lata. Bo w Polsce na pewno wcześniej nie pojawi się wersja SLIM, o ile do tego czasu powstanie taka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 20 Marzec 2008 Haha... a ja mam, a ja mam konsole PS3 60GB na stałe, a ja mam, a ja mam... którą tak chciałem Ale na poważnie... załapałem się na ostatnie modele 60GB w październiku 07 i jestem zadowolony! Nic nie buczy, nic nie szumi, nic nie trzaska... oby tak dalej! Co do 40GB to mój kumpel ma problem, bo chce kupić PS3 ale są właśnie tylko 40tki... a takowej nie chce... z powodu (podobno) większej awaryjności! Ale, jak ktoś ma pecha, to dostanie kupą i na zielonej łące na której nigdy krowy nie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 20 Marzec 2008 ...załapałem się na ostatnie modele 60GB w październiku 07 i jestem zadowolony! Nic nie buczy, nic nie szumi, nic nie trzaska... oby tak dalej! Co do 40GB to mój kumpel ma problem, bo chce kupić PS3 ale są właśnie tylko 40tki... a takowej nie chce... z powodu (podobno) większej awaryjności! Ale, jak ktoś ma pecha, to dostanie kupą i na zielonej łące na której nigdy krowy nie było Ja kupiłem swoje PS w styczniu 2008 (wersja 40Gb) i u mnie też nic nie trzaska, buczy ani szumi. Konsola chodzi bezgłośnie, ani razu mi się nie zawiesiła itd... Dostałem gwarancję na 2 lata, więc się nic nie martwię Z kolei mój kuzyn kupił we wrześniu PS3 wersje 60Gb i po 2 tygodniach użytkowania wylądowała w serwisie... Jedni mają pecha a inni szczęście do swojego egzemplarza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 20 Marzec 2008 Jeżeli komuś robi różnica tego slotu na karte i 2 usb to niech szuka 60 ale 40 jest przeciez pełnoprawną, pełnosprawną ps3. Jak komus brakuje miejsca na dysku to proszę bardzo. Są tacy którzy wkładaja tam 700 gb i wszystko śmiga, ze hej!. Tez wolałbym , zeby chlebak był troche mniejszy ale to przeciez potężna maszyna potrzebująca chłodzenia i innych sporych komponentów. Tak jaj napisał kolega wyżej czekanie na ps3 slim nie mam sensu bo jeżeli wogule będzie takowa to pewnie za parę lat. Ja kupiłem ps2 slim i nacieszyłem isę nią stosunkowo krótko bo weszła ps3. nie ma co czekac z zakupem tyle czasu bo pewnie za kilka lat powstanie ps4, a ps3 slim bedzie juz wtedy po prostu przestażała :-) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 20 Marzec 2008 Jeżeli komuś robi różnica tego slotu na karte...o niech szuka 60... A czytnik kart np. na Allegro można już za 3zł kupić. Jak dla mnie lepiej dokupić sobie sam czytnik. Sam mam wersję 40GB i dokupiłem sobie taki czytnik i nie narzekam, że nie mam wersji 60GB... A dysk zawsze mogę sobie większy dokupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Linoss 0 Napisano 20 Marzec 2008 tu nie chodzi o dysk czy czytniki.... m.in o awaryjnosc i gry z ps2. czytajac forum widac ze 40 padaja jak muchy jesienia.Wlasnie tego sie boje-kupie ps3 podlacze i bede musial biegac po servisach... Temat ma tez pokazac ze PL dalej jest zapomniana przez cywilizacje wojewodztwem UE.Na zach od Odry maja wszystki wersje ps3 i napewno o niebo lepszy servis gwarancyjny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 20 Marzec 2008 tu nie chodzi o dysk czy czytniki.... m.in o awaryjnosc i gry z ps2.czytajac forum widac ze 40 padaja jak muchy jesienia.Wlasnie tego sie boje-kupie ps3 podlacze i bede musial biegac po servisach... To zależy od szczęścia. Każdy sprzęt, nawet z najmniej awaryjnej partii może się popsuć, więc nie ma co się wstrzymywać z kupnem "bo mi się popsuje". Pozytywne myślenie - innym się psuje, a mnie wcale nie musi. Temat ma tez pokazac ze PL dalej jest zapomniana przez cywilizacje wojewodztwem UE.Na zach od Odry maja wszystki wersje ps3 i napewno o niebo lepszy servis gwarancyjny. wersja 40GB jest głównym modelem Sony i ani we Francji, ani w Niemczech od ręki 60GB nie dostaniesz. Serwis nie jest najwyższej jakości, ale rzadko która firma jest wzorowa w tej kwestii. Ale liczę, że pojawienie się SCEP poprawi tą kwestię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 20 Marzec 2008 tu nie chodzi o dysk czy czytniki.... m.in o awaryjnosc i gry z ps2.czytajac forum widac ze 40 padaja jak muchy jesienia.Wlasnie tego sie boje-kupie ps3 podlacze i bede musial biegac po servisach... Temat ma tez pokazac ze PL dalej jest zapomniana przez cywilizacje wojewodztwem UE.Na zach od Odry maja wszystki wersje ps3 i napewno o niebo lepszy servis gwarancyjny. Ja tam nie zauważyłem żeby wersja 40 aż tak padała. Może się ma pecha do konkretnego egzemplarza. Wersja 40 to to samo co 60. Brakuję jej tylko czytnika kart, 2 USB i współpracy z grami z PS2. Mój egzemplarz jest często przeze mnie używany ale i tak wygląda i działa jak tego samego dnia co kupiłem. Ani razu nawet się nie zawiesia, napęd chodzi idealnie, konsola pracuję bezgłośnie a dziennie jest włączona średnio 6 godzin. Dostałem 2 lata gwarancji w Centrum Sony i spis autoryzowanych serwisów w moim sąsiedztwie. Według mnie nie ma co narzekać na "czterdziestkę". Partia dowolnego produktu z dowolnej branży może okazać się wadliwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 20 Marzec 2008 "Niedługo" gry z PS2 będą na PSStore również dla 40'tki więc kompatybilność jakaś tam będzie. Ja mam 60'tke, ale u mnie wszystko trzeszczy, bo raz mi z szafki spadła i z przodu na panelu mam małe wgniecenie w plastiku Ale chodzi cicho i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basa 0 Napisano 20 Marzec 2008 Ja kupiłem 40-stke w grudniu 07 i nie narzekam, a grane były na niej nie jedne maratony nawet po 2 dni non stop i nic. Chodzi cicho wszystko śmiga jak powino. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Linoss 0 Napisano 20 Marzec 2008 na stronie centrum sony maja jeszcze swieta xD///btw ciekawe ile zl kosztuje ps3 w takowym centrum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 20 Marzec 2008 Mój Starter Pack 60GB pochodzi z Centrum Sony w Poznaniu i w listopadzie (albo październiku?) zapłaciłem za niego 1999zł (PS3 60GB, 2xSA, Motorstorm, Resistance). Więc niekiedy jest taniej niż w innych sklepach, po prostu mają ceny detaliczne (ew. promocje). A przynajmniej problemów z gwarancją nie ma, bo daję konsolę bezpośrednio do Sony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichuV12 10001 Napisano 20 Marzec 2008 W dobie internetu patrzycie na to co w Polsce sie dzieje? Przeciez konsole mozna zamowic sobie z dowolnego miejsca na Ziemii - w czym problem? W tym ze w Polsce niby zaczeto wycofywac konsole 40GB? Dla mnie to zaden problem. A opamietywac sie i czekac mozna jeszcze dlugo, az wyjdzie PS4, wtedy do PS dostaniesz pewnie 3 dyski 300GB, 4 pady, 7 gier i Fiata Punto. Nara-. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Linoss 0 Napisano 20 Marzec 2008 małe sprostowanie...kto napisal ze ps3 40 gb wycofuja? napisalem na poczatku ze wycofuja ps3 + 40 gb ...czyli wyzsze 60,80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 20 Marzec 2008 małe sprostowanie...kto napisal ze ps3 40 gb wycofuja? napisalem na poczatku ze wycofuja ps3 + 40 gb ...czyli wyzsze 60,80 równie dobrze, można było to zinterpretować jako PS3+40GB HDD. >40GB już bardziej jednoznacznie by wyglądało. 80GB w Polsce oficjalnie nigdy nie było, a 60GB wycofano kilka miesięcy temu i jeśli teraz ktoś znajdzie to są to niedobitki, a nie nowo sprowadzane konsole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzrychu38 0 Napisano 20 Marzec 2008 Mieszkam w UK i tutaj również są wersje tylko 40GB.Nie widzę w tym żadnego problemu jeżeli ktoś chce mieć większy dysk niech sobie zmieni,60-ka przecież była i tak droższa od obecnej 40-ki.Jeżeli chodzi o bebechy to obecna 40-ka jest nowocześniejsza od wycofanych 60-tek.Mniejszy procek,modyfikacja płyty głównej i układu chłodzenia o czym zresztą pisałem w temacie AWARYJNOŚĆ PS3.Jak pisze o swojej 60-tce Hades podobnie u mnie ,maszynka, a mam 40-kę chodzi cichutko nic nie strzela nie trzaska i nie wiesza się.Myślę że temat jest wyczerpany.POZDRO! PS.Hades masz fajne zdjęcie jako avatar,moja córa twierdzi że musisz być zabawny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 20 Marzec 2008 tu nie chodzi o dysk czy czytniki.... m.in o awaryjnosc i gry z ps2.czytajac forum widac ze 40 padaja jak muchy jesienia.Wlasnie tego sie boje-kupie ps3 podlacze i bede musial biegac po servisach... Temat ma tez pokazac ze PL dalej jest zapomniana przez cywilizacje wojewodztwem UE.Na zach od Odry maja wszystki wersje ps3 i napewno o niebo lepszy servis gwarancyjny. Haha pewny jesteś? Na rynku brytyjskim nie ma wersji 60GB i nie będzie. Sprzedają w sklepach tylko 40GB z prostego powodu. To co było na rynku zostało sprzedane, nie produkuje się już 60GB, tylko 40GB. Tu nie chodzi o to, że to jakiś kaprys Sony... wersja 60GB jest zdecydowanie lepszą ofertą i wielu znalazłoby się na nią. Nie mogą jednak kupić, gdyż Sony już ich nie produkuje na rynek europejski. Nie wiem jak zresztą świata, ale jeśli nie ma w UK, to nie ma nigdzie w Europie (chyba, że jakieś resztki niewyprzedane na magazynie) Nie ma dostaw do Europy wersji 60GB ze strony Sony. Morał z tego taki, że jak nie ma czegoś w UK, nie ma tego nigdzie w Europie, to największy rynek na starym kontynencie. Jedyna możliwość to allegro, albo ebay, zapomnijcie o 60tką w sklepach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Linoss 0 Napisano 20 Marzec 2008 aha...wiec mam sie wrocic po 40stke ps3 ? Ktos sie orientuje ile teraz mniej wiecej kosztuje ps3 w centrum sony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
punisher85 8 Napisano 20 Marzec 2008 ok 1450-1550zł gołe w zestawach z dodatkowymi grami,padami itp ceny mogą sięgać 1800zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sili01 0 Napisano 20 Marzec 2008 Ja ze swojej 40-stki jestem w 100% zadowolony!! Wszystko ładnie cichutko chodzi.. i polecam. Sam miałem chrapkę na 60-kę ale skoro skazali nas na 40-stki... ale nie żałuję swojego zakupu!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach