Skocz do zawartości
Cisiu15

Problem Wybor

Rekomendowane odpowiedzi

siemka mam pewien dylemat i nie wiem co zrobic:/

cos mi sie popsulo w kompie i nie wiem czy za moja kase naprawiac kompa otoz mialem jeszcze zamiar kupic telewizor do ps3 mam stary tv do ps3 i na nowym to by byla bajka:)

czyli moje pytanie co lepiej zrobic za kase naprawic kompa czy kupic telewizor na kompie mi zadna gra nie dziala nic zupelnie nic tylko moge wejsc w ggole chrome i wejsc na to forum:)

a tak zadna gra nie dziala nic w lsa tez nie moge pograc i pytanie czy lepiej naprawic tego kompa czy kupic telewizor?

prosze o odpowiedzi za pomoc daje 2 piwa i pomogl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od tego ile masz inwestowac pieniędzy :) Jak okaże się, że naprawa PC będzie wynosic 150zł to raczej nie kupisz za to TVka :P Poza tym spróbuj naprawic PCta i kupic kabel by podłączyc konsole do monitora. Uwierz, że efekty miło Cię zaskoczą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naprawa mojego pc bedzie wynosic 1100zł bo plyta glowna pali mi procka i procek razem z plyta na wymiane:(

a tv ma byc za 2100zł lg 42lv4500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie plazme Panasonica 42cale za ok. 1600zł. Zobaczysz że jakość wyswietlania jest wyższa niż na lcd.

A za resztę kup jakiegoś starego pieca do internetu.

Edytowane przez CePeeN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny telewizor, mimo wszystko miec sprawnego PC w domu jest dobrze, wiec ja obstawiam jednak naprawa PC + kabel do monitora. Mozesz tez poszukac jakies inne modele TVkow za mniejsze pieniadze i czerstwego PC z gieldy do netu itp. LG 32LD350 jest do wyrwania od 1.1k zł :)

Kup sobie plazme Panasonica 42cale za ok. 1600zł. Zobaczysz że jakość wyswietlania jest wyższa niż na lcd.

To co podal Cisiu to LED, co mimo, ze to prawie ta sama technologia co LCD to jednak daje bez porownania lepsze efekty.

Co do TVków: nie chce robic tutaj reklamy nikomu, ale w 3. nr PlayBoxa jest swietny artykuł o TVkach. Wady, zalety, ceny, polecane modele wzgledem cen i wymagania (3D, duże, małe, do grania, do ogładania TV).

Edytowane przez Makka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co podal Cisiu to LED, co mimo, ze to prawie ta sama technologia co LCD to jednak daje bez porownania lepsze efekty.

Ja tam wolę dobrego LCD niż LEDa ze średniej półki. Z tymi "bez porównania lepszymi efektami" bym nie przesadzał Jednym z niewielu LEDów gdzie firma ogarnęła nierównomierne podświetlenie matrycy (widoczne w LEDach przy zgaszonym świetle w pokoju) jest chyba Philips (o ile się nie myle) tylko że taki TiVik kosztuje ok 9k. Dla mnie LED to chwyt marketingowy i nie skusił bym się na to przepłacając. Ale nie chcę tu wszczynać kolejnej kłutni jaki TV jest lepszy bo od tego jest temat.

Ja na Twoim miejscu kupił bym TV (bo TV starczy na jakieś 5 lat ;P) a z przypływem gotówki części do kompa.

Edytowane przez Kpt.Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w dużym skrócie takie było moje podejście jak Kpt.Bomby. TV zawsze sie przyda, gry na tv z ps3 wygladaja fajnie, a pisalem o plazmie, bo ani lcd ani lcd-led nie dadzą takiego miłego odbioru jak tv plazmowy. Może jakieś lcd za dużą kasę, ale wtedy pojawia sie dysproporcja cenowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w dużym skrócie takie było moje podejście jak Kpt.Bomby. TV zawsze sie przyda, gry na tv z ps3 wygladaja fajnie, a pisalem o plazmie, bo ani lcd ani lcd-led nie dadzą takiego miłego odbioru jak tv plazmowy. Może jakieś lcd za dużą kasę, ale wtedy pojawia sie dysproporcja cenowa.

plazma ma powidoki i wypalanie obrazu kupuje lg dzieki za odpowiedzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powidoki i wypalanie ekranu w lepszych telewizorach to problem niewioczny. Mam od prawie 3 lat moja plazme Pansy i naprawde nie narzekam na te rzeczy. "Narzekam" na swietna czern, kolory i kontrast :biggrin:

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plazma ma powidoki i wypalanie obrazu kupuje lg dzieki za odpowiedzi:)

Ty chyba sam jesteś wypalonym powidokiem :verymad: Mam plazmę 42" Panasonic, model TH-42PV7F/S, kolory są genialne, czerń również. Obraz kładzie na łopaty jeszcze dwa inne telewizory (LCD) które mam szczęście posiadać.

Wielokrotnie TV pozostał na noc z odpalonym XMB w konsoli i jakoś nie mam wypalonych ikonek na ekranie. Rzeczy o których mówisz występowały w pierwszych generacjach plazm które sprzedawano kilka jeśli nie kilkanaście lat wstecz. W żaden sposób nie przenoszą się na użytkowanie telewizorów które Ci sugerowano.

Jedyny minus telewizora plazmowego który może go dyskwalifikować to niemal dwukrotnie wyższy pobór prądu od ekranów LCD.

Skoro jednak już wybrałeś to temat możemy uznać za skończony! W sumie i tak za długo się uchował zważając na to iż podobny już istnieje; Tv / Monitor Do Ps3 - Tylko Tutaj modele, porady, wrażenia, ustawienia, rozdzielczości etc.

@Makka

:biggrin: :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.