Skocz do zawartości
Natsu

Boks

Walka tysiąclecia  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra w walce tysiąclecia?

• Mayweather
      10
    • Pacquiao
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Adamek miał szczęście, że go z desek nie zeskrobywali :D Dobry jest ale niepotrzebnie zmieniał kategorię :)

Co do zmiany kategorii to bym sie klocil. Poprostu w tej chwili promotorzy na sile, szybko, chca ludkow pchac po mistrzostwa itd. Niech powalczy w tej kategorii wagowej, niech nabierze masy miesniowej i otrzaska sie z chlopkami wiekszymi od siebie.

Mamy w tej chwili tendencje do paru walk i juz najlepiej mistrz swiata! Patrz Pudzian, mimo ze to MMA a nie boks. Patrz Pawel Nastula, z jakimi przeciwnikami im sie przyszlo zmierzyc. To tak jakby Adamek wchodzac do "ciezkiej" na dzien dobry mial walczyc z Kliczkiem (Kliczko? odmienia sie jego nazwisko? :D) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z powrotem do tamtej kategorii tez bym sie klócił.Czytałem na onecie lub na bokser.org że adamek przed walkami musiał się głodzić żeby zmieścić się w bodajże 79 kilogramach,żeby nie zostac zdyskwalifikowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co mnie bawi? Plytkie myslenie niektorych tutaj na forum. Spojrzcie na moj post o "dorzuceniu" paru zl do interesu. Nalapalem juz 7 minusow za ta wypowiedz i oczywiscie licze na wiecej :]

Dlaczego plytkie myslenie? Bo chca walk, chca dobrych zawodnikow, chca fajnego przedstawienia, chca, chca, chca ale sami nic nie dadza :) Przeciez pieniadze z TV, PPV ida po czesci do zawodnikow na ich :

- Diete

- Suplementy

- Poswiecony czas

- Lekarzy

- Rodzine

- Trenerow i caly potrzebny sztab szkoleniowy.

Tomek czy inni nasi bokserzy maja dorabiac na budowie do swoich treningow i tego by serwowac wam swietne widowisko? Faktem jest ze 40zl dla jednej osoby moze wydac sie duzo ale co za problem zrzucic sie z kumplami po 5zl i pojsc do jednego ogladac? Towarzystwo napewno zrobi niektorym lepiej.

To tak jak z chlopaczkami ktorzy nie kupuja biletow MZK bo i tak ich nie zlapia. A w zimie jak w autobusie pizdzi bo nie ma kasy na ogrzewanie, to narzekaja ze powinni z tym cos zrobic teehee.gif

A no i obowiazkowo jak juz ich zlapia bez biletu to placz na forum prawnym, co on ma zrobic bo kanar go zlapal i nie chce placic wacko.gif

Aha, jak chcecie to walcie kolejne minusy, zielony kolor w profilu mi sie juz znudzil a niektorzy tutaj z pewnoscia podbija swoje niskie poczucie wlasnej wartosci "dowalajac druzgoczaco!" gosciowi na forum minusem! :o Z pewnoscia bede z tego powodu plakal i czul sie gorzej przed kumplami w pracy. Bo na szkole juz jestem za stary happy.gif

DeX:

Tak jak piszesz. Zbijanie kg przed walka to naprawde ciezka sprawa. Sam trenuje MMA i conieco na temat wag wiem. Kij jak zostalo sporo czasu i mozna sobie dietke+rowerek/bieganie/basen+suple zapodac. Gorzej jak masz dzien lub dwa. Wtedy sauna, obwijanie folia , odwodnienie i jedno wielkie gowno. Nie ma czasu na zbijanie tluszczu tylko pozbywanie sie wody ktora tez wazy.

Kategoria up:

Szybki tluszcz albo mozolne budowanie czystej masy miesniowej. Spadek szybkosci.

Kategoria down:

Oslabienie sily ciosu, oslabienie organizmu. Jesli nieumiejetne zbijanie wagi to dochodzi rowniez "zjadanie" miesni.

I tak zle i tak niedobrze. Osobiscie uwazam ze najlepszym rozwiazaniem jest mozolne budowanie czystego miecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie chodzi o to ze ma byc za darmo. 40 zl to za duzo na polskie warunki i tyle. I nie kazdy moze lub ma ochote zaprosic 8 kumpli i sie zrzucic po 5zl. Jakby dali rozsadna cene to by wiecej chetnych znalezli. W Anglii walka Haye - Kliczko kosztowala w PPV 15 funtow. Czyli jakies 150% tego co Adamek Kliczko. Tylko ze w Anglii sie zarabia 5 razy tyle co w Polsce..

A biorac pod uwage jak ta walka wygladala to bym sie powaznie wqrwil jakbym wydal te 40 zl :)

EDIT: Poza tym bokserzy maja zagwarantowane przed walka iles tam milionow bez wzgledu na wynik wiec ich rodzina ma co jesc..

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, jestem pierwszym który zapłacił? hehe, oglądnąłem w towarzystwie kumpli, wyszło po 10zl, a przy okazji całkiem fajna bibka. Też uważam ze 40 zl to stanowczo za dużo za PPV, ale z drugiej strony Adamek miał mieć z tego parę procent, to niech ma na rehabilitację :)

Dzięki temu obejrzałem prawie całą galę w HD z polskim komentarzem (ale że nie pokazali wszytkich walk to już trochę wstyd, chciałem zobaczyć Sadama Alego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do stylu Kliczki, każdy kto oglądał parę jego walk, wie że on po prostu tak boksuje.Bez polotu,zawsze tak samo ale jak widać skutecznie.Typ boksera-rzemieślnika.

Akurat do tego co napisałem, nie istotne jest to ile kto oglądał jego walk. Nie oglądałeś żadnej, albo i oglądałeś wszystkie - nuda to nuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja usnąłem gdzieś w 4 rundzie, kto w końcu wygrał :unsure:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat do tego co napisałem, nie istotne jest to ile kto oglądał jego walk. Nie oglądałeś żadnej, albo i oglądałeś wszystkie - nuda to nuda

Skuteczność to skuteczność.Wole oglądać nudnego Kliczkę który wygrywa przez KO w 99% pojedynków niż dwóch dżentelmenów oglądających 12-sto rundową walkę przez podwójną gardę. Zresztą nie każdy bokser to Manny Pacquiao.

Ja usnąłem gdzieś w 4 rundzie, kto w końcu wygrał :unsure:

Kliczko, przez TKO (przerwanie walki) w 10 rundzie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Up

Nie wyczułeś mojej ironii ociekającej z mojego postu, mimo wszystko dziękuje za doinformowanie :wink:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciężko żegnać się z ringiem w ten sposób. Ale może lepiej tak, niż rozmieniać się na drobne? Adamek ma trochę sukcesów, był mistrzem dwóch kategorii – nikt mu tego nie odbierze. Ma rodzinę, nieźle zarobił, nie wiem czy powinien ryzykować zdrowie...
Zabrnął w ślepą uliczkę. Jakąkolwiek drogę wybierze, o sukces będzie mu ciężko. Jeśli nawet jakimś cudem szybko dostałby kolejną szanse na tytuł, to na jego drodze stanie drugi Kliczko. Z nimi nikt nie ma szans. Walki z Haye'em czy Powietkinem nic nie dadzą.

W ten sposob Michalczewski komentuje ostatnie wydarzenia. W sumie ma troche racji bo w heavy Adamek nie ma czego szukac. Nigdy nie zdobedzie mistrzostwa. Jedyne co mu zostaje to zejscie wage nizej bo na koniec kariery to sie raczej nie zanosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Up

Nie wyczułeś mojej ironii ociekającej z mojego postu, mimo wszystko dziękuje za doinformowanie :wink:

Ehh tak to jest jak się z pracy pisze...:blush:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adamek musi zostać w wadze ciężkiej. Tu są nazwiska, pieniądze i wielkie walki. Prestiżowych pasów jest aż 4 więc 1-2 będą w zasięgu Adamka. Kliczkowie nie są w stanie skutecznie bronić wszystkich pasów. Zresztą niedługo znudzi im się dominacja i pójdą do polityki.Tomek ma jeszcze ok 5-7 lat kariery więc jeszcze zawalczy o tytuł.

Co do wagi crusier. Jeżeli w czołowej 15 jest 5 naszych rodaków to o czym to świadczy. Mistrzami są jacyś leszcze. Wagi crusier nawet nie ma w Fight Night Champion i to starcza za cały komentarz i wolicie aby Tomek tam wrócił? dry.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adamek musi zostać w wadze ciężkiej. Tu są nazwiska, pieniądze i wielkie walki. Prestiżowych pasów jest aż 4 więc 1-2 będą w zasięgu Adamka. Kliczkowie nie są w stanie skutecznie bronić wszystkich pasów. Zresztą niedługo znudzi im się dominacja i pójdą do polityki.Tomek ma jeszcze ok 5-7 lat kariery więc jeszcze zawalczy o tytuł.

Co do wagi crusier. Jeżeli w czołowej 15 jest 5 naszych rodaków to o czym to świadczy. Mistrzami są jacyś leszcze. Wagi crusier nawet nie ma w Fight Night Champion i to starcza za cały komentarz i wolicie aby Tomek tam wrócił? dry.gif

Ale kolego powiedz mi co ma gra (fnc) do boksu?Przemyślałeś w ogóle to,co napisałeś?Ja moge powiedzieć że adamek jest słaby bo nie ma go w fight night champion.Co ma piernik do wiatraka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przemyślałem i to dokładnie. Chodzi mi o prestiż całej wagi crusier a raczej jego brak.

To czy konkretny zawodnik jest w grze to zupełnie inna historia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przemyślałem i to dokładnie. Chodzi mi o prestiż całej wagi crusier a raczej jego brak.

To czy konkretny zawodnik jest w grze to zupełnie inna historia.

Przecież zawodnikiem to był przykład....Ja Ci po prostu chce uświadomić że nie powinno sie porównywać gry do prawdziwego boksu,bo jest to niedorzeczne.Może faktycznie nie jest to jakaś super waga(jeżeli "diablo" ma tam pas wbc,to już samo mówi za siebie,że nie ma tam mocnych zawodników - z całym szacunkiem dla Wlodarczyka rolleyes.gif),i sam nie jestem za tym,żeby wrócił do poprzedniej wagi - sam mówił,że był najlepszy,i nie miał z kim walczyć.Prawdziwi fani boksu,śledzą tą wage(nie pasjonuje się boksem jak walczy ktoś znany to oglądam).

Edytowane przez DeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pasjonuje się boksem jak walczy ktoś znany to oglądam

dzisiaj chyba jest kilka ciekawych walk o pasy mistrzowskie.

propo adamka. w cieżkiej wygra z kazdym oprócz pewnych braci z Ukrainy :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobniez tak - chyba floyd mayweather walczy.Ale nie wiem o ktorej,obilo mi sie o uszy ze o 3 w nocy czasu polskiego.

Tyle to jeszcze wiem - codziennie "studiuje" w onecie dzial sportu,nic mi nie umknie,jestem na bieżąco ! biggrin.gif

Edytowane przez DeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co Adamek musi zrobić to zmienić trenera .Amerykanie po prostu zepsuli Adamka .

Powinien wrócić do Andrzeja Gmitruka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj chyba jest kilka ciekawych walk o pasy mistrzowskie.

propo adamka. w cieżkiej wygra z kazdym oprócz pewnych braci z Ukrainy :thumbsup:

Ano wygra-nie wygra.Wiara to jedno, obiektywizm drugie.Co by nie mówić, ale po obejrzeniu Kliczko-Haye , Kliczko-Adamek to mogę stwierdzić że i Anglikiem Adamek miałby raczej nikłe szanse na wygraną (niestety).

Osobiście jestem zdania że Adamek powinien zostać w wadze ciężkiej , ale nie porywać się z motyką na słońce , tylko spokojnie i sukcesywnie utwierdzać swoją pozycje.Pięć walk w wadze ciężkiej okazało się jak widać nie wystarczające (Gołota jako inauguracja...) żeby wygrać szóstą.Wniosek nasuwa się sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm....Zatkało mnie...Niezbyt sportowe zachowanie z obu stron, ale Mayweather przeszedł samego siebie.:blink:

BTW Może by nazwę tematu na "Boks" zmienić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycinek z bokser org.Zaczyna się od Pan andrzej - dlatego że wcześniej jest o komentatorze troche opowiedziane co jest nie na temat:

Pan Andrzej zawsze ubarwni walkę swoją anegdotą, powie coś śmiesznego, jednak dziś nad ranem już po raz kolejny wprowadził tych mniej zorientowanych widzów w błąd.

Chodzi oczywiście o walkę Floyda Mayweathera (42-0, 26 KO) i jego kontrowersyjny nokaut na Victorze Ortizie (29-3-2, 22 KO). Co do tego, że zakończenie było kontrowersyjne, nikt chyba nie ma wątpliwości, natomiast wmawianie widzom faulu oraz tego, że Joe Cortez się zagapił i popełnił jakiś błąd, całkowicie mija się z prawdą. Po pierwsze, ringowy po odebraniu punktu mistrzowi wznowił walkę, lecz co najważniejsze, w boksie od lat panuje zasada "Protect yourself all the time"!!! "Protect yourself all the time", czyli dopóki sędzia nie wyda komendy "Stop", bez względu na okoliczności należy zachować gotowość do walki i bronić się. Cortez nie wydał komendy "Stop", a nokaut był w myśl reguł jak najbardziej prawidłowy.

Czy Floyd zachował się chamsko? Oczywiście - i to zarówno w momencie nokautu, jak i podczas wywiadu z Larry Merchantem, gdzie choćby z racji różnicy wieku mógłby sobie darować, Ortiza jednak znokautował jak najbardziej prawidłowo. Od gongu rozpoczynającego rundę, aż po gong na przerwę należy zawsze pamiętać o regule "Protect yourself all the time". I tu przypomnę pewną historyjkę z Polakiem w roli głównej. Piotr Jurczyk był swego czasu liderem naszej reprezentacji w wadze super ciężkiej, a po przejściu na zawodowstwo radził sobie początkowo nieźle na ziemi polskiej i angielskiej. W maju 1999 roku z rekordem 6-1 wybrał się do Londynu, gdzie miał zmierzyć swe siły z Markiem Potterem. Zabrzmiał gong na pierwszą rundę, Jurczyk wyciągnął w stronę rywala ręce na znak przywitania, a ten "poczęstował go" bombą na punkt i było po zabawie. Zachowanie Pottera było równie chamskie co dziś Mayweathera, lecz w obu przypadkach zgodne z zasadami panującymi w boksie, a komentujący i piszący o boksie przez lata redaktor Kostyra powinien o tym doskonale wiedzieć, bo jemu - w przeciwieństwie do widzów, nie wolno kierować się emocjami, tylko należy chłodnym okiem eksperta wszystko analizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW Może by nazwę tematu na "Boks" zmienić?

Taki właśnie miałem zamiar po wklejeniu tego filmiku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm....Zatkało mnie...Niezbyt sportowe zachowanie z obu stron, ale Mayweather przeszedł samego siebie.:blink:

Zatkalo cie ? Czego sie mozna spodziewac po gosciu ktory jako pseudonim ma "Money" :sweat: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mayweather zachował się bardzo chamsko.dry.gif

Kilka spraw w sądzie mówi swoje.down.gif

I jeszcze ten wywiad.fool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi