Skocz do zawartości
damiaen

Gry obługujące mysz i klawiaturę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak jak w temacie. Chciałem się dowiedzieć, czy na PS3 oprócz UT3 sa jeszcze inne gry, gdzie możemy grac zestawem mysz+klawiatura, czy potrzebny jest do tego adapter typu XFPS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna inna gra oprócz UT3 na chwilę obecną nie obsługuje myszki po prostu, potrzebne są jakieś adaptery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co jest to jedyna gra. Chyba że się myle :x ?

Oj TheMichal mnie sekundami uprzedzil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jest jakikolwiek sposob aby grac w gry za pomoca myszki i klawiatury? nawet w te ktore tego nie obsluguja? poniewaz jakos nie wyobrazam sobie grania w strzelanki tylu half-life za pomoca pada, probowalem ale nic z tego nie bedzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a jest jakikolwiek sposob aby grac w gry za pomoca myszki i klawiatury? nawet w te ktore tego nie obsluguja? poniewaz jakos nie wyobrazam sobie grania w strzelanki tylu half-life za pomoca pada, probowalem ale nic z tego nie bedzie...

lubisz grać w strzelanki używając KiM - graj na PC. Chcesz grać w strzelanki na konsoli - graj na padzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc w przyszłość wydaje mi sie ze obsluga M i K w grach na PS 3 to kwestia czasu, pokazuje to miedzy innymi UT 3 i liczba graczy grajacych w niego na K i M... W kazdym razie w multi gier ci najlepsi w rankigach i tak oszukuja i graja na myszoklawiaturopodobnych urzadzeniach takich jak te do ktorych Turek121 sie odwoływał. I jaka wtedy przyjemność? Dla mnie granie w takie gry nie ma wtedy sensu bo i tak w rankingu nie masz absolutnie zadnych szans przebic tych 'lamerów' - bo tego slowa chyba mozna uzyc jesli inni graja normalnymi padami a oni tymi dziwnymi adapterami. A UT 3 pokazuje otwarcie granie K i M i nie ma dyskusji zadnej o oszukiwaniu, ze ktos uzywa dziwnych urzadzen etc. IMHO twórcy gry zrobili naprawde fajna ideę. A skoro taka rzesza graczy chce zeby serwery z gier konsolowych i komputerowych były wspólne to niech sobie wyobrazi jakie wyniki bedzie osiagal gdy pc'towcy beda grali K i M a on padem. Chyba nie trzeba odpowiadac na to pytanie Rynek pokazuje ze popyt na obsluge tych urzadzen jest a jak wiadomo światem rządzi komercja. Nie zadawajmy juz sobie pytan CZY gry beda oblugiwac K i M ale KIEDY.

Pozdrawiam Dune

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz widzialem ten temat, ta metoda jest sprawdzona i dziala na 100%?

jezeli chodzi o granie na klawiaturze i myszcze to po to dostalismy te rzeczy zeby sobie ulatwic zycie... zreszta ja nie bawie sie w zadne granie na punkty z ludzmi po sieci po prostu po ciezkiej pracy potrzebuje sie odprezyc i nie chce sobie tego wypoczynku utrodniac grajac na padzie w strzelanki tylko ulatwic grajac na k i m....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
juz widzialem ten temat, ta metoda jest sprawdzona i dziala na 100%?

jezeli chodzi o granie na klawiaturze i myszcze to po to dostalismy te rzeczy zeby sobie ulatwic zycie... zreszta ja nie bawie sie w zadne granie na punkty z ludzmi po sieci po prostu po ciezkiej pracy potrzebuje sie odprezyc i nie chce sobie tego wypoczynku utrodniac grajac na padzie w strzelanki tylko ulatwic grajac na k i m....

ale popatrz na to z perspektywy drugiej osoby, która gra z Tobą w taką strzelankę, która nie chce wydawać kilkuset złotych na adapter (woli np. kupić sobie jakieś gry za te pieniądze) i gra na padzie i jest notorycznie przez Ciebie masakrowana, bo Ty grasz na KiM a ona na o wiele mniej precyzyjnym urządzeniu. Dla Ciebie przyjemność, a dla tej osoby tylko frustracja, bo w końcu kupiła grę na konsolę, aby grać z innymi osobami na padach, gdzie wynik zależy od skilla, a nie kontrolera. Taki niewykrywalny aimbot - dlatego jestem zdecydowanie przeciwny temu urządzeniu. Jak chcesz grać KiM to kup sobie UT3, albo ucz się gry padem. Na początku będzie trudno, ale po pewnym czasie się przyzwyczaisz i też będziesz wymiatał, a przynajmniej ze świadomością, że na prawdę jesteś dobry, a nie, że masz myszkę do celowania, a nie gałkę analogową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy dobrze przeczytales ale napisalem ze nie przepadam za graniem z innymi ludzmi, pozatym nie przepadam za strzelankami a k i m chce do portalu no i moze jeszcze jakas gra sie znajdzie... a jak bym gral po sieci to pewnie i tak y mnie rozwalali ludzie grajacy na padzie bo jestem cienki w te gierki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

szybko sie nauczysz i bedzie Ci to sprawialo 10 razy wiecej przyjemnosci niz siedzenie zgarbionym przy biurku.. Sam gralem 5 lat w Vietcong i bylem naprawde rewelacyjny (nie chwalac sie ) ale pozniej zaczolem grac z kumplem w killzona i UT na ps2 na padzie.. byla ostra zamotka.. smieszyl mnie ten patent ale jako ze gralem z kumplem na splicie to nie marudzilem.. tez nie potrafil. Dzisiaj uwazam sie za naprawde dobrego gracza, Free for all w COD4 regularnie koncze w czolowce a juz nie poswiecam duzo czasu na gry.. mysle ze po 30 - 60 minutach gry zalapiesz o co chodzi a po kilkunastu godzinach bedzie to naturalne.. Dzis z rozzewnieniem wspominam Waterfall z Vietcongu i headshoty walone kazdemu ale czy gralo sie lepiej? Napewno szybciej ale malo bylo miejsca na taktyke. Inna gra.. A w Warhawka przeciez na klawie nie pograsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A w Warhawka przeciez na klawie nie pograsz

Mnie to szczerze zaskakuje bo Warhawk to jedyna strzelanka na PS 3 w którą padem grało mi sie wrecz rewelacyjnie. I na razie jedyna ktora bylaby w stanie mnie przekonac do grania tylko padem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, jak też od zawsze byłem fanem K i M w FpS'ach. Teraz tez przydałaby mi sie myszka np. do R;FoaM, bo padzik jest strasznie wolny natomiast w warhawka rzeczywiście bez problemu można grac na padzie i też mnie wkurzają typy z frag-fx'ami i innymi przeróbkami z tym, że warhawk to nie jest to samo co COD czy Ut gdzie moim zdaniem bez myszki traci sie połowę grywalnosci. Wiem co mówię bo radzę sobie na padzie , a na myszce (pc) w COD 2 byłem nie chwaląć się one of the best. mam wielką nadzieję, że zaczną powstawać gry obsługujące KiM na PS3 tak jak to zrobił unreal i tak , zeby wszyscy gracze mogli bez poznoszenia dużych kosztów grać właśnie wten sposób, a pady i tak zostaną pierwszorzędnym ontrolerem do konslol bo w wiekszość gier gra się na niech o wiele lepiej. KiM do FPS'ów, reszta na padzie!!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale niestety ludzie wrecz chorobliwie lobbują granie padem w fps'y... Ze to sprawia przyjemnosc etc. Raczej granie w fps padem jest po prostu smieszne i nienaturalne jak już ci koreanczycy z pewnej anegdoty ktora gdzies ostatnio czytalem ktorzy zatrzymują sie w miejscu i powolutku celują... Moze i w taktycznych shooterach to sie sprawdza ale po prostu rece mi opadaja jak ludzie mowia ze w ut3 lepiej grac padem. Smiac sie czy plakać? To jakbys w rowerze mial kierownice od samochodu, albo jechal samochodem na siodelku od rowera Po co sobie zycie utrudniac?

Czy tego chcemy czy nie k i m bedzie w najblizszym czasie w kazdym fpsie - nie ma sie co łudzić, gry beda pewnie kompatybilne z pctami jak juz pisalem i wtedy pady straca sens bytu przy graniu. Pad po prostu nigdy nie ebdzie sie nadawal do fps'ow, prosze grajcie sobie dalej i NIENATURALNIE utrudniajcie sobie zycie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzami sie z Tobą. Pady sa świetnymi urządzeniami ale NIE do FPS"ow no chyba, ze wspomnianego Warhawka, ale to nie jest gra gdzie liczą się headshoty z półobrotu.Reszta Fps typu COD, Unreal, R:FoaM, Darkness itp, itd powinna obsługiwać k i m bez zadnych przejściówek

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi