Gość Napisano 27 Marzec 2008 No to może zacznę. Jak wrażenia? Jeszcze gierki nie przeszedłem, ale jak na razie - cud miód i malina. Grafika jest niesamowita, oprawa audio wpisuje się w gameplay. Zarzuciłbym zbyt małą ilość wrogów (ich różnorodność) i wkurzające nieraz przycinki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 27 Marzec 2008 Gra bardzo dobra, cienie generowane w czasie rzeczywistym :> malo gier na psp takie mialo (silent hill origins i mx vs atv untamed) Ja gre ukonczylem juz. A przycinek ja nie mialem, gra dzialala ultra plynnie nawet tworcy o tym pisali ze ich nie ma i pamietam jeszcze ze psp moglo by wyswietlic ta gre w 1080p (stare infa jak gry jeszcze ni bylo ;] ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ClassicGOD 5 Napisano 27 Marzec 2008 Pips napisał: pamietam jeszcze ze psp moglo by wyswietlic ta gre w 1080p (stare infa jak gry jeszcze ni bylo ;] ) Czasem sie zastanawiam Pips w jakim ty swiecie zyjesz bo napewno nie w moim ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cloud Strife 0 Napisano 27 Marzec 2008 Gra mi się podoba, grafa ładna a gameplay ok. Niestety zrobiłem sobie przerwę gdyż zagrywam się w Final Fantasy VII Crysis Core ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caballero 31 Napisano 27 Marzec 2008 Ja grę ukończyłem. Według mnie bardzo dobra pomimo kilku minusów typu AI wrogów, czy samego czasu gry (ok. 5 godzin). Fabuła wciąga, grafika ładna, ogólnie więcej takich gier powinno powstawać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 27 Marzec 2008 ClassicGOD napisał: Czasem sie zastanawiam Pips w jakim ty swiecie zyjesz bo napewno nie w moim ;] Tak czytalem na psp-team jakis tam news ze tworcy mowili o grze plynnej bez klatkowania o filmikach robionych na silniku gry i o tym ze gra mogla by byc wyswietlana w 1080p i to nie mj swiat tylko news na psp team. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ClassicGOD 5 Napisano 27 Marzec 2008 Pips napisał: Tak czytalem na psp-team jakis tam news ze tworcy mowili o grze plynnej bez klatkowania o filmikach robionych na silniku gry i o tym ze gra mogla by byc wyswietlana w 1080p i to nie mj swiat tylko news na psp team. Widac PSP Team zyje w innym swiecie - zludzen i marzen ;] Co do samej gry - naprawde dobra ale zdecydowanie za krotka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 28 Marzec 2008 Pips napisał: Tak czytalem na psp-team jakis tam news ze tworcy mowili o grze plynnej bez klatkowania o filmikach robionych na silniku gry i o tym ze gra mogla by byc wyswietlana w 1080p i to nie mj swiat tylko news na psp team. Buhahaha To może mała informacja o możliwościach technicznych PSP. Konsola jest wyposażony w ekran TFT LCD formatu 16:9 potrafiący wyświetlić obraz o rozdzielczości 480 x 272 pikseli. Ta zabawka nie jest w stanie wyświetlić najniższej rozdzielczości HD, nie mówiąc o FullHD. Komuś się fajne bajki po nocach śnią... lol Chains of Olympus Grafika cudowna i to chyba już max tego co PSP potrafi. Muzyka wypas, trzyma poziom I i II. Gameplay, no cóż... średnio i tu już zupełnie nie trzyma formy. Dlaczego? 1. Brakuje rozmachu, epickich bitew, olbrzymich przeciwników, prócz tego na początku 2. Zbyt małe zróżnicowanie przeciwników 3. Brak ciekawych misji, szczególnie tych dających do myślenia 4. Finalna walka to kpina, ot zwykły trochę silniejszy przeciwnik 5. CZAS! gra się kończy w momencie w którym nikt się nie spodziewa!! Dla średnio kumatego, cała gra jest do zrobienia w >3h 6. Wymieniłbym jeszcze kilka wad, ale musiałbym odpalić psp, tyle co zapamiętałem na razie Przeniesienie GoW na PSP było świetnym posunięciem, jednak twórcy polecieli po bandzie, bazując na tytule, olewając wykonanie. Tyle się pisało, mówiło jaka ta gra nie będzie. Miał być cud i miód, ja jestem rozczarowany. Gra miała dorównywać I i II (dorównuje klimatem) jednak wraz z miniaturyzacją tytułu, cała gra została pomniejszona o wiele, wiele elementów, których po prostu nie ma. Gra kończy się w skandalicznym momencie, podkreślam to są kpiny z ludzi, którzy tą grę kupili. Czułem się jakby dostał dodatek (pare misji i leweli) do dwójki, a nie pełny nowy tytuł. Spokojnie wystawiłbym dyszkę jeśli ta gra byłaby dwójką w odsłonie na psp. Jednak całkowite olanie i totalne okrojenie zmusiłoby mnie do wystawienia max 5+ W GoW I i II ciorałem po kilka dni na PS3, Chains of Olympus skończyłem w 2 dni, jadąc w pociągu do i z pracy. W jedną stronę mam 45 min, co daje około 3h Czy gra jest warta zagrania? o tak, z pewnością. Trzeba być fanem idiotą, aby ominąć nowego Kratosa. Jednak czy gra jest warta wydania pieniędzy? 25F za 3h zabawy? Zdecydowanie NIE! Ja zassałem i gdyby gra była tak dobra jak I czy II to z miejsca w ten sam dzień poleciałbym do sklepu po pudełko. Jednak po ukończeniu gry, dziękowałem sobie, że tego nie zrobiłem. Na prawdę wiele jej brakuje to poprzedników... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 28 Marzec 2008 Szczerze powiem że to pierwszy tytuł z tej serii w jaki zagralem i zrobił na mnie dobre (pozytywne) wrażenie! Nie mam odniesienia do innych, wcześniejszych realizacji więc nie moge sie wypowiedzieć w temacie porównań itd... Ogólnie, wrażenia miłe, muzyczka... taka sobie, grafika jak to na PSP, grywalność, jak to na PSP (5-7h to chyba normalka)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 28 Marzec 2008 Darutek ty jak zwykle swoje ;] Ja tam ni czytalem ze ta gra mogla by byc w FULLHD na PSP wyswietlana bo wiem ze rozdzielka psp to 480x272 tylko tam pisalo ze tworcy mowili ze psp byloby w stanie wyswietlic taka grafike w takiej rozdzielce. Co do twojego punktu piatego to ja jakos wiedzialem ze juz ma byc koniec, w 1 i 2 nie gralem ale w 3 moze pogram ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 28 Marzec 2008 Pips napisał: Darutek ty jak zwykle swoje ;] Ja tam ni czytalem ze ta gra mogla by byc w FULLHD na PSP wyswietlana bo wiem ze rozdzielka psp to 480x272 tylko tam pisalo ze tworcy mowili ze psp byloby w stanie wyswietlic taka grafike w takiej rozdzielce. No to twórcy byli pijani, albo za dużo palili, ogólnie się zbłaźnili. Jak można przeskoczyć coś, co stanowi barierę techniczną? Nie da się, niemożliwe. Po co kupować 52'' FullHD jak można poprosić twórców, aby na starym kineskopowym telewizorze chulała taka rozdziałka, a co? pewnie, że się da, ehh... ludzie o_O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 28 Marzec 2008 D4Ru73K napisał: No to twórcy byli pijani, albo za dużo palili, ogólnie się zbłaźnili. Jak można przeskoczyć coś, co stanowi barierę techniczną? Nie da się, niemożliwe. Po co kupować 52'' FullHD jak można poprosić twórców, aby na starym kineskopowym telewizorze chulała taka rozdziałka, a co? pewnie, że się da, ehh... ludzie o_O Chyba nie skumales o co im lazilo wnioskujac po tym co napisales o tv ;] Ale im chodzilo o to ze psp jest takie mocne i gdyby podlaczyc jakos pod tv z HD o ile wogole byla by taka mozliwosc i grafike wytwarzac w FULL HD to by PSP dalo rade to podolac, tak pamietam ze o to im mniej wiecej chodzilo ale juz skonczmy z tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 28 Marzec 2008 Pips napisał: Chyba nie skumales o co im lazilo wnioskujac po tym co napisales o tv ;] Ale im chodzilo o to ze psp jest takie mocne i gdyby podlaczyc jakos pod tv z HD o ile wogole byla by taka mozliwosc i grafike wytwarzac w FULL HD to by PSP dalo rade to podolac, tak pamietam ze o to im mniej wiecej chodzilo ale juz skonczmy z tym. Ale ostatnie zdanie moje Oczywiście, że domyślałem się co masz na myśli, jadnak pragnę zauważyć, że od samego początku powinieneś napisać od a do z o co biegało z tym. Pamiętaj, że czasami jedno słow, albo jego brak, zmienia postać i sens całej wypowiedzi, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 29 Marzec 2008 A ja to Wam powiem że mój NES ma HD! na moim TV 40" Mario normalnie jest jak jeden wielki piksel, wielka plama ale z daleka nie jest już taki zły... więc jeśli NES dał radę, to i PSP poleci ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 29 Marzec 2008 Gra fajna, milo spedzone 6 godzin, dobrze bylo dowiedziec sie co dzialo sie z Kratosem przed GoW 1. W ogole marzec jest jakis ogolnie przyjemny - najpierw Chains of Olympus, teraz Crisis Core : FF 7. A co do PSP Team - ich ich wiedza w temacie nie jest organoleptyczna, opieraja sie na tym co gdzies tam wyczytali i przetlumaczyli, wiec jest wiecej jak pewne ze zyja w innym swiecie ;-). Odradzam ten serwis... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frosty-PL 0 Napisano 30 Marzec 2008 A ja zaczalem grac jestem teraz w Caves of olympus czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 30 Marzec 2008 Maxavelli no wiadomo ze www.pspoland.pl najlepsze :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ViktoR 0 Napisano 30 Marzec 2008 Grało się bardzo miło, może łatwiej i krócej niż w poprzednie części ale i tak gra jest znakomita. Grafika powala, muzyka bardzo pod klimat, sterowanie łatwe i intuicyjne. Co do fabuły to jest ona mniej epicka od poprzednich części ale w końcu jest to w prequelu uzasadnione. Ukończenie zajęło mi niecałe 6h na średnim poziomie trudności, może trochę za krótko ale rozgrywkę przedłużają bonusy do odkrycia i challenge do zaliczenia. Zresztą i tak jestem bardzo zadowolony bo w porównaniu z grami na PS3 GoW:Chains of Olympus jest prawie dwa razy tańsze, a na chlebaku ostatnio kończyłem gry szybciej (CoD4, U:DF). Moja ocena 9/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 30 Marzec 2008 Cóż. Fanem GoW'a nigdy nie byłem, ale COO jest bardzo przyjemny. Miła atmosferka w grze, fajnie niszczy się kolejnych przeciwników. Stosunkowo łatwa, ale ujdzie Dla mnie 8+/10 (gdyby nie była taka krótka to dałbym 9) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 30 Marzec 2008 Ostatni boss na hardzie to lekkie przegięcie, sporo się napociłem, no i jeszcze ta wstawka wideo przed walka, za każdym razem musiałem to oglądać :/ Ale tak ogólnie, GoW jak to GoW, killer i must have dla posiadaczy PSP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LosGutos 0 Napisano 30 Marzec 2008 Generalnie rzecz biorac, to grajac w demo (szkoda, ze nie pelna) i (dopoki mi sie nie zawiesilo psp) stwierdzam, ze gra podtrzymuje klimat I i II na ps2, nie sadzilem, ze moze wyjsc (graficznie) tak znakomita gra na psp nie mylic z "gierka", natomiast wada z tego co wyczytalem wczesniej jest jej dlugosc, ale w 100% kupie pelna i jak ja skoncze bede sie wypowiadal, ale sam tytyl mowi duuuzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frosty-PL 0 Napisano 21 Kwiecień 2008 (edytowane) No i przeszedlem final boss jest dosc latwy, boss z GoW (nie zdradzam jak ktos nie gral) byl trudniejszy. A moze to ja wtedy bylem n00bkiem Tak czy inaczej, gra jest swietna, pelnoprawny GoW !! Grajac codziennie po troszke, spokojnie wystarcza na dlugi czas . Polecam goraco! Edytowane 29 Marzec 2009 przez Frosty-PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martiness 0 Napisano 22 Kwiecień 2008 GoW na PSP jest najlepsza gra moim zdaniem jaka wyszla na PSP Sama grafika jest juz tutaj na wysokim poziomie jak na konsole przenosna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaile 3 Napisano 22 Kwiecień 2008 Ja na gierke dopiero czekam.Będe ją miał dopiero w maju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
God_of_War 0 Napisano 27 Kwiecień 2008 Ja przeszedłem gierkę na God Mode i niech nikt mi nie mówi, że na tym poziomie final boss jest łatwy . Ogółem gra poziomem trudności (na God Mode) dorównuje częściom z PS2 . Jest to bez wątpienia najlepsza gra na PSP! Kupujcie ją i dajcie zarobić ludziom, którzy potrafią robić tak dobre gry (nie jakieś szity z EA ) i nie ściągać z torrentowni!!! Fajna, uzupełniająca fabuła wyjaśniająca kilka rzeczy z poprzedniej części np. dlaczego to właśnie najsilniejszy z tytanów Atlas, którego spotykamy też w GoW II podtrzymuje świat. Świetna gra warta swoich pieniędzy, najlepsza na PSP. Polecam gorąco! PS. Jest to może trochę gorsza ogółem część od tych na PS2, no ale to jest gra na PSP, więc ja się nie czepiam, ale gdy zobaczyłem filmik pt. ''Lost Levels'' to aż mi się nóż w kieszeni otwierał , że nie zastosowali takich bossów w grze końcowej. Ucieli to pewnie z powodu niespójnej historii. Jak na PSP to gra jest na 9.8/10 (za to że jest krótka), a w porównaniu do innych części dałbym 9.4/10. GoW II - 10/10 GoW - 9.9/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach