Smooke 0 Napisano 1 Kwiecień 2008 mam prosbe do Was o podpisanie sie pod petycja w sprawie "ratowania" TORU POZNAŃ...Temat nie jest zupelnie nowy - zostalo w sumie niewiele czasu, ale licze na kazdy Wasz glos... A o co chodzi? Chodzi o to, ze w Polsce mamy tak na prawde jeden tor wyscigowy, na ktorym rozgrywane sa zawody, ale na ktorym dotychczas mozna bylo sobie dwa razy w tygodniu wjechac wlasnym motocyklem i sie "wyszumiec" w kontrolowanych i bezpiecznych warunkach. Mam tu na mysli tor w Poznaniu. Problem pojawil sie jakis czas temu, kiedy to notable z ratusza ZAMKNELI CALKOWICIE TOR W SRODKU TYGODNIA A W WEKENDY NA WYSCIGI USTANOWILI TAK RESTRYKCYJNE NORMY HALASU, ZE NAWET KODEKS DROGOWY DOPUSZCZA WIEKSZA ILOSC DB NA ULICY... W praktyce doprowadzi to prawdopodobnie do smierci jedyny tor wyscigowy w Polsce. Argumentem przemawiajacym za takimi restrykcjami jest ponoc troska o pobliskich meszkancow...Ktorzy to mieszkancy, nawiasem mowiac, i tak mieszkaja w okolicy lotniska, poza tym tor jest w tym miejscu od bardzo dawna i ludzie, ktorzy zdecydowali sie tam wybudowac wiedzieli na co sie decyduja... Wiecej poczytac mozna w tresci petycji, o ktorej podpisanie Was prosze... link: http://motogp.pl/petycja.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 2 Kwiecień 2008 Wpis dodany Życzę powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morbalusz 1 Napisano 2 Kwiecień 2008 Wpisałem się. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 2 Kwiecień 2008 Ja też! Mam nadzieję, że sprawy skończą się pomyślnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smooke 0 Napisano 2 Kwiecień 2008 dziekuje tym, ktorzy sie wpisali i licze na tych, ktorzy nie zdazyli jeszcze tego zrobic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aluzjonista 0 Napisano 2 Kwiecień 2008 Też się wpisałem. Sam mam zamiar niedługo skorzystać z toru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzrychu38 0 Napisano 2 Kwiecień 2008 I ja dorzuciłem swój podpis.Sam mam zamiar sprawić sobie PRZECINAKA.Kocham moto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach