Skocz do zawartości
Smooke

MOTOCYKLOWA PROSBA

Rekomendowane odpowiedzi

mam prosbe do Was o podpisanie sie pod petycja w sprawie "ratowania" TORU POZNAŃ...Temat nie jest zupelnie nowy - zostalo w sumie niewiele czasu, ale licze na kazdy Wasz glos...

A o co chodzi?

Chodzi o to, ze w Polsce mamy tak na prawde jeden tor wyscigowy, na ktorym rozgrywane sa zawody, ale na ktorym dotychczas mozna bylo sobie dwa razy w tygodniu wjechac wlasnym motocyklem i sie "wyszumiec" w kontrolowanych i bezpiecznych warunkach. Mam tu na mysli tor w Poznaniu. Problem pojawil sie jakis czas temu, kiedy to notable z ratusza ZAMKNELI CALKOWICIE TOR W SRODKU TYGODNIA A W WEKENDY NA WYSCIGI USTANOWILI TAK RESTRYKCYJNE NORMY HALASU, ZE NAWET KODEKS DROGOWY DOPUSZCZA WIEKSZA ILOSC DB NA ULICY... W praktyce doprowadzi to prawdopodobnie do smierci jedyny tor wyscigowy w Polsce. Argumentem przemawiajacym za takimi restrykcjami jest ponoc troska o pobliskich meszkancow...Ktorzy to mieszkancy, nawiasem mowiac, i tak mieszkaja w okolicy lotniska, poza tym tor jest w tym miejscu od bardzo dawna i ludzie, ktorzy zdecydowali sie tam wybudowac wiedzieli na co sie decyduja...

Wiecej poczytac mozna w tresci petycji, o ktorej podpisanie Was prosze...

link:

http://motogp.pl/petycja.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje tym, ktorzy sie wpisali i licze na tych, ktorzy nie zdazyli jeszcze tego zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja dorzuciłem swój podpis.Sam mam zamiar sprawić sobie PRZECINAKA.Kocham moto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi