Pips 16 Napisano 1 Kwiecień 2008 Witam, wiem ze kilka osob na forum napewno jezdzi na desce chcialbym sie troszke dowiedziec gdyz od zawsze mnie ten sport krecil, mialem 3 deski w zyciu 2 z rynku gdzies za 60 zeta a o trzeciej szkoda mowic xP (jakas taka niebieska cala z grubymi kolami-rolkami) Jedna do dzis przetrwala juz sie rozwala ale jezdzi, cena jedynie pokazuje ze to shit :X jedna strona skreca sama w prawo a druga w lewo i ciezko na tym wogole jezdzic + polskie drogi... Ostatnio nauczylem sie robic ollie ale i tak nie zawsze to wychodzi no i zbyt wysoko nie robie ;] Jaka byscie polecili deske ale taka naprawde dobra juz na kilka lat? aby miala najlepsze kola no i wogole dobra byla. Jezeli ktos jezdzi niech chwali sie co umnie, i jak sie tego wszystkiego nauczyl ja powiem szczerze ze robic ollie nauczlem sie dzieki grze skate (naprawde bardzo realistyczna gra no ale to kazdy wie ;] ) podskakiwalem kilka razy i wlaczalem potem replaya, zapamietywalem i trenowalem az wyszedl maly rezultat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 2 Kwiecień 2008 Ja jeżdżę na desce Nawet wychodzi mi ollie i pop shuv-it Kickflipa ani helflipa za nic nie mogę się nauczyć, nie wiem czemu - może dlatego, że decha jest badziewna? Ja polecam ogólnie deskę firmy Amok, która kosztuje coś 250-270 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xfazi 0 Napisano 2 Kwiecień 2008 Przejdz sie do andegrandu w Szczecinie;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 2 Kwiecień 2008 Andegrand ma drogie rzeczy, ale jest to chyba najlepsyz Polski SkateShop Więc jeżeli masz kupę kasy to polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 2 Kwiecień 2008 Ja z deską niemiłe mam wspomnienia :/ Podczas nauki jedyny raz w życiu złamałem rękę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 2 Kwiecień 2008 Miałeś pecha, widocznie deska nie jest dla ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 3 Kwiecień 2008 Jeżdżę od 6 lat. Miałem rok przerwy po wypadku (potrącił mnie autobus - serioo ;P). Teraz wracam, ale już na laicie. Przynajmniej przez ten rok nie ma rurek i murków ;/ Co do sprzętu: Deska: Zero (stara) Kółka: Amok Trucki: Destructo Viva'la Bam Deski które miałem: * 2x oszołomy (z geanta itp ) * Syndrom (największe rozczarowanie ! dobrze, że już ich nie ma!) * MitSkateboards (firma kumpla... robili dobre deski, ale dostepne były tylko na allegro/w trójmieście wśród znajomych ;p) * Element (też fajna deska. miała 3 warstwy ze specjalnego tworzywa, mocniejszego i bardziej elastycznego od drewna, dolna warstwa była ślizga - noseslide i boardslide smigały, aż miło ) * Mystery (była przeceniona, potem jak jeździłem to doszedłem do wniosku, że musiała sporo leżeć w magazynie - była wysuszona na wiór ;/) * Relic (najlepsza deska z tych wszystkich ! serio! szkoda, że wycofali je z Polski ;/) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 17 Kwiecień 2008 Wczoraj kurier przywiózł mi deskę "Cream'a"; kułeczka "Amok" 100A, 52mm; łożyska CV ABEC7. Deska ślicznie się prezentuje. Ja będę miał chwilę to wrzucę zdjęcia... SEZON CZAS ZACZĄĆ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlos26 2 Napisano 18 Kwiecień 2008 ja jezdzilem na desce black out taka za 199 + trucki i kulka za 299 ale zrezygnowalem z niej i skrecilem nowa deska cream zajebiscie sliczna polecam tez deski z Death skateboards (od tych z dirty sanchez - oni nawet fajnie jezdza ale strach kolo nich stac wogole xD) no trucki na razie zostawilem blackout bo sa dobre ale jaks ie zjada to pomysle o innych xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 18 Kwiecień 2008 Ja mam teraz taką dechę: - blat Plan B Danny Way za 239 zł - trucki i koła Speed Demons za 180 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlos26 2 Napisano 18 Czerwiec 2008 nie mila nowina zlamala mi sie deska xD macie jakies pomysly na nowa ja myslae o desce death skateboard co o nich myslicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 18 Czerwiec 2008 Dobra polska firma to MiniRamps. Dużo osób w trójmieście na nich jeździ i dobrze się sprawują. Cena jak za taki deck jest niska... około 120zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlos26 2 Napisano 18 Czerwiec 2008 ja nie mieszkam w PL i wole cos bardziej wiarygodnego ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 18 Czerwiec 2008 Wiarygodnego? Stawiaj na pewniaki. Zero, Flip, Black Lable... i król czyli Element. Imo taki Relik był sprzedawany za 159zł, a był na głowę takiego Blinda. Nie należy odcinać się od mniej znanych firm. Z tego co wiem to Relik był robiony tam gdzie Zero. Z tych samych materiałów. W przypadku zero płacisz za markę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neomys_fodiens 0 Napisano 18 Czerwiec 2008 ROLKI (!!!) kurna... w sumie Bauer jest spoko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drifter_513 0 Napisano 20 Lipiec 2008 Ja śmigam na desce od niecałego miesiące , moja deska to Kryptonics Leaf polecam ją dla wszystkich którzy zaczynają swoją przygodę z deską. Co umiem ??? No to tak Ollie (gdzieś na 8-10cm) , Kickflipa - czasami sklejam na 1 nogę z 2 razy mi się prawie udało na 2 (prawie to znaczy wylądowałem 1 dobrze 2 też na decku ale się ześlizneła ;/ ) Shov-ita na 1 nogę , Manuala (góra 3 metry) , Powerslide ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 21 Lipiec 2008 Ja przed wypadkiem zrobiłem o 10x większe olie niż Ty Zrobiłem 50-50 na 75-80cm grindboxie. 2 dni poźniej potrącił mnie autobus i teraz wskakuje, ale na 50-50 jest gorzej ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 21 Lipiec 2008 Ja przed wypadkiem zrobiłem o 10x większe olie niż Ty Zrobiłem 50-50 na 75-80cm grindboxie. 2 dni poźniej potrącił mnie autobus i teraz wskakuje, ale na 50-50 jest gorzej ;/ 10x większe olie? 1 metr cię w górę wywaliło xd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 21 Lipiec 2008 10x większe olie? 1 metr cię w górę wywaliło xd? Wskakuje na murek (grindbox) 75-80cm ^^ Mam gdzieś nawet filmik tego 50-50. Kiedyś miałem marzenie żeby przynajmniej ustanowić rekord Polski w Olie, hehe teraz to już marzenie ściętej głowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 21 Lipiec 2008 Wskakuje na murek (grindbox) 75-80cm ^^ Mam gdzieś nawet filmik tego 50-50. Kiedyś miałem marzenie żeby przynajmniej ustanowić rekord Polski w Olie, hehe teraz to już marzenie ściętej głowy Pokaż filmik Ofkorz wierzę ci ale chciałbym to zobaczyć A jaki jest rekord polski w Olie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 21 Lipiec 2008 Ja się ucze kickflipa na razie, ale jakoś mi to nie wychodzi O grindach nie ma co na razie marzyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 21 Lipiec 2008 Wyślij mi na pw swojego maila ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 4 Sierpień 2008 heheh, ja jeździłem na desce jakieś...10 lat temu. desek miałem kilka ale najbardziej w pamięci utkwiła mi ta Powell'a od spodu pokryta przezroczystym teflonem . żeby łatwiej sie kleiło murki.Po 3 latch śmigania (byłem na etapie kickflip-heelflip i boardslidów na poręczach) jacyś łysi zabrali mi deseczkę i zabawa się skończyła. W olsztynie nie było tez jeszcze wtedy niczego takiego jak skatepark.Potem miałem jazdę na BMX'a ale tez nie było gdzie , ani z kim jeździć więc z ww. powodu, a także wieku przerzuciłem się na turntablism i tak juz zostało... Sk8 is great :-) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 4 Sierpień 2008 No, dzisiaj 4 godziny jazdy dały się we znaki Nauczyłem się kickflipa w jeździ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xfazi 0 Napisano 4 Sierpień 2008 Mi jazda na desce nie wychodzi;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach