ONE 698 Napisano 9 Listopad 2011 http://www.allps3trophies.com/retail-games/batman-arkham-city-trophies.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 28 Styczeń 2012 O.O Jestem naprawdę zszokowany, że dopiero ponad 3 miesiące po premierze tej najlepszej wg mnie gry wszech czasów w dziale Trofea pojawia się przy niej pierwszy post (czyli mój). Od razu powiem że postanowiłem wbić platyne bez ŻADNYCH spoilerów i miałem obawy przed wejsciem w ten temat, no ale okazało się że nikt tu jeszcze nic nie napisał ( nie moge zrozumieć dlaczego...) więc postanowiłem podzielić się swoimi problemami z grą. Z 440 trofeów / osiągnięć Człowieka Zagadki pozostało mi do zebrania 6 (Ludzie obeznani z Arkham City powinni wiedzieć o co chodzi): 1. Trofeum w Zaułkach (najbardziej wysunięte na zachód) gdzie są do "przepalenia" 3 znaki zapytania, jeden z nich zapala się gdy stanie się na przycisku ze znakiem zapytania, ale wtedy zamyka sie klatka i nie mozna go trafic batarangiem. Probowalem wczesniej posmarowac go zelem wybuchowym i potem odpalic, no ale i tak pozostaja jeszcze dwa zablokowane znaki... 2. Trofeum w Mili rozrywki, jest do przepalenia 6 znaków zapytania ktore swieca sie caly czas, ale jak sie je przepali to bardzo szybko sie znowu zapalaja, a sa od siebie troche odgrodzone wiec trzeba sie jeszcze miedzy nimi przemieszczac. Mam patent jak to zrobic, ale niestety za wolne palce... 3. Trofeum w Dzielnicy przemysłowej - kosmos, położone w ogóle poza mapą miasta, poza grą, najbardziej wysunięte na południe patrząc od Huty, ZA ZIELONA LINIĄ wyznaczającą granice 4. Trofeum w drodze do Cudownego Miasta - zaraz jak sie wchodzi z metra do cudownego miasta, trofeum zwisa z sufitu, ale nie da się go ściągnąc hakiem, gdyż zasłaniają je "słabe panele drewniane, które może zniszczyć odpowiednia siła". Ciekawe ku....a jaka... 5.Zdjęcie w Mili rozrywki - "Myślisz że to już szaleństwo?" czy jakoś tak, nie pamietam dokładnie, w każdym razie NIE ZAZNACZYŁO MI GO NA MAPIE, A PO MIEŚCIE NIE ŁAZI JUŻ ZADEN PODŚWIETLONY NA ZIELONO GOŚCIU PRACUJĄCY DLA RIDLERA, więc jak je do nędzy znaleść? 6. Konsola monitoringu Tigera w Dzielnicy Przemysłowej - NIE DO ZNALEZIENIA, przeczesane wzdłuż i wszerz, nie ma... Przypominam, NIE PROSZĘ O SPOILERY, proszę tylko kogoś kto to zrobił żeby mnie zapewnił że to jest możliwe do zrobienia, bo ja juz przestałem wierzyć... Co do tego zdjecia to mieliscie tak jak ja, czy wam zaznaczyło położenie na mapie? A co do Tigera to zniszczyłem juz All kamery w Przemysłowej, więc to dlatego nie ma juz nigdzie tej konsoli? No bo Po jej rozkodowaniu pojawiała sie lokalizacja kamer, ale skoro ja juz wszystkie zniszczyłem... Jeszcze a propo wyzwań łowcy: 1. pojaw się nagle tak aby przeciwnik się wystraszył, 2. zrzuć zbira z drabiny. Nie do zrobienia:) Ale i tak nie prosze o spoilery!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kpt.Bomba 45 Napisano 29 Styczeń 2012 O.O Jestem naprawdę zszokowany, że dopiero ponad 3 miesiące po premierze tej najlepszej wg mnie gry wszech czasów w dziale Trofea pojawia się przy niej pierwszy post (czyli mój). Od razu powiem że postanowiłem wbić platyne bez ŻADNYCH spoilerów i miałem obawy przed wejsciem w ten temat, no ale okazało się że nikt tu jeszcze nic nie napisał ( nie moge zrozumieć dlaczego...) więc postanowiłem podzielić się swoimi problemami z grą. Z 440 trofeów / osiągnięć Człowieka Zagadki pozostało mi do zebrania 6 (Ludzie obeznani z Arkham City powinni wiedzieć o co chodzi): 1. Trofeum w Zaułkach (najbardziej wysunięte na zachód) gdzie są do "przepalenia" 3 znaki zapytania, jeden z nich zapala się gdy stanie się na przycisku ze znakiem zapytania, ale wtedy zamyka sie klatka i nie mozna go trafic batarangiem. Probowalem wczesniej posmarowac go zelem wybuchowym i potem odpalic, no ale i tak pozostaja jeszcze dwa zablokowane znaki... 2. Trofeum w Mili rozrywki, jest do przepalenia 6 znaków zapytania ktore swieca sie caly czas, ale jak sie je przepali to bardzo szybko sie znowu zapalaja, a sa od siebie troche odgrodzone wiec trzeba sie jeszcze miedzy nimi przemieszczac. Mam patent jak to zrobic, ale niestety za wolne palce... 3. Trofeum w Dzielnicy przemysłowej - kosmos, położone w ogóle poza mapą miasta, poza grą, najbardziej wysunięte na południe patrząc od Huty, ZA ZIELONA LINIĄ wyznaczającą granice 4. Trofeum w drodze do Cudownego Miasta - zaraz jak sie wchodzi z metra do cudownego miasta, trofeum zwisa z sufitu, ale nie da się go ściągnąc hakiem, gdyż zasłaniają je "słabe panele drewniane, które może zniszczyć odpowiednia siła". Ciekawe ku....a jaka... 5.Zdjęcie w Mili rozrywki - "Myślisz że to już szaleństwo?" czy jakoś tak, nie pamietam dokładnie, w każdym razie NIE ZAZNACZYŁO MI GO NA MAPIE, A PO MIEŚCIE NIE ŁAZI JUŻ ZADEN PODŚWIETLONY NA ZIELONO GOŚCIU PRACUJĄCY DLA RIDLERA, więc jak je do nędzy znaleść? 6. Konsola monitoringu Tigera w Dzielnicy Przemysłowej - NIE DO ZNALEZIENIA, przeczesane wzdłuż i wszerz, nie ma... Przypominam, NIE PROSZĘ O SPOILERY, proszę tylko kogoś kto to zrobił żeby mnie zapewnił że to jest możliwe do zrobienia, bo ja juz przestałem wierzyć... Co do tego zdjecia to mieliscie tak jak ja, czy wam zaznaczyło położenie na mapie? A co do Tigera to zniszczyłem juz All kamery w Przemysłowej, więc to dlatego nie ma juz nigdzie tej konsoli? No bo Po jej rozkodowaniu pojawiała sie lokalizacja kamer, ale skoro ja juz wszystkie zniszczyłem... Jeszcze a propo wyzwań łowcy: 1. pojaw się nagle tak aby przeciwnik się wystraszył, 2. zrzuć zbira z drabiny. Nie do zrobienia:) Ale i tak nie prosze o spoilery!!! Nie wiem jak daleko w grze jesteś. I nie wiem czy przeszedłeś poprzednią część. Ja dopiero w B:AC jestem w momencie 2giej misji kobiety kota. (czyli ok 70% wątku głównego). Wydaje mi się, że nie możesz zebrać tych trofeów, bo nie masz wystarczająco ulepszonych gadżetów. Np w B:AA była modyfikacja pazura- polegała na wystrzeleniu 3ch pazurów, którymi można było zburzyć ścianki wysoko położone itd., zrzucić zbira z drabiny można w milionie miejsc (np metro) gdzie koleś musi wejść po drabinie żeby "sprawdzić teren". Moim zdaniem powinieneś uzbroić się w cierpliwość. :) No chyba, że już dawno skończyłeś wątek główny i nadal nie możesz zrobić tych rzeczy co wymieniłeś- to faktycznie lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 30 Styczeń 2012 No chyba, że już dawno skończyłeś wątek główny i nadal nie możesz zrobić tych rzeczy co wymieniłeś- to faktycznie lipa. Dokładnie tak... I mam już wszystkie możliwe modyfikacje. W B:AC nie ma potrójnego pazura, jest tylko pojedynczy. A co do tej drabiny, to wiesz, zwalić zbira z niej to nie problem, ale zwalić go tak żeby ci zaliczyło wyzwanie to jest sztuka... I nie wykonujesz tego w Fabule, tylko na mapie wyzwań, a dokładnie właśnie w Metrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kpt.Bomba 45 Napisano 31 Styczeń 2012 Dokładnie tak... I mam już wszystkie możliwe modyfikacje. W B:AC nie ma potrójnego pazura, jest tylko pojedynczy. A co do tej drabiny, to wiesz, zwalić zbira z niej to nie problem, ale zwalić go tak żeby ci zaliczyło wyzwanie to jest sztuka... I nie wykonujesz tego w Fabule, tylko na mapie wyzwań, a dokładnie właśnie w Metrze. Tak faktycznie. Wczoraj właśnie skończyłem grę. Sorka w takim razie za moje "głupie" rady (bo jak teraz je przeczytam to wydają się głupie :P) Jestem w trakcie kończenia zagadek itp. Niektóre faktycznie są upierdliwe. Nie mam zbytnio patentu. Jedynie z tą drabiną próbowałem ale też w grze. Rzuciłem batarangiem sonicznym koleś pod drabiną chciał obadać sprawę i jebs mu z bataranga :P Chętnie poradzę się Ciebie w kilku kwestiach, ale chyba jeszcze za wcześnie. Zrobię to co wykonalne, o resztę będę pytał jakby co :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzierzbaluk 3 Napisano 1 Luty 2012 (edytowane) Witam, Piszę aby się pochwalić , iż udało mi się wczoraj wbić platynę w B:AC. Po splatynowaniu pierwszej części, mówiłem sobie, że nigdy więcej nie wezmę się za dobijanie trofików w tak trudnej grze. Przyszła premiera B:AC i wytrzymałem w swoim postanowieniu 2 dni .Gra nie zawiodła moich oczekiwań jeśli chodzi o sam gameplay jak i również poziom trudności. Po ukończeniu gry na poziomie trudnym, Gry+ jak i wyzwań rankingowych byłem przeszczęśliwy, że tak łatwo poszło. Jedynym problemem okazały się treningi wirtualne. Zwłaszcza jeden, który pewnie wszystkim dał się we znaki. Wyślę sobie, jeszcze tylko jakieś badziewne „misje fabularne” i pozamiatane. Okazało się jednak, iż przeżyję jedne z najbardziej frustrujących 2 tyg. mojego nie krótkiego już żywota. Zadania same w sobie w niczym nie zaskakiwały lecz ukończenie trzech wyzwań z rzędu , przy maksymalnie trzech podejściach, wraz z przymusem zastosowania „przeszkadzajek”, okazało się wyzwaniem nie mniejszym niż w jedynce. Jako weteran B:AA, wyzwania Combat nie wprawiły mi problemu. Co innego Predatory a zwłaszcza ostatnia misja (jakieś 40 podejść i jeden pad). Teraz zostało mi dobić trofiki Catwoman i ewentualne DLC ale muszę zrobić sobie przerwę. Misiaq30 Zacząłem już pisać dla Ciebie mini poradnik ale doczytałem, że nie życzysz sobie spoilerów. Wszystkie Twoje problemy, związane z B:AC są do rozwiązania. Gdybyś zmienił zdanie, mogę podesłać parę wskazówek. Pozdrawiam. Edytowane 1 Luty 2012 przez dzierzbaluk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 1 Luty 2012 dzierzbaluk Dzięki za podniesienie na duchu:) A ty przy wbijaniu platyny korzystałeś ze spoilerów czy wszystko sam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzierzbaluk 3 Napisano 1 Luty 2012 1328109949[/url]' post='649736']dzierzbaluk Dzięki za podniesienie na duchu:) A ty przy wbijaniu platyny korzystałeś ze spoilerów czy wszystko sam? Wspomogłem się nieco na mniej więcej takim etapie jak ty. Z tego co pamiętam, chodziło o 3 znaki zapytania i jedną stację sterowania kamerami. Nie jestem święty. Natomiast wyzwania-wszystko sama. Jak potem podejrzałem jak robią to inni zrobiłem za pierwszym razem wynik w pierwszym 1000. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 3 Luty 2012 Poddaje się. Proszę o spoiery odnośnie tego co napisalem w pierwszym poscie. Jak rowniez odnosnie trofeów minuta ciszy, znaJDZ kogos z kim porzucasz sobie batarANG i doskonała seria... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzierzbaluk 3 Napisano 3 Luty 2012 1328281269[/url]' post='650717']Poddaje się. Proszę o spoiery odnośnie tego co napisalem w pierwszym poscie. Jak rowniez odnosnie trofeów minuta ciszy, znaJDZ kogos z kim porzucasz sobie batarANG i doskonała seria... Nie wiem, jak wsadzić odpowiedź w spoiler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien666 121 Napisano 3 Luty 2012 Nie wiem, jak wsadzić odpowiedź w spoiler Masz to w opcji "Dodatki" przy pisaniu posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzierzbaluk 3 Napisano 3 Luty 2012 Masz to w opcji "Dodatki" przy pisaniu posta. Dzięki. Spróbuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 5 Luty 2012 Ok, mam juz wszystkie ridlery, do 5 musialem wykorzystac filmiki na youtube, W ŻYCIU bym sie nie domyslił jak to zrobić... Teraz pytanie: Do trofeum Doskonały rycerz 2.0 trzeba mieć wykonane misje poboczne na normalnej grze, na nowej grze plus, czy na jednym i drugim? Bo ja zrobiłem 100% pobocznych na nowej grze plus, a na tej normalnej nie zrobilem nic i trophy nie wpadło, a wszystkie pozostałe rzeczy wymagane juz mam, chyba ze jeszcze do tego wymagane jest 12 dat Calendar Man? Bo jeszcze ich nie robiłem, pozniej sie wezme za nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 5 Luty 2012 Ok, mam juz wszystkie ridlery, do 5 musialem wykorzystac filmiki na youtube, W ŻYCIU bym sie nie domyslił jak to zrobić... Teraz pytanie: Do trofeum Doskonały rycerz 2.0 trzeba mieć wykonane misje poboczne na normalnej grze, na nowej grze plus, czy na jednym i drugim? Bo ja zrobiłem 100% pobocznych na nowej grze plus, a na tej normalnej nie zrobilem nic i trophy nie wpadło, a wszystkie pozostałe rzeczy wymagane juz mam, chyba ze jeszcze do tego wymagane jest 12 dat Calendar Man? Bo jeszcze ich nie robiłem, pozniej sie wezme za nie Wymagany jest komplet sidequestów z new game i new game+ niestety. Trofeum za Calendar Mana raczej nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 5 Luty 2012 (edytowane) Ale wiesz nie jestem do końca pewny. Bo mam taką sytuację: w opisie tego trofeum Doskonały Rycerz jest że trzeba zebrać wszystkie przedmioty do zebrania, a w menu głównym w zakładce statystyki, w sekcji Modyfikacje i Przedmioty do Zebrania są też grafiki koncepcyjne i tam właśnie brakuje mi jednej rzeczy z całej gry, mam 79/80 odblokowanych grafik koncepcyjnych, więc moze przez tą jedną grafikę nie wpada trophy? Tyle ze nie mam pojecia gdzie ją zdobyć, zrobiłem już wszystkie misje główne i poboczne, wszystkie zagadki ridlera, wbiłem wszystkie trofea oprocz Złotego i NADAL NIE MAM tej ostatniej grafiki! Myslalem ze moze sie odblokuje jak wyslucham tych wszystkich opowiesci Calendar Mana, ale też NIE. Mieliście może taką sytuację? Ktoś wie jak ją zdobyć? Edytowane 5 Luty 2012 przez Misiaq30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 6 Marzec 2012 Ale wiesz nie jestem do końca pewny. Bo mam taką sytuację: w opisie tego trofeum Doskonały Rycerz jest że trzeba zebrać wszystkie przedmioty do zebrania, a w menu głównym w zakładce statystyki, w sekcji Modyfikacje i Przedmioty do Zebrania są też grafiki koncepcyjne i tam właśnie brakuje mi jednej rzeczy z całej gry, mam 79/80 odblokowanych grafik koncepcyjnych, więc moze przez tą jedną grafikę nie wpada trophy? Tyle ze nie mam pojecia gdzie ją zdobyć, zrobiłem już wszystkie misje główne i poboczne, wszystkie zagadki ridlera, wbiłem wszystkie trofea oprocz Złotego i NADAL NIE MAM tej ostatniej grafiki! Myslalem ze moze sie odblokuje jak wyslucham tych wszystkich opowiesci Calendar Mana, ale też NIE. Mieliście może taką sytuację? Ktoś wie jak ją zdobyć? Hmmm, dziwna sprawa, a zrobiłeś wszystko w new game i w new game+ ? Swoją drogą, pierwszy Batman to była moja pierwsza(i długo jedyna) platyna, która co więcej, wpadła mi zupełnie przypadkiem. Tzn gra tak mi się podobała kiedy grałem w nią zaraz po premierze(na pożyczonym od kumpla X360) że zaraz po kupieniu czarnulki ją sobie sprawiłem i postanowiłem zrobić wszystkie zagadki Riddlera i czelendże, a sama platyn wpadła mi chyba z pół roku później kiedy włączyłem ją sobie tak na szybko - przypadkiem zrobiłem ostatni brakujący trofik - ten ze zrzuceniem powieszonego zbira przy użyciu batarangu i platyna wpadła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczypior 8 Napisano 5 Grudzień 2012 Mam pytanko , odkurzyłem Batmanka i mam już prawie wszystko zrobione brakuja mi wyzwania i trofea czlowieka zagadki , minowicie mam pytanko takie czy trzeba zebrac 400 jako batman czy liczy się 400 z kobietą kot? pozdro i licze na odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tata_arek 79 Napisano 5 Grudzień 2012 Razem z kobitą kot, ale do 100% i tak będziesz musiał zrobić wszystko Batmanem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczypior 8 Napisano 5 Grudzień 2012 brakuje mi tylko pare sztuk , najgorsze jest to ,że w drodze do cudownego miasta w kanałach jest trofeum na suficie zasłonięte deskami ,Wiem , że trzeba na wodzie z dołu zrobić skok liną tylko ile razy nie prubuje koleś nie chce tą makówka rozwalić tych desek... cisne R1 i dwa razy X tą turbolinką :-) nie mam pojęcia co robie źle...A i dzięki ogólnie za info, mysle ,że do piątku góra niedzieli machne platynke tym bardziej ,że gra sie nie nudzi.Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaMLiN 16 Napisano 9 Grudzień 2012 Witam wlasnie zaczolem grac w batmana :) w zwiazku z tym na dzien dobry pytanie... czy aby odblokowac tryb nowa gra + musze grac na srednim lub trudnym czy na latwym tez odblokuje ? z gory dzieki i pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 9 Grudzień 2012 NG+ odblokowuje się nie ważne na jakim przejdziesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaMLiN 16 Napisano 9 Grudzień 2012 dzieki :) a B:AA nie gralem ale ta gra prezentuje sie jak na poczatek bardzo fajnie.. chociaz kamera troche denerwuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kinius26 5 Napisano 25 Luty 2013 mam pytanie jesli ktos pamieta jeszcze , jak sie rozwala sciany ktore sa w ''powietrzu'' tzn sa na jakiejs wysokosci (ale sa do rozbica bo sa w nich te zagadki ridlera) do ktorej nie moge podejsc i rozbic ,wysadzic z ziemi ,czyli w skrocie czy istnieje mozliwosc rozwalenia sciany z powietrza, z lotu? NG+ odblokowuje się nie ważne na jakim przejdziesz... ja na easy przeszedlem i nie odblokowalo new game + :( trzeba na normalu chyba minimum 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 25 Luty 2013 Tak jak napisałeś w niektóre można wlecieć szybując. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaaV 93 Napisano 25 Luty 2013 tak, normal i hard odblokowuje ng+, a do tych musisz szybować i centralnie w nie wlecieć, batman da nogi do przodu i je rozwali :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach